tabloid Публикувано Януари 29, 2012 Share Публикувано Януари 29, 2012 (Редактирано) Искам да попитам някой дали е пробвал тази комбинация? Имам BASS BIG MUFF и се колебая дали да си взема един BOSS CEB-3 и да ги смеся. Не съм комбинирал такъв тип FUZZ с хорус ефект и си нямам и на идея как ще звучи. На MUFF-а съм предимно на DRY,като много рядко използвам бууст. Идеята ми е малко да поразчупя звука.Дали ще е по-добре направо,ако се комбинират BOSS ODB-3 и BOSS CEB-3? Търся вариант за добър басов дисторжън. Като цяло MUFF-a повече ми харесва от BOSS OD,но съм нямал възможност да чуя ODB-3 и CEB-3 на едно. Редактирано Януари 29, 2012 от tabloid Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Без да знам каква музика се свири, с какъв инструмент и каква техника на свирене (пръсти/перо), комбинацията от изкривител и хорус предполага доста поомазване на звука и съответно потъване в микса. CEB-3 е сравнително плитък, ненатрапващ се хорус, но все пак, аз не бих го комбинирал точно с fuzz. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tabloid Отговорено Януари 29, 2012 Автор Share Отговорено Януари 29, 2012 Ами стилът е предимно хеви метъл и екстрийм. Китарата,на която свиря е активно ESP-F104,като използвам перо,заради DRY FUZZ-а...по стабилно се чува. Искам малко да променя звученето на FUZZ-а. Не знам какво точно да му сложа....HALL,CHORUS?! Като цяло цяло съм много доволен от ефекта,но за някой парчета ми идва малко по сух звука и бих искал да му сложа някаква "окраска". Специално за този FUZZ много хора използват t-rex chorus доколкото се зачитам,но просто ми е трудно да преценя,като немога да чуя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Грабваш си баса и муф-а и св дигаш към Варна. Отиваш там по магазините, пробваш, слушаш, сравняваш. Пишем си малко безмислено в момента. Аз ще ти напиша едно, друг друго. Звук не се описва с думи, да не говорим какво влияние оказва техниката на свирене, инструмента, усилването, микса... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tabloid Отговорено Януари 29, 2012 Автор Share Отговорено Януари 29, 2012 Ееее прав си...наистина говорим малко безсмислено. Много ясно,че зависи от апаратура,еквалайзер и прочие. Образно говоря за съвместимостта на хорус и фъз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Oсвен в много редки случаи, когато става въпрос за нива, импеданси... няма несъвместими ефекти. Съвместимостта зависи от представата на музиканта за звук и работата му с устройствата и инструмента. Написах ти моето, субективно мнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tabloid Отговорено Януари 29, 2012 Автор Share Отговорено Януари 29, 2012 Мерси все пак...Както каза ще си направя един трип до Варна и ще изпробвам това онова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Без да съм компетентен по въпросите на конкретните резултати от смесване на ефекти, само да кажа и скромното си мнение - след като свириш "екстрийм", би трябвало да си по-отворен към нестандартни комбинации и постоянно да експериментираш. Затова и да не ти пука дали някой е пробвал или не - отиваш, пробваш си и ако се получи нещо уникално, толкова по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 комбинацията от изкривител и хорус предполага доста поомазване на звука и съответно потъване в микса Питър Стийл все пак се чува, ама всичко е относително. :-) Впрочем, не след дълго и аз ще я пипна тая комбинация - само да ми дойде поръчката... Предполагам, че ако се омърси сигналът с твърде много fuzz/distortion, ще стане противно мазало с тоя chorus; с лек оverdrive може би ще е доста по-приятен ефектът. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Здравей може да пробваш и wah към fuzz-a както тук http://www.youtube.com/watch?v=RcR9R5A3cI8 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tabloid Отговорено Януари 29, 2012 Автор Share Отговорено Януари 29, 2012 Ммммм да....и това съм го мислил. Нещо в стил Клив Бъртън. Даже самия той е със MUFF FUZZ,само че доколкото знам е с руската версия и wah на MORLEY. Аз лично харесвам много wah-a на DUNLOP - CRYBABY и мисля,че е едно страхотно допълнение към fuzz. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Супер комбинация е винаги бъди отворен за експерименти ето още една екзотична идея Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Януари 29, 2012 Share Отговорено Януари 29, 2012 Ето и една оферта за Dunlop Bass Wah http://forum.muzikant.org/topic/111764-aaoaaeoe-ca-aan-eeoadha/page__hl__105Q__fromsearch__1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tabloid Отговорено Януари 30, 2012 Автор Share Отговорено Януари 30, 2012 Определено много добра оферта за CRYBABY. Това беше един от планираните ефекти в чейна за бас Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Golema Отговорено Февруари 3, 2012 Share Отговорено Февруари 3, 2012 Ей тва е много вярно http://farm1.staticflickr.com/46/150240026_0382b6e816_z.jpg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts