ivo123 Публикувано Февруари 17, 2012 Публикувано Февруари 17, 2012 Здравейте! С едни приятелче решихме да си смениме китарите, и взе, че ми хареса баса.От няколко седмици насама забиваме наши си парчета с групата ми.Въпроса ми е, понеже съм си свикнал на китарата да си ходя по струните(а те са близко до грифа)а на баса са малко по далече, удачно ли е да намаля разстоянието м/у грифа и струните?Моля за хора с опит.Благодаря предварително. Цитирай
IgniteAll Отговорено Февруари 17, 2012 Отговорено Февруари 17, 2012 На първо място искам да отбележа, че китарата е много по-различен инструмент от баса. Това вече си го осъзнал на първо четене. Бас китарата предполага разнообразие относно височината на струните(екшъна), в зависимост от стила на свирене и желания тон. Лично аз обичам крайно ниският ешкън на струните, защото ме радва този леко мръсен тон, който се получава при ниската дебела струна, която удря в прага. Тонът може да става една идея по-мътен, но това се компенсира като го съпоставя с удоволствието от крайния звук. По-високият екшън има по-дефиниран тон заради факта, че отсъства този момент, който споменах за ниския екшън. Това е моето лично усещане за двата вида екшън. Съветът ми към теб е да прочетеш малко относно постановката, нужна ти да свириш на бас китара. Да спреш да сравняваш китара и бас и ако искаш да свириш на бас китара, просто да го направиш. Цитирай
tabloid Отговорено Февруари 17, 2012 Отговорено Февруари 17, 2012 (Редактирано) Напълно съм с колегата. Говорим за два различни инструмента все пак. Свикнеш ли достатъчно с бас китарата,ще стигнеш и до удобство и до бързина в свиренето. Настройваш си височината по лична преценка,като се има в предвид стила на свирене. Важни са упражненията и постоянството....другото само си идва. Редактирано Февруари 17, 2012 от tabloid Цитирай
ivo123 Отговорено Февруари 17, 2012 Автор Отговорено Февруари 17, 2012 Доколкото разбирам, колегата @IgniteAll говори за Slap техниката?Моят стил свирене е далеч по-различен от фънка.Още повече(тук може и да ме нахраните, но така ми е по-удобно), си свиря с перце.Странно ми е още на баса, много са различни нещата.Още повече, че така достигам желаната бързина на свирене. Цитирай
blr Отговорено Февруари 17, 2012 Отговорено Февруари 17, 2012 Не си го разбрал "колегата @IgniteAll". Като начало, занеси инструмента на лютиер да му направи setup. Не бих се учудил ако action-а е доста по-висок от възможното. Цитирай
Recommended Posts