Jump to content
Българският форум за музиканти

Компютър в близост до много техника


Belgarad

Recommended Posts

Здравейте, чудех се в кой раздел точно да задам въпроса си, и накрая реших да е тук. Поради нуждата от видео и аудио записи и обработката им, ще ми трябва компютър. Има твърде много аудио техника (пулт, усилватели, процесор, и т.н.) Които ще работят успоредно с компютъра. Притеснява ме варианта компютъра да смущава системата (случвало ми се е да вкарва гадно пращене или брум). Преди да създам конфигурацията, която ще ми трябва искам да попитам има ли специфично захранване за компютър, което да предотврати смущенията в системата? Да приемем че разполагам с добре направена електрическа мрежа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм изпитвал проблеми с ЕМ смущения от захранване на стационарен компютър. Наскоро сложих нова PCI звукова карта и единственият проблем със смущения беше от безжичен рутер, който се намираше в непосредствена близост до break out box-a. Ако ще се избира захранване за машина за аудио, аз бих избирал по ниво на шума. Преди време даже имаше безвентилаторни такива, дали още се продават не знам. Cooler Master имат една серия Silent захранвания, които са с голям вентилатор на ниски обороти и ниски нива на шум.

По принцип, качественото захранване е важно за стабилната работа на всеки компютър, така че не е добре да се пестят пари от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си търсиш качествено захранване препоръчвам ти марката Seasonic - едни от най-качествените за PC. Имат и безвентилаторно такова, но е само 400вата. Аз преди 2 години си бях взел това Seasonic X-650 - някъде към 280лв. беше(не са евтини).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Благодаря за съветите, но притесненията са ми не толкова дали ще се появят смущения при записа, колкото дали компютъра няма да смущава озвучителната апаратура, което да доведе до дразнещ шум в колоните. Нивото на шумът на захранването не ме интересува, тъй като компютъра ще е в апаратна, звукоизолирана от помещението където са микрофоните и озвучителните тела. Но качеството и мощността на захранване определено са фактори, които няма да пренебрегна.

 

ПС: За първи път парите не са фактор, с който трябва да се съобразявам при избирането на продукт.

Редактирано от Belgarad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че ще имаш проблеми с EMI от захранването. Разбира се, добре е да разположиш аудио апаратурата възможно най-далеч от компютъра, да разделиш сигналните кабели от захранващите, както и да ползваш качествени кабели и балансирани връзки където е възможно.

 

Също така, бих препоръчал по време на работа с аудио да изключваш всичката ненужна периферия като рутери, принтери, USB хъбове...

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още веднъж благодаря. Периферия няма да има, кабелите са качествени и основните трасета са балансирани. Когато се появи компютъра ще се похваля какво се е случило. За съжаление точната дата за реализирането на проекта зависи от много фактори, тъй че нямам представа кога ще е това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.