Jump to content
Българският форум за музиканти

Къде в София има китарни говорители?


Yves

Recommended Posts

Сори , имах впредвид обратното -дали главата ще извади най-доброто от говорителя при тази разлика в мощността -5 вата усилвател на 100вата говорител...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-доброто сигурно няма да го извади....в тоя смисъл пък и аз не мога да извадя най-доброто от усилвателя.... :D Не търся максимални резултати, ще си свиря вкъщи.

 

Не вярвам да има чак такава силна зависимост - за 100W говорител да ти трябва 100W амп....все пак има говорители по 300W, а такива ампове почти няма. Има и ампове по 100W, които се използват с Greenback, които са 25W...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне аз не съм чувал за 100-ватово комбо, което фабрично да се продава с един 25-ватов говорител. Биха си сложили таралеж в гащите с такава конфигурация. При кабинетите с повече от един говорител, мощността се сумира.

И на мен ми се вижда неоправдано да се купува говорител с такава максимална мощност за толкова маломощен усилвател, но... ти си знаеш. Нищо не си написал още за това, в каква кутия ще се монтира, а това понякога е по-важно от самия говорител.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорителите с малка мощност са доста по-малко видове и просто няма избор. Аз съм го избирал по звукови характеристики, а не по мощност.

 

Кутията ще бъде сглобявана тепърва, идеята ми е да бъде затворен гръб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже съм си определил бюджет реших, че 200 кинта за нов Селешчън са ми много и минах на варианта Еминенс, които според много хора по нищо не отстъпват. Отделно има цяла серия, която копира известни говорители. В Динакорд имат налични /измежду тези, които представляваха интерес за мен/ само модела ManOwaR, който е еквивалент на G12T-75. На живо не съм слушал такъв говорител, но от семпли и кабинет симулации определено съм с впечатлението, че е прекалено резлив във високите и се отказах. Спрях се на Eminence Texas Heat, който по предписание е блуз-рок говорител /не метъл какъвто търсех и какъвто е Manowar/. Има почти същата честотна характеристика, но с по-мек респонс във високите, което ми харесва и звучи доста благо.

 

В крайна сметка го поръчах от musicworld и чакам да пристигне с куриер във вторник :)

 

Благодаря за помощта :)

 

Май подценихте ''FANE MEDUSA 100'' http://www.fane-acoustics.com/prod_details.aspx?pid=171

http://www.fane-acoustics.com/downloads/Fane%20Medusa%20100%20Data%20Sheet.pdf

:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато усилвателя е по-маломощен от говорителя няма проблем. Колкото за "изкарването на максимума" от говорителя това са шменти капели, говорителя теоритично трябва да е линейно устройство, поне докато мощностите не са много малки или прекалено големи(близки или по-големи от номиналната му мощност). Тогава говорителя започва да криви, аз лично не харесвам този ефект.

Ако си мислите, че като имате 100 ватов усилвател усилен на 3/10 изкарвате много повече от 5 вата сте в грешка.

 

В момента във форума има оферти за доста говорители 2-ра употреба на не лоши цени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам кабинет с 2 говоритела, като всеки е по 50W съответно гълтат 100W но дават 50W, като са вързани към глава която е 100W (главата е 4 ома, кабинета също). И това не е проблем защото не съм усилвал главата никога на повече от 4, като може да се усили до 10 (на репетиция свиря на 3), а из софийските клубове на дали някой би ми позволил да усиля на повече от 2. Говорителите носят стабилно и няма никакви ядове. Проблема идва тогава когато говорителите са по слаби от усилватела, когато са равни няма ядове, но е желателно да са по-мощни.

"Еминенс" внасят "Динакорд", а Селешчъни "Райзингфорс", като от страна на качество - цена си заслужава "Еминенс" защото цените са им в пъти по ниски от "Селешчън" и са доста задоволяващи. В "Томан" цените на говорителите на мен не ми харесват, спецялно "Динакорд" предлагат по добри цени за "Еминенса" а в сайта им има каталог с ценички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.