Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Преди да започна с проблема искам да уточня, че изчетох форума от- до за подобни проблеми, бай Гошо също питах (Google), и стигнах да задънена улица.

Проблема е следният: каквото и да вкарам в входа на микрофона/ input на саунд картата , има закъснение. Опитах и с микофона и с китарата. Не мога да го определя като мили секунди колко е , но ако свиря с китара е толкова голямо че ме обърква.

Конфигурацията е : двуядрен компютър, 4 гигабайта рам, саунд картата е Creative SB X-Fi XtremeMusic/Platinum Sound Card, операционната система е Windows 7 64bit.

Това което направих е да оптимизирам уиндоуса като спрях излишните сървиси, спрях всякакви шарениики и аеро-дръндрън, използвам асиото на криеитив, което си идва с драйвера на картата, но ефекта е нулев. Преди време имах друго дъно и използвах същата карта и там беше всичко ок, дори след като смених дъната имам спомени че в началото също се държеше ок,но преди седмица ми потрябва да използвам саунд карта за запис и резултата беше трагичен.

Ето и какво ми изписва програмата за тест :

e3ef2aa75e7e152e23da7a7f62b36048_610x0.jpg

Та молбата ми е , ако има някой който се е сблъсквал с подобен проблем и знае решението му да ми помогне.

Благодаря предварително.

П.П. Проверих и IRQ-тата , дали не се повтарят- не.

Отговорено

Драйвери за дъното уидоуса сам си ги открива. Аз нямам , поради факта, че дъното е епокс, който фалираха преди да излезе уин седмицата. Но не вярвам че проблема е в това. В дивайс мениджъра всичко е ок, вградената саунд карта е забранена.

Отговорено

Уиндоуса сам си ги открива, но не е същото като инсталираш драйвери на производителя. Например уиндоус разпознава видео карта АТИ,

компа си работи, в девайс мениджър всичко е ок, но картата не работи с пълния си капацитет. Не виждам къде другаде може да е проблема,

след като преди това с друго дъно и същата звукова карта всичко е било ок. След като Епокс не предлагат драйвери за седмица пробвай с

драйвери за виста би трябвало да стане или виж какъв ти е чипсета и търси за него. Производителите предлагат такива.

Успех.

Отговорено

Инсталирах драйвера на AMD за този чипсет за Уин 7, и нямаше резултат. Епокс нямат драйвери за виста (само за звуковата карта). В момента свалям от саита на Supox ( фирмата наследила епокс), драйвер за чипсета, но той не е нито за виста нито за седмицата, но ще опитам и с него.

Почти на 100% съм сигурен, че ако преинсталирам ОС, ще се оправят нещата, но това е решение на проблема, което искам да избегна.

Отговорено

а може би точно това е решението.....? Особено ако си правил надграждане върхустар уиндоус?

поздрави!

Отговорено

Да така бих решил проблема, но ще ми отнеме около седмица. Всички програми който използвам, кракване , настройване....... Ще опитам с програма за премахване на ненужни драйвери и ако не помогне ....... чак тогава преинсталция.

Благодаря за съветите, Ако някой има му хрумне идея как да избегна преинсталацията , да сподели.

Отговорено

Ами не ме устройва китарния интерфейс, плюс китарта трябва да включа 2 микрофона и и един синтезатор. Мисля че решенията са ми две - ъпгрейд на компа или : http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_29374/Tascam_US_122_MkII.html.

Отговорено

След като преобънах нета, се спрях на Лексикон ламбда. И ще останат пари и ъпгрейд на компа.

Благодаря на всички за съветите.