marketmaker Публикувано Януари 21, 2012 Share Публикувано Януари 21, 2012 Здравейте. Искам да купя клавир за сина ми който е 8 годишен. Видях че касио имат система за самообучение на дисплея. Ще свърши ли въобще някаква работа тази система , или да търся по-качествен клавир който няма такава система. Ако някой продава клавир на добра цена нека пише на лични. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaverWild Отговорено Януари 22, 2012 Share Отговорено Януари 22, 2012 Ниския клас синтезатори и при Касио и Ямаха имат такива системи. Казвам го в смисъл че не си лимитиран само с Касио. На дисплея ти излиза ръка която ти показва с кой пръст да свириш в дадения момент. Освен това и Касио и Ямаха имат специална серия от най-ниския клас синтове дето им светят и клавишите и така ти показват какво да натиснеш. Ето това е светещия синт на Ямаха. Можеш да увеличиш снимката а и му пише спецификациите. По-долу са и другите синтове от ниския клас при Ямаха. http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/lighted_key_lighted_fret_instruments/ez-200/?mode=model#tab=product_lineup http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/portable_keyboards/psr-e223/?mode=model Има и други на Ямаха от този клас, можеш да разгледаш тук: http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/portable_keyboards/?mode=series#page=1 Специално Касио имат и този модел, който е предвиден за малки деца: http://www.casioca.com/products/Digital_Pianos_%26_Keyboards/Mini_Keyboards/SA-76/ Даже те имат не един а три от светещите модели: http://www.casioca.com/products/Digital_Pianos_%26_Keyboards/Lighted_Keys/ И този им е най-ниския модел от не-светещите: http://www.casioca.com/products/Digital_Pianos_%26_Keyboards/Portable_Keyboards/CTK-2100/ Какво ще си харесаш ти решаваш. Не съм ги виждал тия светещите на живо, но гледах филмче в Youtube - целия клавиш светва като трябва да го натиснеш. Изглежда готино, но колко е ефективно не знам. Избор има. Другите да кажат кое според тях е добро. Най-добре е ако можеш да идеш в магазин, където има някои от тези неща изложени и сам да ги пробваш. Аз без да съм пробвал нещо рядко се навивам да си го купя. А колкото до системата на обучение, при Касио не знам дали е ефективна, но тук има доста училища които преподават по система на Ямаха, може би същата дето е вградена в синтовете. Явно върши работа. Успех! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Януари 22, 2012 Share Отговорено Януари 22, 2012 По-добре е за детето да започне уроци на истинско пиано. Тези самосвирки няма да свършат работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitkosan Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 По-добре е за детето да започне уроци на истинско пиано. Тези самосвирки няма да свършат работа. Частично съм съгласен с колегата Миро. Евтините самосвирки не са с пианистични (тежки) клавиатури. Няма как детето да придобие навиците и да свикне да свири с тях. Най-малкото усещането и разстоянието между клавишите не е като на истинско пиано. Аз предлагам компромисен вариант - синт с пианистична (тежка) 88 клавишна клавиатура. Така детето ще бъде максимално близко до истинския инструмент. Миро, моля имай предвид, че не винаги хората имат възможност за инстинско пиано - ако живеят в панелен блок - как ще стане тази работа??? На господин - МаркетМейкър предлагам да хвърли един поглед върху електронните пиана ОРЛА (ORLA), които се внасят от "Гема Мюзик". До колкото ми е известно струват някъде около 900 лева (едно ново акустично пиано е по-скъпо), много наподобяват истинските пиана, имат поне по 16 звука (инструмента), метроном, педали и най-важното изход за слушалки. Някои модели имат и вградени колонки. Хубавото е, че са леки и могат сравнително лесно да се пренасят. Аз от опит си спомням, как като дете лятото ме изпращаха на село заедно с акордеона... Това с истинско пиано просто няма как да се случи, докато ОРЛА-та може да се натовари на колата .... и при баба и дядо, да не губи хлапето тренинг през лятото. 88- клавишни версии има и Касиото, но там изобщо не съм запознат с цените. Ако искаш просто да пробваш детето дали ще се запали по свиренето на пиано - тогава има смисъл да му купуваш и най-обикновенна йоничка, но ако ще го натискаш да свири, да се развива тогава по-добре инвестирай в по-истински инструмент с тежка клавиатура. Поздрави, Митко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 (Редактирано) Митко, съгласен съм, ама и човекът не каза какви намерения имат, затова му посочих най-добрия вариант поне за ученето - трябва си учител, а не самосвирка. Досега не съм чул някой да се е научил да свири докато е ръчкал самоучителя на някое Касио Тук има страшно много изписано по тази тема, не ми се обяснява и не ми се говори всеки път едно и също. Аз лично съм за Истински Учител - постановка, пръстовка и т.н. Доколкото видях, вече са купили нещо, дано да им върши работа. Редактирано Януари 23, 2012 от miro2bg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
marketmaker Отговорено Януари 24, 2012 Автор Share Отговорено Януари 24, 2012 Здравейте. Благодаря на всички за мненията. Да , наистина купих един Роланд У 20 . Нищо не разбирам от клавири , и това ми се стори подходящо Както казвате добре е да се ходи на уроци при истински учител , това и ще направя , благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vanya Atanasova Отговорено Януари 25, 2012 Share Отговорено Януари 25, 2012 кой дава уроци?,)))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro2bg Отговорено Март 11, 2012 Share Отговорено Март 11, 2012 Не прочете ли, че хората вече са купили клавир?? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts