bir4o Отговорено Януари 13, 2012 Share Отговорено Януари 13, 2012 Моя личен опит с идеят да мина бързо ми е показал, че с пръскане нищо не става. Единствения начин е да се сменят бутоните. Е може би аз нямам опит , като техник -13 години в сервиз за ремонт на електроуреди ...Обаче съм виждал въпросни ключета да ръждясват, ако поемат влага и контактния спрей може да свърши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 13, 2012 Автор Share Отговорено Януари 13, 2012 (Редактирано) Ами ще пробвам точно това - малко спрейче - и ще пиша за резултата. Сигурно ще е краткотраен, но пък усилието е минимално... Редактирано Януари 13, 2012 от havaeca Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Януари 13, 2012 Share Отговорено Януари 13, 2012 Има и друг вариант –също много труден , но без разпояване . Намираш същото ключе- разчупваш пластмасовите нитове на железните капачета и на двете ключетата с палетно ножче. Почистваш клемите . Сменяш „карантията” на старото с тази на новото ключе, обикновено е пружинираща пластина , която на старото ключе е изкривена от натискания и сглобяваш . Вместо пластмасовите нитове лепиш с лепило –капачето и свършваш работата . Само дето това е „часовникарска „ работа –правил съм я само веднъж и не бих повторил . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 13, 2012 Автор Share Отговорено Януари 13, 2012 Има и друг вариант –също много труден , ... . Само дето това е „часовникарска „ работа –правил съм я само веднъж и не бих повторил . Аааааа, това е ужас, ще изпадна в нервна криза !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 14, 2012 Share Отговорено Януари 14, 2012 Спрейчето няма да оправи смачканата пружинна пластинка. Бутончетата са по десетина стотинки. Сменял съм - не е ракетна технология. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tzolov Отговорено Януари 14, 2012 Share Отговорено Януари 14, 2012 Такайските платки са толко зле като технология че при разпояване на подобни есемди-та трябва да се внимава да не откъснеш площадките от платката и скъсаш писти.Това се получава ако опиташ да дигаш пиновете един по един.Редно е да се смъкнат с "духалка" и желателно с подгряваща станция (preheater).Трябва да се внимава да не огъуваш платката докато работиш (човъркаш) по нея. Съфорумника с онемялото ефектче вероятно е сътворил нещо подобно или е засегнал съседно смд елементче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
havaeca Отговорено Януари 23, 2012 Автор Share Отговорено Януари 23, 2012 Преди няколко дни разглобих процесора и напръсках микретите с ... WD-40 ( четох,че е по-добре от контактен спрей). Стана чудо - ефектът беше почти мигновен! Вече всички бутони работят като нови. Незнам, какво е станало, вероятно са били замерсени контантите им, защотото и преди това си "цъкаха",като здрави, но нямаше резултат от натискането им. Незнам само, колко ще продължи това щастие, но засега имам напълно работещ процесор. Благодаря отново на всички отзовали се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 Докато пак се замърсят. Срещнал си малкия дявол. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Януари 28, 2012 Share Отговорено Януари 28, 2012 Днес и аз се срещнах с такъв проблем.Бутоните бяха на клавир Korg X5D.Напръсках ги с R-10 спрей, поразвъртях и пощраках.За сега са като нови Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts