LSD Публикувано Юни 16, 2006 Публикувано Юни 16, 2006 от скоро имам две каси , преди беше само една ама сега като сложа и втората и имам "малко" проблем фус машината ми трябва да я слагам на половин километър вдясно и ми е адски неудобно просто краката на фуса не се събират около касата както и да я слагам. кофти ситуация ама ми се свири с две, някакви идеи какво да се направи. мислех да отрежа краката да не пречат ибаче как да стои изправена без да пада, то и фуса е една смотана стара барака тъй че не ми е жал ако му отрежа краката Цитирай
aladin Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 А мога ли да попитам защо фуса ти е от дясно?!! /4е нещо не си ги представям нещата/ Цитирай
vihro Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Прибираш краката на фуса нагоре,защото утре може да ти потрябват и закрепяш тръбата за обръча на касата,идеи как да го направиш има във всеки сайт на по-известните марки барабани-сега се сещам за Пърл и Тама.А така и ще си приближиш педалите един до друг.Успех :hello: Цитирай
AccesS Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 (Редактирано) най-безбо0лезненият и ефективен/евтин начин е да посетиш най-близкият магазин на динакорд и да си купиш или поръчаш този cowbell holder на Meinl който се защипва за обръча на касата както и тази клампа Meinl която затягаш за тръбата на фус машината. свързваш ги едно с друго(сещаш се как) трябва да се получи нещо такова цялото това начинание излиза <50лв. много са качествени джуджавките така че си заслужава.успех Редактирано Юни 16, 2006 от AccesS Цитирай
Spaz Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 аз с кардана не притежавам подобни проблеми Цитирай
petkunq Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Подреди ги така: каса, Сол барабан, каса и тогава фуса и лека полека търси най-добрата комбинация, не прахосвай нито милиметър и накрая ще успееш да ги наместиш, така че фуса да ти е на доволно разстояние от барабанчето и да нямаш грижи. Имам предвид имах същият проблем, 'щото са ми стари и некомпактни барабаните и съм пробвал почти всички комбинации в моят случай и така се получи на добре и след време свикнах къде ми е фуса и даже сега ми е по-удобно да свиря Стана почти като с кардан Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Юни 17, 2006 Отговорено Юни 17, 2006 Пробва с МИ барабан,може и с Фа барабан....както ти е удобно Цитирай
AccesS Отговорено Юни 17, 2006 Отговорено Юни 17, 2006 (Редактирано) Подреди ги така: каса, Сол барабан, каса и тогава фуса и лека полека търси най-добрата комбинация, не прахосвай нито милиметър и накрая ще успееш да ги наместиш, така че фуса да ти е на доволно разстояние от барабанчето и да нямаш грижи. Имам предвид имах същият проблем, 'щото са ми стари и некомпактни барабаните и съм пробвал почти всички комбинации в моят случай и така се получи на добре и след време свикнах къде ми е фуса и даже сега ми е по-удобно да свиря Стана почти като с кардан това са глупости, при две каси и фус машина с разперени крака винаги има проблем както и да го погледнеш и наместваш, за да не ти пречат разперените крака на левият(десният) педал и по точно на чукчето, защото или машината е много встрани(пример е барабаните на pantommind) или в най добрият сл учай ако прекрачиш пе дала на касата с някой от краката на фуса чукчето взаимно ще си пречи .... начина да се събере фуса максимално близо и удобно за свирене до барабанчето е точно краката на машината да се приберат и да се застопори за касата или по друг аналогичен начин за който не се сещам,най ефективното е с тия джаджи избро ени по горе,освен това ще може да нареди и нещо по тях,я хлопка я дайре п редполагам проблема е като този това е чудовището на драго и фуса е в девета глуха,доста неудобно според мен Редактирано Юни 17, 2006 от AccesS Цитирай
darmonko Отговорено Юни 18, 2006 Отговорено Юни 18, 2006 Ако толкова държиш да свириш с 2 каси трябва да свикнеш с малко по-широката постановка.Хубаво е да си купиш специален фус има такива с 2,1 или въобще без крака виждал съм модели на Tama,Yamaha и DW но са скъпички...Това със свиването на краката също върши работа но е хубаво фуса да е с плочка под педала иначе ще се клати Другият вариант (и най-добрият според мен за 2 каси) е да си вземеш кабелен фус, това е най-гъвкавото решение, можеш да си го сложиш където поискаш... Цитирай
pantommind Отговорено Юни 18, 2006 Отговорено Юни 18, 2006 доста неудобно според мен ахахаах,тва беше така само за снимката ,много близо до стената бях подредил барабанките,та нямаше как да се кача на столчето и да ги снимам,иначе педала на фуса си ми е ТОЧНО до кобрито у лево като ми пристигнат чинелките ше има още снимки :read: Цитирай
petkunq Отговорено Юни 18, 2006 Отговорено Юни 18, 2006 това са глупости, при две каси и фус машина с разперени крака винаги има проблем както и да го погледнеш и наместваш абе незнам кви глупости са ама на мене си ми е удобно и не се пресягам за нищо, а повярвай дръмките са много различни и некомпактни, ако имаш желание ще успееш. Само неразбрах как така ти хрумна че са глупости след като ти обяснявам к'во съм направил аз ! Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Юни 18, 2006 Отговорено Юни 18, 2006 Кабелния фус си е доста скъпо удоволствие (личен опит).Най-добре със "right hand hi-hat"(така съм чувал да го наричат поне )аз си го наричам статичен ,та от ляво(ако не си леви4ар,разбира се) ти е нормалния фус,а от дясно другия който си стои затворен или полуотворен както предпочиташ.Кагато си свириш с две каси си бичиш по десния,когато свириш с една...нали се сещаш.Аз лично ползвам такова чудо TAMA (купих го преди 3 години от един изпаднал в затруднение барабанист за негово ) и съм адски доволен,не се разделям с него за нищо на света...даже си го мъкна по концерти Цитирай
darmonko Отговорено Юни 18, 2006 Отговорено Юни 18, 2006 кабелният фус струва толкова колкото и специалните статични фусове с 2 или без крака на известните марки. А човека дори да сложи както предлагаш два фуса един затворен отдясно и един нормален от ляво пак остава проблема с това че левия е далече и трябва или ръцете му да са яко кръстосани или да води с лявата. все пак такъв вариант е по евтин и ако свикне човек става, въпреки че при него възниква друг проблем - трябват ти два комплекта фус чинели а хубавите чинели са скъпи... като си направиш сметката може да се окаже че един кабелен фус струва по-малко от едни хубави фус чинели и въпросната стойка на която да ги сложиш от дясно Цитирай
imperor Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 На моята фусмашина крачетата отдавна са и резнати и е закрепена за касата с държач, правен тук, но гледан от дипляна на Сонор Сидничър. Държача е правен през 1989 година... Още си е в час. Предложението на Галя е най-близо до истината, според мене. Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 кабелният фус струва толкова колкото и специалните статични фусове с 2 или без крака на известните марки. А човека дори да сложи както предлагаш два фуса един затворен отдясно и един нормален от ляво пак остава проблема с това че левия е далече и трябва или ръцете му да са яко кръстосани или да води с лявата. все пак такъв вариант е по евтин и ако свикне човек става, въпреки че при него възниква друг проблем - трябват ти два комплекта фус чинели а хубавите чинели са скъпи...като си направиш сметката може да се окаже че един кабелен фус струва по-малко от едни хубави фус чинели и въпросната стойка на която да ги сложиш от дясно Статичния фус ми струваше 80 кинта,верно втора ръка.Но ако проблема с втория комплект скъпи фус капаци е реален при статичния фус,той не важи ли и за кабелния???И прощавай,но немога да се съглася статичен и кабелен фус за приблизително на една цена Цитирай
Recommended Posts