deadman_walking Публикувано Март 19, 2012 Публикувано Март 19, 2012 И Jackson ли го дадоха през просото или..... аз нещо не съм наред. Та ситуацията е следната, преди година си купих jackson js1r - най ефтината им китара на пазара. Дойде време да и сменя адаптерите и след като ги свалих, забелязах че и двата са маркирани отзад с буквата B, което доколкото аз знам означава бридж. Въпросът ми е , това нормално ли е или аз съм в някаква грешка?
Yves Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Е като са за бридж и двата та какво, да не би да не е имало разлика като ги превключваш?
deadman_walking Отговорено Март 19, 2012 Автор Отговорено Март 19, 2012 Абе , въпроса е принципен. А то иначе разлика няма и при включена и изключена китара ..... на външен вид.
Rimo Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Аз мисля че това не е проблем , един и същ адаптер на бриджа и на нека си звучи различно , даже Dimebag Darrell е използвал едни и същи адаптери на бридж и нек (SH-13) , от друга гледна точка си си купил най-евтината китара на Jackson все пак
7thString Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Няма значение кое как звучи - ако в спецификацията на китарата пише А, Б, а в китарата има В, Г, значи жълтура трябва да се върне в блатото да си сади ориз, а не да прави китари. Ти как ще се почувстваш ако утре в ресторанта келнера ти сервира пълнено куче вместо прасе и ти каже - ама то също има много добър вкус бе!
Yves Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Аз пък мислех, че има значение как звучи....китарата... Пък и собственикът е забелязал чак, когато я е отворил и то не по друго ами по едно "B". Пък и какво пише в спецификацията? Jackson humbuckers...нищо повече! Какви са, що са... На бридж позиция ли е монтиран единия? На нек позиция ли е монтиран другия? Еми кво тогава... По-скоро случаят е след 1 година да си разбрал, че си ял куче, а не прасе и тогава да ходиш да се оплакваш.... Освен това в Индия не са жълтури и не се занимават основно с ориз...поне доколкото знам аз
Георги Тотев Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 И един шоколад завиваше станьола в мармот 2
7thString Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Въпрос на принципи Казвам, че ако човека си е купил китара X, а се окаже, че са му продали китара Y, съвсем резонно е да се чувства кофти и излъган. Теб няма ли да ти стане кофти ако и след година ти кажат че си ял кучешко?
Yves Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 След като и сам не съм разбрал за какво да ми е кофти...значи толкова ми е вкуса/акъла/познанията. Какво излиза, човекът си е свирел и си му е било ок и изведнъж вижда някаква буква и вече става голям проблем? Ами ако си е пишело N а пък намотките вътре са същите? Както и най-вероятно е...едва ли са разработили различни адаптери... Как едно нещо от Практикер се казва Budget, a пък от Метро Fairline...а е едно и също лайно. Идеята ми е, че какво значение има какво пише след като теб самият те удовлетворява? Нещо не мога да го разбера тоя снобизъм...
kamenscr Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Имам същата китара и забелязах абсолютно същото. Та ако се чудиш дали само при твоята китара е така, изглежда че не е.
Борис Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Е,сигурно щеше да е същото и да пишеше "N",щом свири и не ти прави проблеми-дерзай @7thString:Недей тъй де,пълнено с ориз и биричка е супер
7thString Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 (Редактирано) Не е хубав този начин на мислене. Купувате(ме) си мляко, хляб и месо, а ядем лайна, щото имат долу горе същия вкус. Сега погледнах - в сайта ясно пише H и N по спецификация. Единственото спасение явно е като си купиш нещо, да го разкостиш на момента и да видиш до каква степен са си оставили ръцете вътре... ^ За ориза жълтурите са дъ бест Там никой не критикува, ама - всеки китаец да си знае оризището... И понеже ме поправиха - всеки индиец също да си знае там... полето, в което расте растението откъдето се прави къри... Редактирано Март 19, 2012 от 7thString
DILETANT Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Много приказки се изприказваха и какво? Толкова ли е трудно да се измерят адаптрите и да се види дали са еднакви?
Acei Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 интересно е ако се изключи фактът, че адаптерите нещо са менте, самата китара удобна ли е , грифа стабилен ли е, верни ли са позициите, кафи ли те на външен вид/ след като е възможно, най-евтиния модел, то се предполага, че е направена с възможно най-евтини чаркове. Е ако китарата е удобна на ползвателя, грифа е здра- прав-корав и позициите са верни е логично да се пристъпи към смяна на адаптерите с по-качествени и доказани. турай свестните адаптери и ако не зазвучи както искаш търси други модели адаптери, а стоковите ги пази ако решиш да я продаваш да ги върнеш на мястото и това е ай със здраве си останете
Георги Тотев Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 (Редактирано) ^ А дървото дей го забравихме? Не, че нещо, ама да върви темата Редактирано Март 19, 2012 от Георги Тотев
Recommended Posts