Fats Отговорено Януари 24, 2012 Отговорено Януари 24, 2012 Вярно, излизаме, но така и така стана дума. Не коментирам техническото съвършенство на системите тип Floyd Rose. Нито това, че има китаристи, които ги използват успешно. Думата ми е, че като заключиш струните между тремолото и шашмата при главата на китарата, изолираш немалко част от дървото на китарата, което е от решаващо значение за звука. Вярно, при умело регулиране на тремолото китарата не се разстройва даже при голям "тормоз", но това е за сметка на изолиране на части от грифа и тялото от участието им във формиране звука на инструмента. Всяко намаляване на масата, която формира звука се отразява неблагоприятно върху него. Имал съм случаи когато само смяната на ключове с други, с по-малка маса води дотам, че инструментът губи много от звука си.
Bobobby Отговорено Януари 24, 2012 Отговорено Януари 24, 2012 Не разбрах само като заключиш струните на нъта и тремолото по какъв начин изолираш голяма част от дървото?
jorog Отговорено Януари 24, 2012 Отговорено Януари 24, 2012 Може би имаше предвид ,че със Floyd Rose+заключване ,звука при чиста китара(и ънплъгната) става постен ,рязък,плосък,студен и звучи като балалайка.Да не говорим за състейна и стабилноста при темпериране. Кремонката става за учене,като за първа китара.Почисти я и й смени праговете(7-8лв) и потенциометрите с логаритмични такива(10-15лв) сложи и нов комплект струни(3-10лв). Може да пробваш да си я направиш.Във YouTube.com има разни туториали как се правят нещата. Пък като задобрееш може да си вземеш по-приличен иструмент.
golfabitch Отговорено Януари 24, 2012 Отговорено Януари 24, 2012 Къде са тия прагове за 7-8 лева да сменя и моите?
yotzzo Отговорено Януари 24, 2012 Отговорено Януари 24, 2012 (Редактирано) Малко полуофтопик: някой може ли да ми каже на какво се дължи този огромен интерес към тема за китара, която всички /хайде, аз да съм 50-50, но съм само аз / смятат за пълен боклук? Аз не се ровя и не пиша в теми за стагове, скуайъри и прочее стиропор, защото хич не ме вълнува. Айде сега ми кажете, аджеба, от какъв зор изписахте 4 страници? И на какво се дължи огромната посещаемост на темата? Редактирано Януари 24, 2012 от yotzzo
jorog Отговорено Януари 24, 2012 Отговорено Януари 24, 2012 (Редактирано) Има по магазините за муз.инструменти.Просто попитай за евтини прагчета.По 1,5лв за парче 25см. Като сметнеш 24 прага по 5 см прави 120см което прави 5-6 парчета в зависимост от широчината на грифа.Максимум 10лв да излезе.Не са като Акуфрет на Дънлоп ,но като за Кремонка/Пълдин/Орфей стават. Редактирано Януари 24, 2012 от jorog
tatkoogi Отговорено Януари 25, 2012 Отговорено Януари 25, 2012 Заради появяващите се от време на време интересни мнения на колеги! За това е интереса - според мен. 1
Recommended Posts