Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос


Thrashed

Recommended Posts

Забелязaл съм, че всеки свирещ държи перцето си с палец и показалец, аз обаче го държа с палец, показалец и среден.Чудно ми е това проблем ли е, прави ли пикинга ми по бавен и изобщо като цяло правилно ли е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това как го държиж, по мои вЧеПатления е колко ще се износи, нищо друго ... ама нека и курифеите се изкажат!

 

П.П. Захвата зависи от това, което свириш, щото може да си докараш тендовагинит! Тоест гледай си китката да не се напряга много.

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го държа между показалеца и палеца, но може би не е проблем да се държи и като теб понеже учителят ми по китара така ми учи и аз в началото свирих както той казваше, но не ми беше удобно и промених начина си на хващане. Така че както казаха колегите на, който както му е удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че и Пат Метени го държи с три пръста. Разгледай внимателно видеото http://www.youtube.com/watch?v=tSONbye6n98

Аз не мога с три, а само с два пръста

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз почнах с 3 пръста и ми беше нужно доста време да свикна с два. Причина - не знам защо реших, че е грешен този захват :)

 

След време разбрах, че ми е по-добре с 2 пръста, тъй като мога да ползавам техниката перо + пръсти по-пълноценно, т.е да разлагам с перо + 3 пръста, а не перо + 2 пръста.

 

Виждал съм и други да го държат с 3 пръста.

 

Толкова от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип идеята на свиренето с перце е да имитира свиренето с палеца,но звука и тона да е както при свирене с нокти.Единственото правило е дължината (ако мога така да се изразя) на палеца да е успоредна на струните,тоест да не се натоварва китката.Така,че няма значение дали ще го държиш с два или три пръста.Когато свириш не стискай перцето с всичка сила,а се опитай ръката ти да е максимално отпусната.

ПС:Лично моя теория и мнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак това не пречи да опиташ да го държиш и по други начини - това, че в момента ти е удобно така, защото си му свикнал, не означава, че иначе няма да ти се стори по-удобно. На мен най в началото ми беше удобно с много меки пера. В момента свиря само с пера, които дори със сила не мога да огъна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де на мен този въпрос ми се върти в главата от както започнах да опитвам само с два, обаче като свиря с два пръвста имам проблем с пикинга + това останалите 3 пръста трябва да са ми изправени, а това ми е трудно ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"I hold my pick in what might seem like a strange way, with three fingers. I've always held a pencil with three fingers, so I guess it evolved from there. It gives me more power and it flattens out the pick a little more, too. I think the pick being flatter on the strings makes the sound grind. I've got a giant callous from scraping. My nails doesn't quite grow correctly either, especially when I'm on tour."

 

-James Hetfield

 

p.s. Щом съм го написал, значи съм сигурен ;)

Редактирано от dickens
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така поднесени фактите говорят сами ! :pray:

Не искам да споря защото сега съм съгласен с казаното от теб и подкрепено с факти. На снимката обаче се вижда друго! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.