Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

От много време се чудя дали има начин да се организират ревютата на контра бас / бас китари / бас апаратура в раздела БАС. Лично според мен би било чудесно да има подраздел в който според правилата да се публикуват единствено и само ревютата на бас китари и апаратура подредени по азбучен ред ( за по-лесно намиране - първо името на фирмата производител, после моделът на представения артикул ). По този начин ще се избегне "надуването" на раздела с теми за представяне на артикули, а и ще се улесни търсенето, както и "хокането" на нови потребилтели в следствие на въпросът им "Този бас добър ли е, да си го взема ли".

Поздрави

Цецо

Редактирано от cecob
Отговорено

+1. Идеята си я бива. И аз съм се канел да пусна ревюта на инструментите и апаратурата, която ползвам, но като знам как ще потъне темата и само след няколко дни никой няма да я забележи...

Отговорено

Раздел Бас е доста компактен ако се вземе предвид Китара. Обсъждали сме многократно реорганизация с цел да се оптимизират разделите откъм информация и за момента лично аз не смятам да има нужда от подобно създаване на нов под-раздел. Обяснявам защо. :) Всеки ще си пише каквото иска в него, като това няма да е никак много като съдържание. Нещо друго ми хрумва в случая, защото това, което вие момчета искате да направите, ще е много полезно. В раздел Китара има 4 пиннати теми като важни, а в раздел Бас едва три. Мога да създам една тема, в която да линкваме всяко едно качествено ревю, както направих в информационните теми, но в по-подреден вид. После ще пинна тази тема и така ще има една видима от всички посетители на раздел Бас тема с добра информация за бас инструменти и апаратура. Ако така ви допада идеята ми, ще обсъдя това с останалите колеги, които се грижат за реда във форума, за да се чуе и тяхното мнение по темата. Ако няма прекалено много негативи, ще се получи веднагически. :)

Отговорено

И така става. Въпросът е да има лесно видим достъп до ревютата. Иначе, колкото и оскъден да е трафика в раздел "бас" (за голямо съжаление), след някоя и друга седмица темата потъва на втора, трета... страница и става неоткриваема, следователно безполезна.

По принцип, прави ми впечатление, че ревютата от ползватели са малко недооценени, не само в този форум, но и въобще по нашите интернет ширини. Според мен, такива ревюта са много полезни. Ако оставим настрана субективният фактор, от тях може доста да се научи за някои полускрити приимущества или недостатъци на даден продукт, които не винаги се забелязват лесно при една 5-минутна проба в магазина.

Отговорено

Абсолютно подкрепям това ти твърдение. Преди да си купя бас или апаратура, чета като ненормален(като го използвам само за благозвучие и да не обидя ненормалните, защото GAS синдромът е по-силен от всичко). Когато вляза в определен магазин с цел покупка знам за какво да гледам и в ръцете ми остава само да хване въпросното нещо и да го "преслушам" дали няма най-често срещаните кусури.

P.S. Оскъдният трафик в раздел Бас само трябва да ни радва, защото основната причина за големият трафик в Китара е модата на конкретния музикален инструмент и този трафик не е никак полезен. Винаги ми е било ужасно приятно да чета в раздел бас ако става дума за тема, отворена от някой, който знае какво говори и пише. :)

Отговорено

Ako сравнително оскъдният трафик е само за сметка на теми отрода на: "Какъв бас да си купя до х лв" или "Дайте мнение за този бас" или "Помоооощ дрънчи ми горната струна", наистина е за радване. За съжаление обаче, половината от трафика, особено напоследък, се създава именно от подобни идиотщини. В същото време, има много опитни и знаещи хора, които биха могли да генерират голямо количество полезно познание. Това, че го правят все по-рядко не е вина на форума. Все си мисля, че една промяна на структурата на раздел "Бас" може да пораздвижи нещата.

Отговорено

Мога да създам една тема, в която да линкваме всяко едно качествено ревю, както направих в информационните теми, но в по-подреден вид. После ще пинна тази тема и така ще има една видима от всички посетители на раздел Бас тема с добра информация за бас инструменти и апаратура.

Да, така звучи добре. благодаря за бързата реакция :godbless: .