viksps Публикувано Март 10, 2012 Публикувано Март 10, 2012 Колеги, много четох, обърках се ... затова питам по-сведущите и мн. моля за отговор! Какво ще кажете за такава up grade комбинация за страт - стоковите са 3 single vintage Alnico V: DiMarzio DP1F2 Fast Track за бридж vintage Alnico V за мидъл Seymour Duncan Hot Stack for strat STK-2 за нек Аз както си го представям: нек+бридж - много тежък, дебел, но без размазня звук на дис и овердрайв - за клийн не знам и не си представям дори бридж+мидъл - тежък, но не толкова, смекчен от vintage Alnico V мидъл+нек - твърд пак, но по-мек от предното Мисля си с такива добри адаптери няма как да е зле - но разума казва, че като комбинираш 3 добри неща неподходящо, може да получиш едно лошо нещо. Звучи ми интересно - знам, че начина е да пробваш, ама няма как да стане без да се купят и сложат. Изкушен съм, може да стане страхотно, но може да стане едно голямо л..... :-) Та затова питам - надявам се да ме извадите от объркването. Поздрави! Цитирай
serengeti Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 Мисля че ще имаш осезаем спад в нивото при превключване на позициите! Цитирай
viksps Отговорено Март 10, 2012 Автор Отговорено Март 10, 2012 Разбирам май за спада - е, той все пак се регулира, де ... я с потенциометър, я с педал - но разбирам все пак. а тогава само ДиМарциото(или Хотстак Сеймур) на бридж? - с двата винтидж Алнико V Тогава ще има спад само при нек+мидъл - но пък това ще е една много "мека" опция за някое парче, каквато иначе няма да остане. А в този случай на другите позиции дали ще има шум? бридж+мидъл и бридж+нек имам предвид - само на бридж ясно, че няма да има. Все пак кой от вариантите препоръчвате-за да се постигне многообразие на възможности за извличане на звук от комбинациите на трите адаптера? Първия - който е във въпроса в началото - ми звучи много "изключително"...и ме изкушава ... ще е една донякъде "експлозивна" китара - а пък другите 2 варианта звучат по-разумно. Дано не прекалявам с въпросите ..... :-) Цитирай
BorislavPankov Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 Аз бих си сложил 1. Bridge - DiMarzio Injector™ Bridge 2. Mid - DiMarzio The Tone Zone 3. Neck - DiMarzio Injector™ Neck Тона би трябвало да е много мек и плътен. Пък и видях едно допитване до Лари и той препоръча тези, защото са по-универсални. Мисля, че няма да сбъркаш, Колега ! Цитирай
BorislavPankov Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 Относно шума, шум ще има. Спадеж също. Ти си прецени, но с DiMarzio ще къртиш!!! Цитирай
Rammkopf Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 (Редактирано) В средата на Strat-a, Tone Zone S - по-добре недей. Вече го папах такъв, като бях много отворен да си експериментирам. На този адаптер мястото му е в бриджа. Сега там си и седи. Ако нямаш много излишни пари, та да сменяш адаптри в неусвест, съветът ми е да не миксираш марки, а да се придържаш към един производител. Конфигурацията, която най-много ми допадна, в крайна сметка, е: ToneZone S на бридж The Chopper S за мидъл Fast Track 1 за нек Комбинацията от тези 3 ми пасна най-добре. Особено Fast Track 1-цата отпред, ташаците ти настръхват от него, като се разплаче. BorislavPankov, защо си предпочел конфигурация от single-hum-single? Просто любопитствам ... Редактирано Март 10, 2012 от Rammkopf Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 (Редактирано) Аз пък бих сложил някой по-слаб хъмбъкър на бриджа, примерно Seymour Duncan Screaming Demon и Seymour Duncan Cool Rails на нек. Ако е страт, да е рошав! Едит: Да, няма среден. Редактирано Март 10, 2012 от Lord Shredulous 1 Цитирай
viksps Отговорено Март 11, 2012 Автор Отговорено Март 11, 2012 Ей, хора, благодаря ви за мненията и предложенията, но съвсем се забърках - е това е проблема като има много неща! - едно време нямаше и беше лесно - взимаш квото има и свириш както и колкото можеш - а сега от висене в тоя форум почти престанах да свиря - и без това не съм добър, а сега съвсем... :-) Явно ще зарежа проекта - като чуя някъде комбинация, която ми харесва, ще я приложа директно. Но вие можете да продължите да споделяте впечатления от неща(комбинации), които имате или сте чули реално - ще е полезно за всички, които са решили да ъпгрейдват страт. Аз също ще го правя - като чуя нещо и като ми хареса (или не) - темата все ще е полезна на някой Поздрави и успех на всички! А, да кажа, че съм силно впечатлен от един хъм на Shaller - hot stuff - жестока работа! - сложих го на едно тяло Стаг с един хъм само и volume. Само ще кажа, че нарекох тази китара IRON GIRL (тялото е жълто, затова - сиреч блондинка е ...) Ебати как звучи това чудо !!! Цитирай
iliev.p Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 Библейска истина,само пробата(проверката) може да ти даде най точния резултат,а мненията само разводняват преценката ти. Има и още една истина ,на китара от 4000лв.не и се налага често да се сменят адапторите.И най важната истина китариста е този който свири, адапторите само приемат сигнала. Цитирай
viksps Отговорено Март 11, 2012 Автор Отговорено Март 11, 2012 Абсолютно си прав, iliev.p - ама пък този, който свири, ако свири на нещо добро, според него - подходящо според това, което иска да направи - резултата е още по-добър. Е, който не си може, ако ще златна китара да му дадеш ... не влаа! - аз съм жив пример, ама ето, сега зарязвам преустройствата и форумите и отивам да свиря нещо! Ама пък оставам винаги готов да се забавлявам с преустройства - то си е хоби само по себе си и е мн. забавно, само дето не трябва да се стига до крайности. Пак да кажа за Shaller Hot stuff - ако ви се мерне такова и е на добра цена, грабвайте го веднага .... върхът е! Поздр. Цитирай
BorislavPankov Отговорено Март 11, 2012 Отговорено Март 11, 2012 Rammkopf, Най-малкото, защото SHS е странна комбинация и в същото време оригинална. Звукът би бил убийствен особено при комбинация с Bridge и Neck адаптерите. Между другото аз съм наистина странен и не много хора ме разбират. Като видях темата веднага реших да пиша, защото една от мечтите ми е да имам наистина хубав страт и да му сложа тази комбинация. Надявах се да бъде полезно моето мнение и да намекна с него това което каза и Ти (Да се придържаме към един производител). И в крайна сметка, адаптерите не са толкова от значение колкото китариста зад китарата! Цитирай
Recommended Posts