Jump to content
Българският форум за музиканти

Vintage


SoulVader

Recommended Posts

Гледах такива в xxxx, и ми харесаха. За пръв път виждам за такава марка, тъй че не знам далби са реномирани или са "куча марка". Съдейки по цената - 500-600 лв за петструнен, явно са от вторите. :happy:

Като изработка - доста прецизно направени инструменти (говоря за 5- струнните им модели, тях бъзиках около 30 мин), доста добре ми паснаха на ръцете - поне доста по- добре от Стагове и Уошбърни ! Производителя не се скъпи да слага и скъпо дърво - тоя модел, дето най- ми хареса, беше с тяло от

bubinga. Тоест не са разни талашитени дъски, лъскаво боядисани.

Телата им са малки, пък аз не съм имал бас с малко тяло, но се свиква след 5 мин. Дизайна е леко поокраднат от Warwick (да ползваме думата "вдъхновен"). :)

Звук - достатъчно добър. Понеже в магазина ги включиха на SWR, не знам кое от "хубавинята" на звука е от баса и кое - от апаратурата, но ме изкефи. Тоя небоядисания модел, с тялото от бобинга, извади убийствен състейн и малко по- остър тон, което ми хареса, щото от електрониката можеш да си нагласиш колкото мек тон искаш, но като няма атака - няма. А тоя се беше утрепал за жица !!! :guitar:

Крайна сметка - за тия 500-600 лева по- добър нов бас не бях пипал.

Утре отивам да си взема DI от там и ще ги налазя пак ! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много братле точно такъв отговор ми трябваше,освен това говориш точно за баса които имам предвид 5струнен с тяло от Бобинга абе ето гоV950B.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... абе по мои смътни спомени, май тоя който гледах, беше с два джаз- адаптера, а тоя на твоята снимка е с един джаз и един прецижън. И определено ми изглеждаше доста "Warwick"- ски, пък на снимката не прилича толкова на Warwick. Ама може и моя да е грешката де.

Утре така и така ще съм там, мога да ти го снимам. :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ фретлесчето има точки по ръба на фингърборда - няма проблем с ориентацията. А удобните чертички всъщност са проблем - моя стар фретлес е с такива и не съм доволен - освен че ти намаляват състейна (щото все пак са си два вида дърво, демек два най- често различни материала, при мен се и протриха (яворът се оказа по- мек от венгето)). Май най- удобния вариант е чертичките да са само по ръба на фингърборда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Виж за състейна не съм мислил наистина.. Моя фретлес преди беше с едни пластмасови линийки, които ми направи един майстор на орлов мост (остави си ръцете направо..) ама ставаха и нямаше износване.. После смених фингърборда и сам си начертах позициите отгоре с маркер за дърво... Те тук там се поизтриха но все още се личат.. Така че не мога да преценя сега за състейна, може и да си прав.. Обаче другия съществен недостатък е липсата на една струна в повече - определено имам нужда от една висока C.. Иначе тия басчета са точно с дизайна който искам 1:1.. Благодаря все пак!

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм приятно изненадан от тези басове, пак в РФ, но аз пробвах

EST96SSB

Доста дебел гриф, но беше удобен и звука найстина беше доста добър.

абе за 540 лв мн добър даже по-добро от стаг, скуаиер или ъошбън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В събота пак свирих с тях (в магазина) - с бубинговия модел, и потвърждавам мнението си - баса цепи, лепи и вулканизира ! :)

Особено на тая цена, не се сещам за по- добро решение !

 

А тоя "мюзикменския" модел - наистина е малко неудобен грифа...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.