Psycho Публикувано Юни 13, 2006 Публикувано Юни 13, 2006 Извинявам се вече, ако има такава тема, но аз не намерих. В скоро време ще взимам Delay ефект, но съм с прял на няколко и незнам какво да изберa. Та от вас ще помоля за съвет и ако може да опишете предимствата на това, което съм избрал или да ми предложите по-добър. Спрял съм се на BOSS DD-3, BOSS DD-6, DigiTech DigiDelay. Китарата ми е Ibanez RX-Series и за сега имам един Metal Zone. Свиря главно от хард до хеви, но повече рок. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 13, 2006 Отговорено Юни 13, 2006 Ами аз на скоро се сдобих с BOSS DigitalDelay DD-6 и съм много доволен. Ако не е проблем разликата в цената с DD-3, по-добре вземи DD-6, защото реално той включва в себе си възможностите на DD-3, а има и отгоре. Като например Warp функцията, която позволява с натискане и задържане на педала вместо звукът да отслабва от ехото, го усилва и така се получава много интересен начин за акцентиране на определен тон, който ти си харесаш А също много полезно е и това, че можеш да задаваш темпо на повтаряне на ехото с крак чрез педала, като реално му тактуваш и то си се наглася по темпото което ти си му задал, без да се налага да въртиш копчета за всяка песен И още по-интересна е възможността да запишеш до 5.2 секунди от това което си свирил последно и след това като пуснеш педала, те се повтарят...няма да ти казвам каква психопатщина и какво real-time наслагване на китари става А и каквото и да си говорим, Boss си е Boss, Metal Zone-a и този Delay са правени като един за друг, аз съм доволен от комбинацията. Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 13, 2006 Отговорено Юни 13, 2006 (Редактирано) и аз с двете ръце подкрепям ДД6 - добра играчка е. ако нямаш толкова пари и ДД3 става зависи от това, което търсиш като функции и прочие пробвай също някое комбинирано мултиефект процесорче - има доста добри. аз имам ямаха ФХ-500 и нямам думи - обаче отй е стар и трудно би гонамерил - така че се огледай за нещо ново - има разни берингер ала бала - доста неща, които биха ти свършили работа. плюс това ще имаш комбинация от много ефекти а цената е същата - босс-а е скъпичък все пак Редактирано Юни 13, 2006 от stratocaster Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Да се обади и един от ДиджиДилей лагера. Нямам нищо против Босс, просто ДиджиТек педала повече ме изкефи, а беше и по-евтин. Мога да кажа, че супер много ме изкефи и като звук и като възножности. Имаш обикновен моно или стерео изход за втори АМР. Също има и вградена спийкър симулация, която се справя доста добре. Като функции не се различава особено от ДД-6. Тап темпото е полезно, но после докато го изключиш е много кофти, така че тази екстра е с ограничена употреба... Цитирай
anadem Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Още един от ДиджиДилей лагера, педалчето е супер и имаш супер голяма вариативност на звука. Ако парите не са проблем може би ДД-6, но Диджитек-а съвсем не му отстъпва Цитирай
VOSTOK Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 И аз препоръчвам ДиджиДилея, много съм доволен от него Цитирай
Telerig Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Аз имах DD3 на Boss и го ползвах с години преди да ми го откраднат :killyou: супер съм доволен и ги препоръчвам с DD6 - той имаше тап темпо доколкото си спомням. А ако имаш повече парички си вземи RV3 на Boss също го препоръчвам с реверб. Абе като цяло на Boss камиончетата са си супер просто аз съм им фен. Цитирай
DILETANT Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Имам Диджитек дилея и съм доволен от него. Според мен не отстъпва на Боса, а и е по-евтин. Цитирай
bigjav Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 Ето и плиусовете на двата, които единия ги има, но пък другия не. Босс - два входа с възможност за един сух и един мокър изход Диджитек - тейп дилей (т.е. симулация на аналогов, много добра) и дилей + хорус фумкция В скромния ми вариант на парчето на Гео и Ниньо, солокитарата е записана с тейп дилей и лично аз му се радвам много, тъй като пълни нежно, без да се натрапва. Поздрави! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Тап-темпо функцията е хитра, но страшно неудобна, ако трябва да се спира и пуска рязко педала. Аз ползвам дълъг почти секунда тейп дилей, но само за сола. И през другото време ефекта е изкл. Когато дойде време за превключване, ако си в режим тап-темпо просто не може да го вкл./изкл. навреме. Не знам как е реализирано това при Босс педалите... Цитирай
bigjav Отговорено Юни 16, 2006 Отговорено Юни 16, 2006 Абслоиутно съ6тата картинка е и при Босс Въпрос на навик е, Baby... Цитирай
Recommended Posts