Jump to content
Българският форум за музиканти

Търси се резервна част за педал


Recommended Posts

Здравейте, приятели

налага ми се да ви запозная с проблема си, тъй като не намерих решение никъде до сега. А той е следния: на снимката можете добре да видите как се изтърка лагерчето на което се закача пружината. Обикалях всякакви магазини тук (в Шумен), но не успях да намеря дори и нещо подобно с което да заменя износилия се лагер.

 

Затова се обръщам към вас за съвет, ако някой се е сблъскавал с това преди или знае от къде мога да намеря такава част. Благодаря предварително на отзовалите се.

 

П.П. Педала е DW5000

 

026801083.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за насоката, не се бях сетил за този вариант. А можете ли да ми кажете как се наричат точно този тип лагери, защото освен в този и в няколко други сайта търсих, но не намерих такива с каналче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал ли си да пишеш до DW? Може да звучи смешно, но аз вече имам опит с няколко световни производители на музикантско оборудване, които са ми пращали разни такива дреболии от другия край на света и дори не са ми искали пари за транспорт или за самите части, въпреки че винаги съм изразявал готовност и желание да си ги платя. Ако са фирма на място според мен просто ще ти пратят 1-2 такива лагерчета и ще си решиш проблема, независимо дали педала е в гаранция или не.

 

Струва ми се, че няма да ти е много лесно да намериш точно такъв лагер, все пак е специфично направен за тази цел. Може да разгледаш каталога на SKF също, те произвеждат много видове лагери и имат дистрибуция в бг, но дали ще намериш точно такъв и дали ще го имат или ще можеш да го поръчаш - божа работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мина ми през ума това за DW, но после си викам, да не се филмирам чак толкова. НО... след като имам и минимален шанс за успех, ще пробвам. Благодаря за съвета!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен това е най-доброто, което можеш да направиш. В най-добрия случай ще получиш точно часта, която е за тоя педал, и за 5 минути ще разрешиш генерално проблема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви много МаРиНсКи и вихро! Частта вече е поръчана от Томан и чакам скоро отново да мога да позлвам верния си педал.

 

Иначе, трябва да отбележа, че след като писах до DW получих изчерпателен отговор до около 2 часа, което ме удиви. Може би поради причината, че нямат седалище в Европа, предложението им не ме удволетвори тъй като изискваше много чакане. Но и от Форте мюзик, които са представители за България, бяха много отзивчиви и прями, което им прави чест!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А и щом въпросната част се продава, явно си е нещо като консуматив, който се износва за определено време и е предвидено да се смени - нещо, което аз честно казано не очаквах, а и няма от къде да знам, тъй като не свиря на барабани.

 

А относно комуникацията с DW - сериозните компании застават зад продуктите си и държат на клиентите си. Особено в 21-ви век при наличието на интернет, където мнението на един недоволен може да обиколи света и то бързо.

 

Хубаво е, че педала ще стане пак като фабричен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марински, прав си, просто фирмите производители, поне в по-голямата си част, имат дистрибутори за България и те препращат към тях. От там вече комуникацията е най-малкият проблем, всичко зависи какво искаш да поръчаш и в какви количества. Все още има такива представители на дадени марки, които за едно такова лагерче пръста си не мърдат, защото не им е изгодно. Ако в някакъв момент се натрупа голяма поръчка към DW (в случая) то би могло да стане. Не обвинявам Форте, ясно, че всеки си гледа изгодата, но бях поръчал част, която така и не тръгна по веригата от USA насам, защото явно не е имало с какво друго да се прати. И няма драма в това нещо. А от Форте бяха достатъчно честни да не ми обещават, както и да не ми вземат капаро, бидейки наясно със ситуацията у нас. Малък е пазара, хората бедни, няма поръчки, това е. Но супер, че лагерчето се намери в Томан.

Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, все пак става въпрос за нещо супер дребно, което примерно ще им струва $1 да изпратят в пощенски плик. На мен ми се е случвало няколко пъти да ми пращат части по пощата без да ми искат пари. Ако нещото е консуматив както в случая - тогава по каналния ред, но пак имаш решение на проблема си.

 

Пример 1: Dunlop - счупи ми се пружината на wah-wah педала. Писах им - веднага ми предложиха да ми ремонтират педала безплатно стига да им го пратя. Обясних им, че за сумата на транспорта на педала до USA бих могъл да си купя нов. С няколко мейла се разбрахме - пратиха ми пружината безплатно и ми предоставиха инструкции как точно да си разглобя педала, за да я подменя. След две седмици пружината пристигна и в рамките на един час ефекта беше приведен до фабричното си състояние. А не е като Dunlop да нямат бг представител. Дори вътре в педаля имаше лепенка на вносителя.

 

Пример 2: Toadworks - щатска бутикова фирма за ефекти. Китариста ни има техен ефект, на който за зла беда се отчупи оста на един потенциометър. На пръв поглед тривиална повреда. След като го разглобих обаче се оказа, че потенциометъра е 50 килоома, стойност, която не успяхме да намерим в бг(тогава още не знаех за схемата с Пасат електроник и поръчките от Farnell). Нещо със стандартие - имаше 47к навсякъде, но не исках да слагам такъв, защото тоя потенциометър избираше режими на работа на ефекта и предположих, че крайните му стойности са важни, та липсващите 3 килоома можеше да му ограничат функционалността. Писах на фирмата и след 2 седмици получих по пощата 2 потенциометъра, пратени лично от CEO-то на компанията. Сега, тя може да е малка фирма и освен CEO-то да има още един служител, но отношението е приятно.

 

Пример 3: EBS - събитията се разиграха преди да се появи официален техен представител в бг. Дълга сага, за която има цяла тема в раздел бас :) Като цяло - съдействаха ми и то доста повече, отколкото очаквах.

 

Извода за мен - ако пишеш достатъчно грамотно, възпитано и обясниш компетентно проблема си повечето западни фирми са готови да ти помогнат ако имаш техен продукт, дори и след като му изтече гаранцията :)

 

Съжалявам за дългия пост, увлякох се...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.