Jump to content
Българският форум за музиканти

Chorus and Fuzz комбинация


tabloid

Recommended Posts

Искам да попитам някой дали е пробвал тази комбинация? Имам BASS BIG MUFF и се колебая дали да си взема един BOSS CEB-3 и да ги смеся. Не съм комбинирал такъв тип FUZZ с хорус ефект и си нямам и на идея как ще звучи. На MUFF-а съм предимно на DRY,като много рядко използвам бууст. Идеята ми е малко да поразчупя звука.Дали ще е по-добре направо,ако се комбинират BOSS ODB-3 и BOSS CEB-3? Търся вариант за добър басов дисторжън. Като цяло MUFF-a повече ми харесва от BOSS OD,но съм нямал възможност да чуя ODB-3 и CEB-3 на едно.

Редактирано от tabloid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да знам каква музика се свири, с какъв инструмент и каква техника на свирене (пръсти/перо), комбинацията от изкривител и хорус предполага доста поомазване на звука и съответно потъване в микса. CEB-3 е сравнително плитък, ненатрапващ се хорус, но все пак, аз не бих го комбинирал точно с fuzz.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами стилът е предимно хеви метъл и екстрийм. Китарата,на която свиря е активно ESP-F104,като използвам перо,заради DRY FUZZ-а...по стабилно се чува. Искам малко да променя звученето на FUZZ-а. Не знам какво точно да му сложа....HALL,CHORUS?! Като цяло цяло съм много доволен от ефекта,но за някой парчета ми идва малко по сух звука и бих искал да му сложа някаква "окраска". Специално за този FUZZ много хора използват t-rex chorus доколкото се зачитам,но просто ми е трудно да преценя,като немога да чуя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грабваш си баса и муф-а и св дигаш към Варна. Отиваш там по магазините, пробваш, слушаш, сравняваш. Пишем си малко безмислено в момента. Аз ще ти напиша едно, друг друго. Звук не се описва с думи, да не говорим какво влияние оказва техниката на свирене, инструмента, усилването, микса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееее прав си...наистина говорим малко безсмислено. Много ясно,че зависи от апаратура,еквалайзер и прочие. Образно говоря за съвместимостта на хорус и фъз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oсвен в много редки случаи, когато става въпрос за нива, импеданси... няма несъвместими ефекти. Съвместимостта зависи от представата на музиканта за звук и работата му с устройствата и инструмента. Написах ти моето, субективно мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм компетентен по въпросите на конкретните резултати от смесване на ефекти, само да кажа и скромното си мнение - след като свириш "екстрийм", би трябвало да си по-отворен към нестандартни комбинации и постоянно да експериментираш. Затова и да не ти пука дали някой е пробвал или не - отиваш, пробваш си и ако се получи нещо уникално, толкова по-добре. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

комбинацията от изкривител и хорус предполага доста поомазване на звука и съответно потъване в микса

 

Питър Стийл все пак се чува, ама всичко е относително. :-)

 

Впрочем, не след дълго и аз ще я пипна тая комбинация - само да ми дойде поръчката...

 

Предполагам, че ако се омърси сигналът с твърде много fuzz/distortion, ще стане противно мазало с тоя chorus; с лек оverdrive може би ще е доста по-приятен ефектът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммммм да....и това съм го мислил. Нещо в стил Клив Бъртън. Даже самия той е със MUFF FUZZ,само че доколкото знам е с руската версия и wah на MORLEY. Аз лично харесвам много wah-a на DUNLOP - CRYBABY и мисля,че е едно страхотно допълнение към fuzz.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.