Jump to content
Българският форум за музиканти

Добър вечер и от мен, уважаеми дами и господа


Recommended Posts

1)nickname: turbo_4i4ka, Arch Enemy, Annihilator, Condemned и прочие...

 

2)Възраст: 19

 

3)Образование: гоня висше, 1 курс в Велико Търново, специалност Английска филология.

 

4)Вашият инструмент/и: Класическа китара, по-конкретно Hohner-че, с което си карам вече 4

години и нямам никакви забележки, особено след като наскоро и смених струните - направо не можах да я позная!

 

5)Предпочитан музикален стил: Като цяло клоня към метъла, но също така харесвам и джаз, блус, класически произведения, жанрът ambient, който по съществото си представлява музика от заобикалящите ни звуци, fusion изпълнения, djent и още някои, за които не се сещам в момента.

 

6)Вашият вдъхновител: Конкретен идол нямам и едва ли някога ще имам, защото предпочитам да изграждам свой собствен стил, но като цяло сравнително голямo влияние ми оказват банди като Korn, Candlemass, Arch Enemy, King Diamond, както и инструментални изпълнения от типа Joe Satriani и Animals as leaders.

 

7)Досегашни (не)реализирани проекти: За съжаление все още нямам такива, тъй като ми липсва достатъчно опит в тази сфера, да не кажа, че изобщо отсъства.

 

8)Странични интереси: Харесва ми да чета научна фантастика, като например Жертвата на Майкъл Крайтън или пък поредицата с Майлс Воркосиган на Луис Макмастър Бюджолд, но също харесвам и фентъзи, като особено любимо ми е Властелинът, а също и комично фентъзи, където Тери Пратчет обира всички овации.Също така съм се пробвал да пиша няколко свои разкази, но по някое време музата ми решаваше да отиде на почивка.

 

9)В кратце(или с две думи за вас самите): Казвам се Александър и съм от Созопол - приятен град през лятото и досадно скучен през останалото време ( както и в момента, докато пиша това изявление). Относно музикалната страна на монетата, нямам чак толкова много за разказване. Като малък исках да свиря на пиано, но нито имахме пари за учител, нито за самият инструмент, нито пък място, където да го сложим (макар че съм си казал, че някой ден ще поправя тази грешка). Но преди няколко години се запознах с един все още много добър мой приятел, с когото в момента сме съквартиранти в Търново. Та той от малък, покрай чичо си и баща си, се е научил да свири както на класическа, така и на електрическа китара и постепенно успя да запали и мен. Тогава обаче нямах желание да свиря на електрическа китара, а исках да се усъвършенствам в класическата.

 

На четиринадесетият ми рожден ден (не съм напълно сигурен дали бе точно тогава) нашите изскочиха с адрес на учител в Бургас и ми обещаха, че впоследствие ще ми купят и китара - въпросното Hohner -че. Та ходих аз три години при този учител, но така и не успях да зауча акордите или пък техните имена, както и имах ( и все още имам) трудности с разчитането на някои ноти, а за паузите да не говорим, НО пък за сметка на това доста хора казват, че имам правилна постановка на лявата ръка и донякъде на дясната, пък и се оправям с пръстовките. Въпреки всичко това обаче, той ми каза,че аз съм бил най-напредничавият му ученик и даже ми подхвърли идеята да следвам в музикална консерватория. Но след като внимателно обмислих решението си, реших да се насоча към езиците и да оставя музиката на заден план. Обаче от известно време насам искам да си купя електрическа китара ( спрял съм се на Ibanez, тъй като, доколкото аз останах с това впечатление, те са сравнително универсални китари, което е хубаво, защото съм начинаещ в тази сфера, а и са подходящи за моят стил музика).

 

Та тук съм длъжен да вметна за вашият форум и за това как в рамките на този изминал ден изчетох огромно количество полезна информация и се заразих от общият ентусиазъм (както и от факта, че и двамата ми съквартиранти свирят на своите китари редовно). Дотолкова, че вече да се чудя дали да не хвърля своите последни скромни 500 лева за някоя що-годе сносна китара втора ръка, или да почакам до края на лятото, когато може би ще утроя тази сума. Освен това страшно се амбицирах да си донауча теорията и да увелича в пъти упражненията си на китарата, понеже за съжаление си падам малко мързел и ако се бях занимавал по-сериозно през изминалите години, щях да съм с няколко нива по-нагоре, отколкото в момента. Надявам се някой ден да се преборя със себе си и да съборя стените, които зидам все по-нависоко с всеки изминал ден и да свиря това, което винаги съм искал, без да бъда опропастяван от технически грешки, липса на знание или стагнация.

 

В общи линии това е от мен,

Поздрави, Александъp

 

P.S. - Не гледайте кога съм публикувал коментара, покрай студентският живот съм теглил един чук на биологичният ми часовник, нещо, за което съм сигурен, че много хора оттук са го изживяли или го изживяват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл!

Учиш във Велико Търново...което означава, че нищо чудно скоро да се срещнем и запознаем. Това ако ти искаш, разбира се. ;)

Ще се радвам да дойдеш на някоя от следващите форумни срещи в старата столица. Следващата се очертава да е най-късно през април, когато вече по традиция се събират повечето от музикантите в града и околностите. Спокойно можеш да вземеш и съквартирантите си...които пишеш, че също са китаристи!

Повече информация виж тук:

http://forum.muzikant.org/topic/77138-ioceeaioneaoa-ndhaaua-aua-aaaeeei-oudhiiai/

 

И успех с ученето. :P;)

Приятно прекарване във форума!

Редактирано от savov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за топлият прием! Относно форумната среща, ще го имам предвид. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търново ... :rulez:

 

Добре дошъл!

Моят съвет към всички млади музиканти-пейте хораааааааа!Дори и да не можете -пейте и се стремете да пропеете!И ходете на уроци по пеене!Не се знае къде се крие таланта!Само с инструмент е трудно в живота /ако искате да сте действащи музиканти/!Това е!

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Привет и от мен! Не отстъпвай от мечтете си! :):virtuoz:

Ако мечтите ти включват и група, пиши ме в списъка за кастинга за ритъм китара и бекинг вокали.

Е в случай, че свирите блус и рок разбира се :):punkband:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.