Overdrive Публикувано Юни 9, 2006 Публикувано Юни 9, 2006 Оняден си взех Орфей Зебра в насипно състояние, на пръв оглед всичко добре, сглобих я, настроих интонацията, почвам да свиря - абе нещо ми фалшивее, меря с тунер(щях да припадна кат видях) - 6та струна на 1во прагче имам F и четвърт, на трето - G# и т.н. Сетих се че това може да се оправи с преместване на нъта и пробвах с някво желязо под струните и се получи - нъта трябва да се премести с над сантиметър към 1во прагче. Сега правя нов нът, който стои на мястото на 0-то прагче и малко напред (вече няма да има нулево прагче)и ще е с различна дължина за всяка струна, нвщо такова: въпросът ми е пречи ли ако е от алуминии, щото с такъв материал разполагам, а е и по-лесен за обработка от стоманата Цитирай
Свирациус до Побъркациус Отговорено Юни 9, 2006 Отговорено Юни 9, 2006 Едно време ми беше попаднала една полуакустична китара Tornado. Та на нея нъта и беше от алуминий и нямаше проблем. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 9, 2006 Автор Отговорено Юни 9, 2006 (Редактирано) аз се притеснявах да не влияе зле на звука, както например евтините флойдове от сплав, но направих това: Алуминиев нът и освен че китарата вече е почти абсолютно вярна, не усещам да има промяна в звука, само остана да изпиля под някой струни алуминия за да стане съвсем вярна. Снимката е твърде голяма за рамките на форума! Редактирано Юни 9, 2006 от MDFk Цитирай
pacman Отговорено Юни 10, 2006 Отговорено Юни 10, 2006 аз се притеснявах да не влияе зле на звука Голяма част от изключително качествените струнници и тремола на Hipshot се правят от алуминий, така че не би трябвало да е проблем. Предполагам, че нъта ще се износи малко по-бързо отколкото месингов такъв, но със сигурност ще повлияе положително на sustain-а в сравнение с пластмасов. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 10, 2006 Автор Отговорено Юни 10, 2006 В крайна сметка издялах това и замених оная грозна ламарина която притискаше струните с флойдоподобна: бихте ли ми дали съвет как да направя тънки прорези в алуминия за първите 3 струни? Цитирай
vlex Отговорено Юни 10, 2006 Отговорено Юни 10, 2006 (Редактирано) Ми има и тънки пили. Освен пили на акъл ми идва и разни тънки ножовки. Тва е алуминий все пак вземи си ножове за ножовка за кокали ще ти е предостатъчно Дебелината им е средно около мм а за още по-тънки не се сещам и аз... Ае успех Редактирано Юни 10, 2006 от vlex Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 10, 2006 Автор Отговорено Юни 10, 2006 ква пък е тая ножовка за кокали ???? Цитирай
Mephistofel Отговорено Юни 10, 2006 Отговорено Юни 10, 2006 ква пък е тая ножовка за кокали ???? Питай някой патоанатом... Цитирай
vlex Отговорено Юни 10, 2006 Отговорено Юни 10, 2006 Човече ножовка за пържоли се води. Горе долу 20-ина см дълга не струва повече от 4-5 лв ама пак пари са и само за тва да си я зимаш не върви Във всеки един магазин за домашни потреби ги продават ако все пак решиш да си зимаш Ае успех Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 10, 2006 Автор Отговорено Юни 10, 2006 я да използвам темата да питам - трябва да си правя нов нек плейт, щото нямаше и сложих от Кремона който "малко" не пасва: по принцип от кво трябва да е? тоя на Кремоната май е от месинг. Дали ще има проблем, ако резна малко тялото като например??? Цитирай
vlex Отговорено Юни 10, 2006 Отговорено Юни 10, 2006 Проблем освен в дупченето на грифа и тялото друг не виждам... А инак моя некплейт както и цялата механика са от доста мек материал така че предполагам и месинг ще стане В интерес на истината дося рових и никъде не видях да пише от ква сплав са направени другите... Предполагам са като останалата част от хардуера... Ае успех! Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 11, 2006 Автор Отговорено Юни 11, 2006 мерси, много работа се отвори покрай тоя Орфей, въобще не съм и предполагал, но пък накрая ще стане къстъм ако направя некплейт от някво просто желязо, как мога да го направя да прилича на хромиран?? Цитирай
vlex Отговорено Юни 11, 2006 Отговорено Юни 11, 2006 (Редактирано) Ми единия начин е да го хромираш Малко ще се озориш да го галванизираш в домашни условия но не е невъзможно особено ако си имаш хабер от химия Другия вариант е да го жулиш с някаква фина или направо водна шкурка, после с полир паста, но предполагам че много бързо ще потъмнее така че не е оферта Ай успех и да постнеш накрая снимки ей Редактирано Юни 11, 2006 от vlex Цитирай
Fender_str Отговорено Юни 11, 2006 Отговорено Юни 11, 2006 Aми можеш сравнително лесно да го хромираш С вана с воден разтвор на готварска сол източник на напрежение некплейт-а и някакво парче хромиран метал. Първо трябва да обработиш повърхноста така, че да стане гладка после закачаш положителния полюс на захранването към парчето което ше хромираш а към хромирания метал положителния полюс. Времетраенето е силно зависимо от това какво напрежение прилагаш, от концентрацията на разтвора и от разстоянието м/у двата елекртода. Изпитано! Цитирай
vlex Отговорено Юни 11, 2006 Отговорено Юни 11, 2006 Те точно това се нарича галванизация бре колега A колкото до точния метод и протичане на реакцията можеш да се осведомиш тук, че откровено казано ме мързи да отварям учебника по физика да гледам как беше Цитирай
Recommended Posts