Thrashed Публикувано Април 1, 2012 Публикувано Април 1, 2012 Забелязaл съм, че всеки свирещ държи перцето си с палец и показалец, аз обаче го държа с палец, показалец и среден.Чудно ми е това проблем ли е, прави ли пикинга ми по бавен и изобщо като цяло правилно ли е ? Цитирай
Георги Тотев Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 Обикновенно с перце се свири както ти е удобно ... тъй, че ко толкоз го мислиш? Цитирай
golfabitch Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 На мен също ми е по-удобно да го държа така , Цитирай
Thrashed Отговорено Април 1, 2012 Автор Отговорено Април 1, 2012 Мислех, че си има някакъв правилен начин Благодаря за бързите отговори Цитирай
Георги Тотев Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 (Редактирано) Това как го държиж, по мои вЧеПатления е колко ще се износи, нищо друго ... ама нека и курифеите се изкажат! П.П. Захвата зависи от това, което свириш, щото може да си докараш тендовагинит! Тоест гледай си китката да не се напряга много. Редактирано Април 1, 2012 от Георги Тотев Цитирай
pepito Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 Аз го държа между показалеца и палеца, но може би не е проблем да се държи и като теб понеже учителят ми по китара така ми учи и аз в началото свирих както той казваше, но не ми беше удобно и промених начина си на хващане. Така че както казаха колегите на, който както му е удобно. Цитирай
Лими Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 Струва ми се, че и Пат Метени го държи с три пръста. Разгледай внимателно видеото http://www.youtube.com/watch?v=tSONbye6n98 Аз не мога с три, а само с два пръста Цитирай
Svanio Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 И аз почнах с 3 пръста и ми беше нужно доста време да свикна с два. Причина - не знам защо реших, че е грешен този захват След време разбрах, че ми е по-добре с 2 пръста, тъй като мога да ползавам техниката перо + пръсти по-пълноценно, т.е да разлагам с перо + 3 пръста, а не перо + 2 пръста. Виждал съм и други да го държат с 3 пръста. Толкова от мен. Цитирай
kkch Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 По принцип идеята на свиренето с перце е да имитира свиренето с палеца,но звука и тона да е както при свирене с нокти.Единственото правило е дължината (ако мога така да се изразя) на палеца да е успоредна на струните,тоест да не се натоварва китката.Така,че няма значение дали ще го държиш с два или три пръста.Когато свириш не стискай перцето с всичка сила,а се опитай ръката ти да е максимално отпусната. ПС:Лично моя теория и мнение! Цитирай
7thString Отговорено Април 1, 2012 Отговорено Април 1, 2012 Все пак това не пречи да опиташ да го държиш и по други начини - това, че в момента ти е удобно така, защото си му свикнал, не означава, че иначе няма да ти се стори по-удобно. На мен най в началото ми беше удобно с много меки пера. В момента свиря само с пера, които дори със сила не мога да огъна Цитирай
Thrashed Отговорено Април 1, 2012 Автор Отговорено Април 1, 2012 Да де на мен този въпрос ми се върти в главата от както започнах да опитвам само с два, обаче като свиря с два пръвста имам проблем с пикинга + това останалите 3 пръста трябва да са ми изправени, а това ми е трудно ... Цитирай
dickens Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Една от най-добрите десни ръце в твърдата музика държи перото с 3 пръста... Цитирай
tatkoogi Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 ^Струва ми се, че в дадения пример не е съвсем така. Подкрепям мнението за собствен комфорт. Поздрави! Цитирай
dickens Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 (Редактирано) "I hold my pick in what might seem like a strange way, with three fingers. I've always held a pencil with three fingers, so I guess it evolved from there. It gives me more power and it flattens out the pick a little more, too. I think the pick being flatter on the strings makes the sound grind. I've got a giant callous from scraping. My nails doesn't quite grow correctly either, especially when I'm on tour." -James Hetfield p.s. Щом съм го написал, значи съм сигурен Редактирано Април 2, 2012 от dickens Цитирай
tatkoogi Отговорено Април 2, 2012 Отговорено Април 2, 2012 Така поднесени фактите говорят сами ! Не искам да споря защото сега съм съгласен с казаното от теб и подкрепено с факти. На снимката обаче се вижда друго! Цитирай
Recommended Posts