Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръчайте Delay


Psycho

Recommended Posts

Извинявам се вече, ако има такава тема, но аз не намерих. В скоро време ще взимам Delay ефект, но съм с прял на няколко и незнам какво да изберa. Та от вас ще помоля за съвет и ако може да опишете предимствата на това, което съм избрал или да ми предложите по-добър. Спрял съм се на BOSS DD-3, BOSS DD-6, DigiTech DigiDelay. Китарата ми е Ibanez RX-Series и за сега имам един Metal Zone. Свиря главно от хард до хеви, но повече рок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз на скоро се сдобих с BOSS DigitalDelay DD-6 и съм много доволен. Ако не е проблем разликата в цената с DD-3, по-добре вземи DD-6, защото реално той включва в себе си възможностите на DD-3, а има и отгоре. Като например Warp функцията, която позволява с натискане и задържане на педала вместо звукът да отслабва от ехото, го усилва и така се получава много интересен начин за акцентиране на определен тон, който ти си харесаш :lol: А също много полезно е и това, че можеш да задаваш темпо на повтаряне на ехото с крак чрез педала, като реално му тактуваш и то си се наглася по темпото което ти си му задал, без да се налага да въртиш копчета за всяка песен :) И още по-интересна е възможността да запишеш до 5.2 секунди от това което си свирил последно и след това като пуснеш педала, те се повтарят...няма да ти казвам каква психопатщина и какво real-time наслагване на китари става :) А и каквото и да си говорим, Boss си е Boss, Metal Zone-a и този Delay са правени като един за друг, аз съм доволен от комбинацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

и аз с двете ръце подкрепям ДД6 - добра играчка е. ако нямаш толкова пари и ДД3 става :lol: зависи от това, което търсиш като функции и прочие :)

 

пробвай също някое комбинирано мултиефект процесорче - има доста добри. аз имам ямаха ФХ-500 и нямам думи - обаче отй е стар и трудно би гонамерил - така че се огледай за нещо ново - има разни берингер ала бала - доста неща, които биха ти свършили работа. плюс това ще имаш комбинация от много ефекти :) а цената е същата - босс-а е скъпичък все пак

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се обади и един от ДиджиДилей лагера. Нямам нищо против Босс, просто ДиджиТек педала повече ме изкефи, а беше и по-евтин. Мога да кажа, че супер много ме изкефи и като звук и като възножности. Имаш обикновен моно или стерео изход за втори АМР. Също има и вградена спийкър симулация, която се справя доста добре. Като функции не се различава особено от ДД-6. Тап темпото е полезно, но после докато го изключиш е много кофти, така че тази екстра е с ограничена употреба...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един от ДиджиДилей лагера, педалчето е супер и имаш супер голяма вариативност на звука. Ако парите не са проблем може би ДД-6, но Диджитек-а съвсем не му отстъпва :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах DD3 на Boss и го ползвах с години преди да ми го откраднат :killyou: супер съм доволен и ги препоръчвам с DD6 - той имаше тап темпо доколкото си спомням. А ако имаш повече парички си вземи RV3 на Boss също го препоръчвам с реверб. :beer: Абе като цяло на Boss камиончетата са си супер просто аз съм им фен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и плиусовете на двата, които единия ги има, но пък другия не.

Босс - два входа с възможност за един сух и един мокър изход

Диджитек - тейп дилей (т.е. симулация на аналогов, много добра) и дилей + хорус фумкция

 

В скромния ми вариант на парчето на Гео и Ниньо, солокитарата е записана с тейп дилей и лично аз му се радвам много, тъй като пълни нежно, без да се натрапва.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тап-темпо функцията е хитра, но страшно неудобна, ако трябва да се спира и пуска рязко педала. Аз ползвам дълъг почти секунда тейп дилей, но само за сола. И през другото време ефекта е изкл. Когато дойде време за превключване, ако си в режим тап-темпо просто не може да го вкл./изкл. навреме. Не знам как е реализирано това при Босс педалите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.