Jump to content
Българският форум за музиканти

Става ли за нещо тази Кремона ?


Mike Shinoda

Recommended Posts

Вярно, излизаме, но така и така стана дума. Не коментирам техническото съвършенство на системите тип Floyd Rose. Нито това, че има китаристи, които ги използват успешно. Думата ми е, че като заключиш струните между тремолото и шашмата при главата на китарата, изолираш немалко част от дървото на китарата, което е от решаващо значение за звука. Вярно, при умело регулиране на тремолото китарата не се разстройва даже при голям "тормоз", но това е за сметка на изолиране на части от грифа и тялото от участието им във формиране звука на инструмента. Всяко намаляване на масата, която формира звука се отразява неблагоприятно върху него. Имал съм случаи когато само смяната на ключове с други, с по-малка маса води дотам, че инструментът губи много от звука си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би имаше предвид ,че със Floyd Rose+заключване ,звука при чиста китара(и ънплъгната) става постен ,рязък,плосък,студен и звучи като балалайка.Да не говорим за състейна и стабилноста при темпериране.

Кремонката става за учене,като за първа китара.Почисти я и й смени праговете(7-8лв) и потенциометрите с логаритмични такива(10-15лв) сложи и нов комплект струни(3-10лв).

Може да пробваш да си я направиш.Във YouTube.com има разни туториали как се правят нещата.

Пък като задобрееш може да си вземеш по-приличен иструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко полуофтопик: някой може ли да ми каже на какво се дължи този огромен интерес към тема за китара, която всички /хайде, аз да съм 50-50, но съм само аз / смятат за пълен боклук? Аз не се ровя и не пиша в теми за стагове, скуайъри и прочее стиропор, защото хич не ме вълнува. Айде сега ми кажете, аджеба, от какъв зор изписахте 4 страници? И на какво се дължи огромната посещаемост на темата? :slap:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има по магазините за муз.инструменти.Просто попитай за евтини прагчета.По 1,5лв за парче 25см.

Като сметнеш 24 прага по 5 см прави 120см което прави 5-6 парчета в зависимост от широчината

на грифа.Максимум 10лв да излезе.Не са като Акуфрет на Дънлоп ,но като за Кремонка/Пълдин/Орфей стават. :music336:

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.