SoulVader Публикувано Юни 14, 2006 Публикувано Юни 14, 2006 Здравейте Да попитам какво мислите за бас китарите на фирмата "Vintage ".Имали ли сте нещо общо с такива басчета :wall: Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Гледах такива в xxxx, и ми харесаха. За пръв път виждам за такава марка, тъй че не знам далби са реномирани или са "куча марка". Съдейки по цената - 500-600 лв за петструнен, явно са от вторите. Като изработка - доста прецизно направени инструменти (говоря за 5- струнните им модели, тях бъзиках около 30 мин), доста добре ми паснаха на ръцете - поне доста по- добре от Стагове и Уошбърни ! Производителя не се скъпи да слага и скъпо дърво - тоя модел, дето най- ми хареса, беше с тяло от bubinga. Тоест не са разни талашитени дъски, лъскаво боядисани. Телата им са малки, пък аз не съм имал бас с малко тяло, но се свиква след 5 мин. Дизайна е леко поокраднат от Warwick (да ползваме думата "вдъхновен"). Звук - достатъчно добър. Понеже в магазина ги включиха на SWR, не знам кое от "хубавинята" на звука е от баса и кое - от апаратурата, но ме изкефи. Тоя небоядисания модел, с тялото от бобинга, извади убийствен състейн и малко по- остър тон, което ми хареса, щото от електрониката можеш да си нагласиш колкото мек тон искаш, но като няма атака - няма. А тоя се беше утрепал за жица !!! :guitar: Крайна сметка - за тия 500-600 лева по- добър нов бас не бях пипал. Утре отивам да си взема DI от там и ще ги налазя пак ! Цитирай
SoulVader Отговорено Юни 15, 2006 Автор Отговорено Юни 15, 2006 Мерси много братле точно такъв отговор ми трябваше,освен това говориш точно за баса които имам предвид 5струнен с тяло от Бобинга абе ето го Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 ... абе по мои смътни спомени, май тоя който гледах, беше с два джаз- адаптера, а тоя на твоята снимка е с един джаз и един прецижън. И определено ми изглеждаше доста "Warwick"- ски, пък на снимката не прилича толкова на Warwick. Ама може и моя да е грешката де. Утре така и така ще съм там, мога да ти го снимам. :-) Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Тия дали имат петструнен фретлес? Некакъв сайт имат ли? Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Точно това са. А магазина е "xxxx" ! :guitar: Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Благодаря! Ех, фретлесчето да имаше и още една струнка и линийки за позициите, немаше да има равно.. Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 ^ фретлесчето има точки по ръба на фингърборда - няма проблем с ориентацията. А удобните чертички всъщност са проблем - моя стар фретлес е с такива и не съм доволен - освен че ти намаляват състейна (щото все пак са си два вида дърво, демек два най- често различни материала, при мен се и протриха (яворът се оказа по- мек от венгето)). Май най- удобния вариант е чертичките да са само по ръба на фингърборда. Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 (Редактирано) Виж за състейна не съм мислил наистина.. Моя фретлес преди беше с едни пластмасови линийки, които ми направи един майстор на орлов мост (остави си ръцете направо..) ама ставаха и нямаше износване.. После смених фингърборда и сам си начертах позициите отгоре с маркер за дърво... Те тук там се поизтриха но все още се личат.. Така че не мога да преценя сега за състейна, може и да си прав.. Обаче другия съществен недостатък е липсата на една струна в повече - определено имам нужда от една висока C.. Иначе тия басчета са точно с дизайна който искам 1:1.. Благодаря все пак! Редактирано Юни 16, 2006 от ecmjazz Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 определено имам нужда от една висока C.. ... по- лесно е да си купиш Octaver ??? Цитирай
разбойник Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 . . . . но пък няма да върши същата работа Цитирай
ecmjazz Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 еее, стига бе, октавер, то пак е идея ако нема друго, ама къде по-добре си е още една струна, просто нема място за сравнение.. Цитирай
Ianko Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 И аз съм приятно изненадан от тези басове, пак в РФ, но аз пробвах EST96SSB Доста дебел гриф, но беше удобен и звука найстина беше доста добър. абе за 540 лв мн добър даже по-добро от стаг, скуаиер или ъошбън. Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 В събота пак свирих с тях (в магазина) - с бубинговия модел, и потвърждавам мнението си - баса цепи, лепи и вулканизира ! Особено на тая цена, не се сещам за по- добро решение ! А тоя "мюзикменския" модел - наистина е малко неудобен грифа... Цитирай
Recommended Posts