Jim-ph Отговорено Ноември 1, 2012 Отговорено Ноември 1, 2012 няма вкус и комбинация в цветове и обща картинка... Цитирай
Kalmar Отговорено Ноември 1, 2012 Автор Отговорено Ноември 1, 2012 80-тарски,ултрамега,времето когато се появиха флойдове,дизайн наподобяващ Фендер,но не точно,"човките" на грифа,наклонената назад глава,като на Гибсъните,ама не от парче,а лепена (не сдухва звука задължително)..,цялата работа е ,според мен,че подбират добра дървесина и не са на поточна линия. Причината за появата на тази лимитирана серия, е че напоследък има вълна от интерес към 80-тарския метъл. Плътните ярки цветове и шаренията са специфични за тази епоха в музиката, както и спандекса и топираните коси. С две думи кича беше на мода тогава. Тези китари са в почит на тази ера. Общо взето е въпрос на предпочитания и сантимент купуването на такъв инструмент (като оставим на страна качеството на изработката и селекцията на дървесината). Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Ноември 1, 2012 Отговорено Ноември 1, 2012 Съгласен съм с Кalmar - напоследък явно има една носталгия по "Super-Strat" модата от 80-те години! Неслучайно и Сър пуснаха тези нови модели, които изглеждат наистина интересно Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 10, 2012 Автор Отговорено Декември 10, 2012 Нещо поздряма темата... я малко да раздвижим! 2 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Декември 10, 2012 Отговорено Декември 10, 2012 Чудна е - изцяло с коа ли е? Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 10, 2012 Автор Отговорено Декември 10, 2012 Тяло - Коа Гриф и фретборд - Пао Феро Стоманени прагове Оригинален Флойд 7 Разплаква ме... 1 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Декември 10, 2012 Отговорено Декември 10, 2012 Това е направо твоята китара Все едно по твоя спецификация са я правили Цитирай
tocata Отговорено Декември 10, 2012 Отговорено Декември 10, 2012 (Редактирано) Лятото най-после получих моя Suhr-Classic candy apple red Още преди да я пипна,усетих мириса на моя инструмент. Малкия радиус на грифа позволява страшно нисък екшън в комбинация с 10-52 струни постигнах това,което отдавна търсих като звук и удобство. Китара с,която не трябва да свикваш грабваш и действаш.Още веднага се усеща мощният пробивен тон,супер динамична, лесен достъп след 12-та позиция,стои невероятно стабилна в ръцете. Много прецизна изработка,страхотно сетъпната(първата китара,която не съм ръчкал след купуването) Бързо ми стана любима за сега Класик модела на Сър дава гъвкавост и лесно преминаване от един стил в друг така както класик моделите на Фендер и Гибсън .. За сравнение с ММ-Luke,Petrucci-BFR изобщо не може да се говори.Много различни...въпрос на личен вкус. Редактирано Декември 10, 2012 от tocata 2 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Декември 10, 2012 Отговорено Декември 10, 2012 Честито за добрата покупка, със здраве да я ползваш Свирил съм на Сър Класик / Скот Хендерсън модел / и знам за какво става дума - универсален инструмент с характер! 1 Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 10, 2012 Автор Отговорено Декември 10, 2012 Честито и от мен! Дълги години да ти доставя удоволствие! 1 Цитирай
tocata Отговорено Декември 11, 2012 Отговорено Декември 11, 2012 (Редактирано) Благодаря! Все си мисля, че характера се предава от човека към китарата.Имам един раздрънкан истински фендер към който съм се отнасял супер зле ...мазал съм го с мои лайна с извинение( Просто си падам копрофаг) , но този интрумент ми е винаги под ръка и ми служи перфектно. Редактирано Декември 11, 2012 от tocata Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 12, 2012 Автор Отговорено Декември 12, 2012 Инструмента е само помощно, изразно средство. Ако е качествен, добре изработен, това само помага на изпълнителя. Но това не е единствения критерий. Винаги е въпрос на вкус, а и често на сантимент. Аз също имам стари инструменти, които не са нещо особено, като стойност (освен за мен), но звучат добре и съм свикнал с тях. Има китари, които като хванеш и усещаш, как се връщаш към нещо добре познато, като да се прибереш в топлия си уютен дом... 1 Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 13, 2012 Автор Отговорено Декември 13, 2012 (Редактирано) @ tocata Ще споделиш ли спецификациите? Като стар страт почитател ето един екземпляр, който бих придобил с удоволствие Pro Series C1 (Special Order): Редактирано Декември 13, 2012 от Kalmar Цитирай
tocata Отговорено Декември 13, 2012 Отговорено Декември 13, 2012 (Редактирано) Страта е американ стандарт,произведен 2000г.купих го от Германия.адаптерите са текс.спешъл хъмбъкер бридж и 2 сингъла.Грифа е много удобен за разлика от повечето стратове.Този е У шейп страшно удобен Сър-а със същата конфигурация адаптери Classic,body alder,neck-Maple w Brasillian Rose,Neck shape C-vintage standart, Pickups JST FL SINGLECOIL neck i middle i humbucker JST Aldrich. Единственият недостатък ако мога така да кажа е, че тръсрода е към тялото и малко не удобно за въртене. Много прилича на постнатия от теб.Всъщност ето линк със абсолютно същия като моя.Има малки разлики. http://guitarbrothers.shop033.com/p/6775195/suhr-classic-candy-apple-red-thinskin-.html Редактирано Декември 13, 2012 от tocata Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 13, 2012 Автор Отговорено Декември 13, 2012 Suhr вече слагат рода (шиша) от към главата. Твоята е явно от по-старите. Особено ако е с бразилски роузууд - него от няколко години го забраниха за внос в щатите, понеже вече е нелегално да се добива. Сър ползват като заместител мадагаскарски. Олдрич адаптера не ти ли е прекалено силен спрямо FL (Fletcher/Landau) синглите (които вече са с название ML(Michael Landau). Обикновено в тази комбинация слагат за бридж SSV или SSH. Този който съм постнал е с ML/ML/SSV адаптери. На твоя с какъв бридж и ключове е? Цитирай
Recommended Posts