Георги Тотев Отговорено Март 17, 2012 Отговорено Март 17, 2012 ^ С извинение, ама по-голяма глупост от това не съм чувал : ... тъй като нъта не влияе особено на звука. Все едно да кажеш, че и материала на прагчетата не е от значение Цитирай
ultramega Отговорено Март 17, 2012 Отговорено Март 17, 2012 Малко по горе подсказаха , че влиянието се ограничава до случаите , когато се свири на свободни струни. Цитирай
SviStyle Отговорено Март 17, 2012 Отговорено Март 17, 2012 Абе, то като си го навиеш на пръста......влияния бол.....и ти си ги чуваш или не.....номера е да го свирим.......или не??? Едната е с графит, а другата с кост, че се счупи пластмасата де'а. 'Се ми е тая, честно казано. Цитирай
lyu_records Отговорено Март 17, 2012 Отговорено Март 17, 2012 На една от моите китари е дървен не видях никъде споменато дърво в темата. То варианти много няма, всичките вече са изброени. От гледна точка на звук според мен разлика няма. Цитирай
bluelemon Отговорено Април 11, 2012 Отговорено Април 11, 2012 Ето едно материалче по въпроса http://www.premiergu...Going_Nuts.aspx "Индиректно, нъта също оказва влияние върху цялостното звучене на китара, защото предава вибрациите на струните към грифа, така че материала и плътноста му са от решаващо значение." Най-лесния начин да проверите, че не оказва влияние само на празните струни, е с ластик за коса. Така някои китаристи си заглушават струните при тапинг и т.н. Свирите нещо, без празни струни, със поставен ластик и после без него. С ластика тоновете са по глухи, понеже обира вибрациите от струните и т.н. 1 Цитирай
n1k0 Отговорено Април 11, 2012 Отговорено Април 11, 2012 Хмм, а пръстът ти в/у прагчето не обира ли вибрациите преди това? Не съм пробвал това с ластика, но ми звучи нелогично някак... цял пръст има преди него Цитирай
badValue Отговорено Април 11, 2012 Отговорено Април 11, 2012 (Редактирано) ама пръста е м/у двете прагчета (освен ако не си нависнал 1во), а от "задното" прагче до нът-а си има още доста място.. едит: а струните си вибрират и там- не толкова "мощно", но все пак Редактирано Април 11, 2012 от badValue Цитирай
n1k0 Отговорено Април 11, 2012 Отговорено Април 11, 2012 Ще пробвам, но съм скептичен... не мисля, че струните трептят толкова силно (ако изобщо ) м/у пръста и нъта, че да се чуе разлика с/без ластик, или с различен нът... Цитирай
Recommended Posts