Diemitko Dimitrov Публикувано Февруари 24, 2012 Share Публикувано Февруари 24, 2012 Здравейте! Трябва ми схема на работещ овърдрайв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 А на мен ми трябва печено глиганче! Кой те е възпитавал Diemitko? Няма ли " Моля""," Ако обичате", ".Благодаря"? Този форум да не е благотворителна агенция от балами, на които единствената цел в живота е да удовлетвряват желанията на невъзпитани тролове? Аман от "ИСКАМммм " Опитай пак, само че преди влизане се чука на вратата ! 9 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diemitko Dimitrov Отговорено Февруари 24, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2012 Моля ви много ми е важно.Съжалявам ако съм те засегнал по някакъв начин.Просто от две схеми никоя не тръгна,а пък ми трябва спешно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Избери си.... http://www.google.bg/search?q=overdrive+schematic&hl=bg&rlz=1C1GGGE_enBG432BG437&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=k5pHT_uaKsH64QTMicniBg&ved=0CEAQsAQ&biw=1280&bih=909 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diemitko Dimitrov Отговорено Февруари 24, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2012 Почти всички съм изгледал.Няма гаранция, че работят.За това писах тук ,ако може да ми дадете изпробвана схема която наистина работи. P.S.-нямаше да питам иначе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Вадиш си грешни изводи! Всички работят! Проблемът ти е, че ТИ не можеш да ги пуснеш. А защо не можеш, е вече дълга тема. Мога само да подскажа: За да можеш да пуснеш дори най-простата схема на overdrive, трябва да имаш знания, умения, инструменти, апаратура и тъй нататък. Не си първия, който си мисли, че това е лесна работа, Ама не е ! Резултатите ти (не тръгването на схемите) е доказателство. Хайде, за да не правя монолог, да обясниш какво си правил, как си пускал и защо не тръгват? Ама гледай да е подробно и верно! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Митко, абсолютно съм съгласен с Валяка, който така отчаяно се опитва да накара младежта да мисли, да си задава въпросите смислено и т.н. Вече пиша 7ми коментар в темата ти и още никой нищо не е разбрал за какво иде реч. Всъщност, аз си мисля че знам, ама само по догадки. Звучиш ми като " Трябва ми спешно гайка. Вече трета пробвам и не става..." От постовете ти до сега не става ясно какво разбираш под "някакъв" овърдрайв, не става ясно и какви схеми си пробвал ( които не тръгват). Всъщност, схемите никъде никога не отиват, а грешките могат да са навсякъде - може да си обърнал поляритета на нещо, може нещо да го гледаш наобратно и т.н. Искам да кажа, че схемите може да са си верни, но платката която си проектирал да е сгрешена и т.н. Доколкото аз разбирам искаш нещо, което е с проверени работещи проекти и ти да си го налепиш. Ето този сайт ( един от най-популярните) е с такива проекти: http://www.generalguitargadgets.com/projects/17-distortion Ако съм уцелил от какво имаш нужда - чудесно.Ако не, обясни ни с повече от едно изречение или ще трябва пак да почваме с гадаенето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diemitko Dimitrov Отговорено Февруари 24, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2012 Първо не ме познаваш и не ми знаеш познанията.Не ми е за първи пут да правя някоя схема.И моля като не познаваш някого не говори глупости за него.Понеже си решил да помогнеш направих тази схема http://www.webphix.com/schematic%20heaven/www.schematicheaven.com/effects/boss_od1_overdrive.pdf Направих платка, ецнах я и така нататък,запоих елементите и като я свързах към китарата не тръгна ,това е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diemitko Dimitrov Отговорено Февруари 24, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2012 Съжалявам,но не съм музикант,поръчаха ми да направя лек overdrive.Имам добри познания.Не съм хванат от гората Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 (Редактирано) Само моля те не подскачай! Не си в положение да го правиш! Схемата е перфектна. Явно не си направил нещо...или много неща както трябва. Покажи снимки, чертежи, карта на напреженията - постояннотокови и променливотокови. Така ще може да се ориентираме и евентуално да открием твоите грешки. ПП Само една времеконстанта е твърде голяма, но това е въпрос на избор, а не дефект. Лесно може да се промени, ако звукът не е достатъчно добър. Редактирано Февруари 24, 2012 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 (Редактирано) Пич, няма нужда да играеш ощипана мома. Вслушай се в това, което ти се казва. Хората, които имат опит като Валяка, ако имаха проблем, нямаше да напишат "пуснах и не работи", ами - подадох захранване, сигнала отива тук, там, там, там измерих такова напрежение, тоя транзистор се запушва, еди къде си измерих еди какво си, което ми се струва съмнително и т.н. и т.н. Ти сега какво искаш - всички да почнем да сглобяваме схемата ти, за да видим дали е грешна ли? Това се има предвид под мисъл. Дадохме ти и сайт с долу горе проверени схеми, не знам какво повече очакваш. По основния ти въпрос, най-конкретния отговор е - пиши на човека над мен, разберете се за цена, за която да ти анализира творението и да ти покаже грешката. Нарича се реверс инженеринг и е труд, от който някои хора си вадят хляба. За да не съм голословен, ще призная, че преди доста време също се опитвах ей така да си сглобя разни схемички на сляпо и в повечето случаи стигах до твоя случай - пускаш, нищо не става и нямаш идея защо. После разбрах, че за да имаш успех в това, трябват нужните познания, измервания и уреди/инструменти, с които в самия процес на работа да проверяваш дали всичко е наред. Знанието от коя страна се хваща поялника не е достатъчно... Редактирано Февруари 24, 2012 от 7thString 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Diemitko Dimitrov Отговорено Февруари 24, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2012 http://mecmar.snimka.bg/experiment/shema.656677 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Направи едно Tube Screamer-че, звучи добре и не е сложен за изработка - ЦЪК Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 (Редактирано) Митко (Теодор Ненов, 18г), казваш, че не ти е за първи път да правиш електронни проекти, А? OMG! Нали знаеш какво значи това? Много калпаво работиш, човек! Та искам да попитам? Защо по дяволите има ДВЕ интегрални схеми на платката? Защо няма подведено захранване към интегралните схеми? И т.н ... Не се сърди човек, но хич не ти е силата в правене на електронни проекти! Щом не можеш да се ориентираш в тези елементарни неща, за по-сложни и дума да не става.. И един съвет: Не пипай лампови проекти! Всички ние искаме да останеш жив и здрав! Nota Bene, за останалите четящи темата - Използвани са два корпуса с двойни операционни усилватели, като са свързани само тези към крака 1-изход,2-инвертиращ вход,3-неинвертиращ вход. Захранване изобщо не е подведено. Така остават по два висящи ОУ (крака 7,6,5,) които даже не са свързани така, че да не пречат. Защо ли? Защото човекът не знае да чете схеми. И много други неща. Не съм преглеждал останалата част на "рисуваната" печатна платка, но и няма смисъл... Моето участие по темата приключва до тук. Живи и здрави! Редактирано Февруари 24, 2012 от Parni_Valjak 5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miroton Отговорено Февруари 24, 2012 Share Отговорено Февруари 24, 2012 Parni_Valjak нищо не разбираш,човека си има стерео китара на схемата не пише че и трябва и захранване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts