Vasil Belezhkov Публикувано Януари 15, 2012 Публикувано Януари 15, 2012 Васил Бележков "Златопръстият" - сюита за кавал и симфоничен оркестър /в памет на Стоян Величков/ 1 ч. "Спомени" 2 ч. "... прочуло се е ..." 3 ч. "Горска картина" 4 ч. "Люлчена песен" 5 ч. "Пасторал" 6 ч. "Финал" НОВ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР диригент: Боби Йоцов солист: Кирил Бележков (кавал) Видеозаписът е от концерт-финал на "11-ти международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", където творбата печели втора награда. 17 октомври 2011 г., Концертна зала на НМУ "Любомир Пипков" - София 1 Цитирай
kirilsat Отговорено Януари 15, 2012 Отговорено Януари 15, 2012 Браво!!! Много добро начинание! На мен, най-много ми харесаха, последните три части! Успехи!!! Цитирай
Лими Отговорено Януари 15, 2012 Отговорено Януари 15, 2012 Естествена Красота. Много ми допада такава музика. Ако се сетиш за в бъдеще да ни информираш предварително за други концертни изпълнения на тези творби ще се опитам да присъствам. 1 Цитирай
Лими Отговорено Януари 15, 2012 Отговорено Януари 15, 2012 (Редактирано) Човече, та ти си щастливец! Композирал си хубава музика и си намерил живи хора да ти я изпълнят перфектно приживе и то млад! Повечето от нас тук дни и нощи, дълги години се борят и надхитрят компютъра за да го накарат да им изпълни идеите, а ти си подходил директно към хората и къде-къде по лесно си ги убедил да свирят музиката ти! Как го направи? Предполагам, че не си милионер? Давай все така! Редактирано Януари 15, 2012 от Лими Цитирай
Vasil Belezhkov Отговорено Януари 15, 2012 Автор Отговорено Януари 15, 2012 Човече, та ти си щастливец! Композирал си хубава музика и си намерил живи хора да ти я изпълнят перфектно приживе и то млад! Повечето от нас тук дни и нощи, дълги години се борят и надхитрят компютъра за да го накарат да им изпълни идеите, а ти си подходил директно към хората и къде-къде по лесно си ги убедил да свирят музиката ти! Как го направи? Предполагам, че не си милионер? Давай все така! Не съм милионер, определено Класирах се на финала на един конкурс и според регламента Нов Симфоничен оркестър изпълни моето произведение, както и произведенията на другите трима финалисти. В това отношение наистина съм щастливец - имам точно 2 симфонични произведения, като и двете видяха жив оркестър и публика. И най-хубавото беше, че самите оркестранти оценяват музиката, която съм им дал да свирят и усещат как съм написал отделните оркестрови партии така, сякаш свиря на съответните инструменти. А солистът беше планиран още преди години - самият Стоян Величков (вечна му памет) го определи като "завършен кавалджия" още преди 4 години, когато брат ми беше само на 20 години. Цялото преживяване около репетициите с оркестъра за мен беше като приказка, която приключи само за 3-4 дни. 4 Цитирай
Recommended Posts