whiplash159 Публикувано Януари 6, 2012 Публикувано Януари 6, 2012 Здравейте! Видях тази тема и понеже аз си имам една подобна чуденка като автора реших да не откривам нова тема, а да пиша направо по тази. (МОД ЕДИТ - По-добре нова тема все пак.) Свиря вече от доста години, имам една Yamaha от ниския клас и дълго време се каних да си купя по-качествен инструмент. Имам и доста конкретни изисквания към евентуалната си бъдеща китара: Цена: до към 1300-1400 лв. (максимум 1500) Тяло: Махагон Адаптери: активни EMG Bridge: фикснат (не съм фен на floyd rose-а) Set-neck или neck-through Гриф: 25,5'' (свирил съм и на 24,75'' гриф, но определено не се чувствам особено комфортно на него) Прагчета: 24 Форма: Strat или LP (не си падам по ексцентричните форми) Предпочитам: - да е нова, а да не е "от ръка" - да не е китайска или индонезийска Това доста стеснява избора, разбира се, като следните варианти са тези, които разглеждах: ESP LTD H-351NT ESP LTD MH-350NT Schecter Hellraiser Special C-1 Ibanez ARZ800 В случая не искам да казвам "препоръчайте ми китара" защото ми е пределно ясно, че най-добрият барометър за това дали даден инструмент ще ми пасне или не съм самия аз (ако имате други предложения, освен споменатите, можете да ги споделите, естествено). Но проблемът ми по същество е друг. Не мога да намеря къде да пробвам някои от посочените инструменти. Не ме притеснява възможността да си поръчам кой да е от тях и от вън, но ми се ще най-малкото да съм хващал въпросната китара и да съм проверил дали се чувствам добре с нея. Иначе ревюта за споменатите могат да се намерят доста в мрежата. Молбата ми е ако някой знае магазин, в който да има някой от тези модели да пише тук. Ще съм благодарен. P.S. От Варна съм, но пътувам честичко напред-назад из страната, така че не е кой знае какъв проблем да се разходя и до друг град Цитирай
gueorgues Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Няма да сбъркаш с Шектър - много добри китари. Могат да се пробват в Телесаунд (telesound) - мисля че са само в София обаче - провери им на интернет страницата. Ibanez можеш да проваш при Икономов - посоченият от теб модел е с по-къса мензура и определено по-близка до тази, която не харесваш, така че най-добре е да ги пробваш. Цитирай
abductor Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Здрасти! Тия LTD-та, които си изброил, доколото знам, се произвеждат в Китай, а Ибанец-а - в Индонезия Шектъра - не знам. Иначе Шектърите в Телесаунд ги продават, но май точно конкретният го нямат в наличност. За Ибанец-а се обади в Икономов да попиташ дали го имат някъде в наличност, защото по мой спомен в централният им магазин го нямаше. Цитирай
rockfire Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Щом си от Варна -обади се на телефон 0888733755-първо ще свириш на всичките ми китари и после ще те заведа до всички магазини в града и ще ти помогна да избереш най доброто от там!Ако не ти хареса нито една ,поне ще имаш повече инфо за материята... 1 Цитирай
Denkataa Wee Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 според мен Джаксъните ще са много добро решение ето тук може да видиш няколко добри джаксъни 2страници са musicworld.bg намери марката и виж добри китари са Цитирай
Fashion Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Сам си се насочил в правилната посока, така че действай. Когато пробваш изброените от теб(пък може още някои) китари, ще прецениш, коя е най-подходяща за теб. Иначе и Schecter, Ibanez и LTD-тата са много добър избор за твоите изисквания. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 Оф колко мразя да гледам някви такива постове.... Денка, ти в няква друга тема рекламираше Стаг, човек.... И не, че аз имам повече право на мнение от теб с жалкия си опит, но... в ниския клас китари, които пробвах веднъж, обикаляйки из София, Шектърите определено ми направиха най-голямо впечатление. За висок клас не мога да говоря, но поне тези, които пипах се усещаха много добре и бяха адски удобни. Така че моят глас е за Шектъра. Цитирай
iliev.p Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 rockfire е прав послушай го,после като дойдеш в софия можеш да направиш и сам избора си,тук има доста китари в магазините,тези които си посочил си ги гледал в интернет,на живо нещата са винаги по други, обади му се и виж неговите китари и обиколи с него магазините във варна,ако не избереш там софия има доста китари,даже има магазин на "dean" вече,ще можеш вече сам да избереш. Чнг между другото Цитирай
Acei Отговорено Януари 6, 2012 Отговорено Януари 6, 2012 (Редактирано) аз живея във варна и също и мога да ти предложа да пипанеш китара по твоите спецификации без мензурата китара Дийн дисивър ЛП форма фиксиран бридж 24прага активни адаптери EMg81 85 махагон тяло и гриф само мензурата е 24" и 3/4 ако се не лъжа или 24" и 1/2 конструкция сет нек и стринг тру ако искаш да пробваш пиши едно ЛС утре планираме с един местен приятел да си мериме пишките с китарите може и теб да те включим в купона iliev.p би ли споделил на коя улица се намира магазина на дийн ПП ESP може да пробваш в магазина зад винса на дайнакорд ШЕКТЪРА, който си посочил е супер готина китара, а ibanez-а също го правят в китай Редактирано Януари 6, 2012 от Acei Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 (Редактирано) Ето тази http://forum.muzikan...e-eoaaa-peavey/ е твоята китара, в случай, че си пренебрегнеш непоклатимите - '' - да е нова, а да не е "от ръка" '' и '' - да не е китайска или индонезийска '', в които аз лично не виждам много смисъл. Редактирано Януари 7, 2012 от EAmechaniX Цитирай
whiplash159 Отговорено Януари 7, 2012 Автор Отговорено Януари 7, 2012 (Редактирано) Първо: благодаря на всички, които се отзоваха. Сега подред: Ibanez можеш да проваш при Икономов - посоченият от теб модел е с по-къса мензура... Наистина е малко по-къса, но просто трябва да тествам, за да разбера дали ще ми е удобно. Истината е, че имам особен фетиш към класическата, Гибсънска форма и заради това съм добавил този модел. Тия LTD-та, които си изброил, доколото знам, се произвеждат в Китай, а Ибанец-а - в Индонезия Шектъра - не знам. Аз затова тези неща съм ги сложил в секция "предпочитания". Ако пробвам китарата и наистина ми хареса тогава ще я вземам независимо от това къде е произвеждана. Приеми като евентуална прищявка ;-) ...ще те заведа до всички магазини в града и ще ти помогна да избереш най доброто от там!Ако не ти хареса нито една ,поне ще имаш повече инфо за материята... Информация не ми липсва (малко допълнителна, разбира се, винаги е добре дошла - все пак това е една от идеите на темата ). Иначе магазините ги знам и редовно се завъртам към тях, но проблемът е, че там не съм откривал никой от посочените модели. Единствено в Dynacord-а от време на време носят по някое LTD, но предимно от по-ниския клас (50, 100, 200 сериите), а те не разполагат с хардуера, който търся. Ето тази http://forum.muzikan...e-eoaaa-peavey/ е твоята китара, в случай, че си пренебрегнеш непоклатимите - '' - да е нова, а да не е "от ръка" '' и '' - да не е китайска или индонезийска '', в които аз лично не виждам много смисъл. Точно тези двете "условия" (както отбелязах и по-горе) са поклатими. Обаче ще трябва да пренебрегнем и наличието на Floyd, което аз приемам за задължително. Но както предложи и @abductor мисля да звънна в Икономов и да питам дали случайно мога да пробвам някъде в техните магазини ARZ-то. Редактирано Януари 7, 2012 от whiplash159 Цитирай
Acei Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Ibanez-а от обявата дадена от EAmechaniX е с фиксиран бридж, нищо, че е ейдж III просто има двойно заключване, което си е преимство пред обикновения Т-О-М. Ако имах мангизи щях да съм я обрал тази специално. Пикомеренето ще е днес в 17ч така, че ако искаш 0887742821 иначе поздрави и успех в търсенето Цитирай
iliev.p Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Acei - на улица "Хан Аспарух" влизаш по нея откъм улица "Г.С. Раковски" в посока към ул."6-ти Септември" и ще го видиш,дано да съм ясен. Цитирай
wolverine Отговорено Януари 7, 2012 Отговорено Януари 7, 2012 Schecter-ите особено над 1200 лв са корейско производство предимно. Моя глас също е за шектър. Аз съм с такава и съм супер доволен. Изключелно удобни грифове имат може да се свържеш и с магазина на телесаунт и да говориш с тях. Ще ти помогнат доста хората Цитирай
bustard Отговорено Януари 8, 2012 Отговорено Януари 8, 2012 (Редактирано) Аз съм съм Schecter-Hater .Ще ти кажа ,че Ibanez-a е по-добър от LTD-тата... Редактирано Януари 8, 2012 от bustard Цитирай
Recommended Posts