Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет,

в някоя от темите четох, че по-евтините китари се правят от не добре изсъхнало дърво. Предполагам, че това е предпоставка за деформации. Та въпросът ми е: На колко години е китарата ви и има ли деформации.

Моята е Ibanez RT320 за 840 лв. и за година и половина, от както я купих, не е мръднала - грифът е прав и корав, праговете са ОК :). Как е при вас?

Отговорено

Деформации,които се появяват с времето,може да са резултат и на неправилно съхранение в условия на екстремални климатични режими(големи разлики на температура и влажност).

Отговорено

ми моята е на година и половина и се вижда на определена светлина, че тялото е от няколко парчета...

ма май е от влажността през последните месеци

Отговорено

ами едната ми китара Vester е на 6-7 години, като от 3 е моя, и няма никакви проблеми, наскоро и се смениха праговете и стана дзвер от секаде :)

другите са прекалено нови за да се деформират :)

Отговорено

Само не разбирам, Мечо .... ти проблем ли имаш или ей така си питаш, за да се похвалиш, че всичко ти е ок....

Орфейката ми е на над 20 години и фрифът и е леко крив, това бори ли се ?

Отговорено

Питам щот съм любопитен :) А за хвалбата... не се хваля с вещи :) Все пак е доволно, че може да се вземе инструмент под 2000 лв. дето с малко ъпгрейд по електрониката си звучи професионално. Иначе, като се връщам в спомените си, имах един Squier дето след 4-5 години му се усука леко грифа и фалшивееше... :) ...направо му извих врата от свирене - това е хвалба вече ;)

Отговорено

Ми имам един Ибанец ЕХ, който го взех преди 3 години на старо. Това е модел от 92 година, но незнам на колко години е била когато е взех. Като изключим леко изкривения грив, който го оправих с леко врътване ;) няма други проблеми. Даже напротив китарката така добре и се е набил лака, че като е фрасна и няма и следа от одарено ;)

Отговорено (Редактирано)
Ми имам един Ибанец ЕХ, който го взех преди 3 години на старо. Това е модел от 92 година, но незнам на колко години е била когато е взех. Като изключим леко изкривения грив, който го оправих с леко врътване  ;)  няма други проблеми. Даже напротив китарката така добре и се е набил лака, че като е фрасна и няма и следа от одарено  ;)

Да. Искам и аз да попитам, съжелявам, че малко се отклонявам от темата, но и мойта китара е на 7-8 години и грифа й е леко крив с няколко милиметра. Имам предвид че на 1 прагче разстоянието на струните е 2,5 мм, а на 19 е 7мм. Ако спусна малко струните, за да се намали разстоянието и почват да допират на по-малките прагчета като дрънна. Имам болт точно до регулаторите на струните, но не знам накъде се върти и не съм го пипал. Ако може малко помощ?

Редактирано от zigi
Отговорено

моята е на 4 месеца и на тялото под резонаторната дупка е леко хлътнала навътре, щото съм си ритмувал нещо там и оня ден като я погледнах под наклон забелязах хлътването. също едно от най послените прагчета е леко нагоре (от тия които не се ползват)

Отговорено

Аз имам от две години Squier Fat Strat. Взех го чисто нов за 360лв. Свири си идеално - нищо не съм поправял или сменял(е, 2-3 пъти смених струни, ама тва не се брои ;) )

Отговорено (Редактирано)

Ами всичките китари които имам са си наред а на години са от 1 до 30. А за новите китари зависи от много от това как се съхраняват и как се свири ня тях. Виждал съм хора които просто ги блъскат(еми няма начин да е наред такава китара) А за дървото незнам. Това може би зависи вече от марката на китарата и в кои ценови диапазон е ;) Но да не забравямв че скъпо не винаги значи качествено

Редактирано от Jeff Beck
Отговорено (Редактирано)
2 години - 2 - 3 комплекта струни

въх аз за 2 години ще сменя 20+ комплекта...

Тва за струните е абсолютно верно в нас на където и да се обърнеш само пакети от струни виждаш. Metalmaniak или е голям късметлия или сваля жици от стълбовете ;)

Редактирано от Jeff Beck
Отговорено

От как съм я купил не съм сменял струни... сигурно от както е направена не съм сменял, а свиря всеки ден... ;)

Отговорено

е земи ги смени! ше имаш чувство че на нова китара свириш!

Имам кухарка орфей 30+ години - няма мърдане и Зебра - 20+ години, грифа е с 2мм изметнат, трябва да завъртя трусс рода

zigi - тва се оправя от трусс род-а - тва е горе на главата, където почва грифа дето се върти, върти се по часовникова страна за да мръднеш горната част на грифа назад спрямо тялото (приближава струните) и обратно на чс за да отдалечиш струните