stan_dd Публикувано Януари 26, 2012 Публикувано Януари 26, 2012 Очевидно за начинаещите, а и не само това е едно от най-трудните неща; как го правите вие и ще споделите ли нещо по-особено. Хубав ден и добро настроение. Цитирай
XAS Отговорено Януари 29, 2012 Отговорено Януари 29, 2012 Не, че е тайна, но този въпрос с дишането, който касае и певците, е малко труден за обяснение. Писано е във форума вече за това, но практиката е най-добрия съветник. Т.е. всички знаят каква важна роля играе диафрагмата в този процес, но останалото е до голяма степен налучкване на природния механизъм. Плюс необходимата автоматизация след усвояване на упражненията. Нещо подобно се получава и при усвояването на вибратото. Накрая пак ще кажа, че подобни неща са по-лесни за усвояване, отколкото за обяснение. А трудностите са индивидуални. Познавам хора, които станаха великолепни музиканти преди да разберат, че са дишали правилно! 1 Цитирай
stan_dd Отговорено Януари 29, 2012 Автор Отговорено Януари 29, 2012 да така е, освен това мисля, че и зависи от самата песен- примерно едно е да свириш песен, пята от мъж (да кажем елтън джон) и друго е да се "мъчиш " да докараш мадона. нотите и интонацията (мелодията) са най-важни според мен и винаги може да импровизираш малко; никой няма да те убие, ако не е съвсем точно като оригинала. Мен в началото ми беше много трудно, но сега посвикнах малко. Приятен ден. Цитирай
stan_dd Отговорено Февруари 2, 2012 Автор Отговорено Февруари 2, 2012 Имам следния въпрос към вас и ще се радвам някой да ми отговори. Четох, че за по добро извличане на звука от хармониката, хармониката трябва да е в устата, а не пред нея; добре, но в същото време, ако е така, очевидно това ще затрудни взимането на въздух/дишането. Как процедирате бие? Приятен ден на всички тук. Цитирай
stan_dd Отговорено Февруари 4, 2012 Автор Отговорено Февруари 4, 2012 по конкретно имам предвид как е на практика и как го правите вие ; както виждам най-трудни са т.н. "draw" ноти, ако да кажем са в последователност- например -4-4-5-5-6 и тн....Тогава дишането се обръща някакси, а и вдишване в дупка 2 (G) не винаги се "хваща"( може би защото е в самия край) Цитирай
Recommended Posts