purplefan1969 Публикувано Февруари 3, 2012 Публикувано Февруари 3, 2012 (Редактирано) Преди няколко дни купих от съфорумник един адаптер DiMarzio YJM или HS-4(сигничър на Yngwie), за да го сложа на нек позиция(вече имам HS-3 на бридж-а) на японски страт ST-72. Запоих всичко, както си знам(като на HS-3) и непонятно за мен адаптера просто започва да пищи при повече gain. Не говоря за metal distortion, а за стардартен lead neo-classical тон, да кажем(с който фендерския адаптер нямаше проблем). И понеже съм невеж в тази сфера, реших да се обърна към хората тук с надеждата, че някой би могъл да определи от какво се получава. Всичко беше презапоено 3-4 пъти, според мен, без грешка(червеното на switch-a, зеленото на volume-a и тези, които са дадени на късо са свободни), но без промяна. Ще сложа и линк към видео, където демонстрирам проблема. Надявам се някой да е по-наясно от мен. На видеото се вижда ясно, че бриджа няма проблем, а само нека пищи при допир на струните. Видео : http://www.youtube.c...h?v=NivSGC4z9PU Надявам се някой да има някакво предположение. Мерси предварително! Поздрави! Петър Редактирано Февруари 3, 2012 от purplefan1969 Цитирай
bir4o Отговорено Февруари 3, 2012 Отговорено Февруари 3, 2012 Че той пищи и без допир на струните -микрофония ...адаптора е доста по силин от предишния . Цитирай
purplefan1969 Отговорено Февруари 3, 2012 Автор Отговорено Февруари 3, 2012 (Редактирано) Въпросът е как се оправя? Как да премахна микрофонията? P.S. Да уточня, че първо бях сложил HS-3 на нек, който е също толкова силен, ако не и повече и нямаше никакъв проблем. Редактирано Февруари 3, 2012 от purplefan1969 Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 3, 2012 Отговорено Февруари 3, 2012 (Редактирано) Нещо си объркал при ожицяването. Погледни на сайта на Димарцио wiring diagram-ите. Редактирано Февруари 3, 2012 от bluelemon Цитирай
Nikifena Отговорено Февруари 3, 2012 Отговорено Февруари 3, 2012 Микрофония се маха като се стои далеч от говорителите и се свири с по-малко гейн. Ако адаптерът не е парафиниран, това също води до повече микрофония. За парафиниране на адаптери - гуглето (Wax Potting Pickups) Цитирай
Recommended Posts