Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

здравейте

имает ли идея от къде човек може да си купи ключ за настройка на акустично пиано?

магазин из София ?

търсих из гугъла но няма никаква информация изкача само инфо за акордьори...

Отговорено

Намери си един стругар та ти направи,най обикновен глух ключ,но са 2 размера-руските пиана са с по-голям диаметър болтовете,поне по-старите,немските са други а английските са в цолов размер.Казват им италиански и някакъв друг размер.

• 2 weeks later...
Отговорено

да пианото е старо немско... оказа се че през цялото време отговорорът е бил под носа ми - ключ за настройка на барабани /глух ключ/ свърши чудесна работа пасна баш ;) пианото е настроено вече ;)

сега остава и да открия и как да си поправя клавиши които след натискане остават на същата позиция тоест не се връщат... разбира се нямам пари за акордьор за това е направи си сам при мен... та ако имате съвети или знаеете линкове за поправка на пиана пускайте ;))))

• 2 months later...
Отговорено

пич не е толкова лесно,първо трябва да извадиш целият механизъм с чукччетата и като го разгледаш по внимателно ще разбереш че не е фасулска работа.или са счупени дървените свързващи части или имаш скъсани меки връзки и т.н.пожелавам ти успех и повече фантазия

• 1 year later...
Отговорено

Здравейте ,решил съм да си купя ключ за настроика на пиано ,проблема ми е че не знам какъв ....Пианото е немско и е около 100 г.  марката е T.traumen Berlin ,някои може ли да каже дали ще стане този ключ ? http://www.ebay.com.au/itm/L-shape-Stainless-Square-Shape-Tip-Piano-Tuning-Hammer-Wrench-Tuner-Spanner-Tool-/350735784813?pt=AU_Instrument_Accessories&hash=item51a97b5b6d

• 4 weeks later...
Отговорено

Здравейте,все още чакам отговор на въпроса си .Моля помогнете ми ,че ми писна от акордюри които за 20 мин. ми зимат 50-60 лв. а настройката е толко лоша че предпочитам вече сам да си я правя !

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Отговорено

Здравей, прочетох че си се сдобил с ключ за настройка на пиано, ще можеш ли да ме ориентираш в София, от къде мога и аз да си поръчам такъв?

Поздрави,

Тони

facebook.com/tonchooo 
tonypetroff@gmail.com
GSM: 0878471687