Guest Публикувано Май 31, 2006 Share Публикувано Май 31, 2006 От няколко дни се мъча да си направя сравнително свестен звук с Гитар Риг 1.2 и външен дисторжън (мод на БОС МТ-2). Записах този семпъл (OGG Vorbis формат). Мисля, че трябва да намаля с една-две идеи ниските, да увелича леко средите и може би да намаля високите. Дайте своите коментари относно звука Другото, което е, в началото на семпъла има един много гаден шум, съвсем преди да почна да свиря. Чудя се от какво е ? Брум от ел. мрежата ? Дали ако сложа батерийка на дистъра, вместо да го включвам към контакта и т.н. ще изчезне шума ? Моля помогнете и дайте някакви предложения как да го махна П.П. Свирнята може и да не я коментирате, знам че съкс :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Phreaker Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Много ефектно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gee Tee Age Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 става Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Наистина, пробвай да намалиш високите и увеличи средите. Според мен ниските са ок. Ако можеш намали мъъъъничко гейна, че накрая става някво мазало Според мене де.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 И другото е, че поне на мен ми звучи малко сухо. Пробвай малко ревърб да сложиш за вкус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icarus Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Забравих.. брума в началото ми прилича на кофти адаптер за диста. На адаптерче ли си? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Другото, което е, в началото на семпъла има един много гаден шум, съвсем преди да почна да свиря. Чудя се от какво е ? Брум от ел. мрежата ? Дали ако сложа батерийка на дистъра, вместо да го включвам към контакта и т.н. ще изчезне шума ? Моля помогнете и дайте някакви предложения как да го махна Относно шума...не, знам, много неща могат да го причиняват. Ако си записвал пред монитора, ако си с единични адаптори, ако кабела прави някакви проблеми...На мен лично ми прилича на последното! Провери дали някъде не прекъсва или няма студена спойка по буксата... Но пак казвам, не знам... Наистина, пробвай да намалиш високите и увеличи средите Според мен ако намалиш и двете съвсем малко ще се получи по-добре. А щом си с МТ-2, може да пробваш да дадеш малко повече от средните дето са на вътрешното копче Това са моите настройки. Само от кубето съм резнал малко от средните, защото от ефекта като че ли идват много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Забравих.. брума в началото ми прилича на кофти адаптер за диста. На адаптерче ли си? мда, на адаптер съм, с батерия още не съм пробвал. иначе съм с 2 двойни адаптери (Jackson JS30 е китарката) ще пробвам да сменя кабела, въпреки, че мисля, че всичко си е наред по него. брума го има и когато не свиря у нас, така, че не е и от монитора. Най-вероятно е от кабела или адаптера (мейд ин чайна ) относно звука - това е още бета версия, има да се доизпипва още, сега основният ми проблем е брума SomeoneElse , не съм точно с МТ-2, ами с мода на Евтим Джерекаров, който е дори по-добре И като свиря на хи-фи-то у нас с повечко среди ми звучи мазно, та затова съм ги оставил така, на някакво средно положение. мерси на всички Ако имате предложения за премахване на брума, давайте, моля! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 много равно ми звучи на мен няма динамика като че ли... ама кфо ли разбирам аз пробвай да си спреш монитора докато записваш за шума. може и да е граунд лууп ама не съм сигурен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Един фен идва у нас с няк'ав избушен Джаксън и въпреки двойните адаптри шума беше УЖАСЕН. Няма да си купя такава посмъртно! Звученето хич не е лошо, според мен. Но наистина трябва да махнеш някак шума. Като си свиркаш с китара -> кабел -> Хай-Фай има ли подобен шум или не? При мен версия 2 на Гитар Риг е ДОСТА по-добре, включително и откъм шум. Какво точно си нацвъкал из Рига? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 като свириш пред компа изключваш ли монитора? може от него да е шума а средите - давай смело - на мен никога не ми стигат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Май 31, 2006 Share Отговорено Май 31, 2006 Какво точно си нацвъкал из Рига? Из рига съм цопнал едно EQ, един гратифайер на чист канал с леко гейн и кабинетче. Ит'с ез симпъл ез дет :Р Даже ако си намаля китарата (без дист) мога и да изкарвам готин чист звук. Мога да дам линк до рига, ако някой иска. След няколко експеримента открих следното: (само за инфо - имам 2 кабела- дълъг и къс, дългият е от китара до дист, късият - дист-хифи усилвател) Китара -> дълъг кабел -> хи-фи - няма шум Китара -> къс кабел -> хи-фи - няма шум Китара -> дълъг кабел -> захранен от ел. мрежата, но изключен дист -> къс кабел -> хи фи - има шум същото, но изключен и от мрежата дист -> хи фи - няма шум Китара -> включен отвсякъде дист с доста гейн (as usual) -> бруми та се не трае ето и записан само шума (без никакви софтуерни ефекти) малко пояснения - ползвам един разклонител с копче, на който съм сложил адаптера, който пък захранва диста. 0:02 - плъгната китара, изключен разклонител и дист 0:07 - включен разклонител и адаптер , изключен дист 0:12 - включен разлконител, адаптер, дист 0:18 - включен разклонител и адаптер , изключен дист 0:23/24 - изключен разклонител и дист А с включен и изключен монитор положението е все същото, както казах в предния си пост, свирил съм и по репетиционни с този сетъп (китарката,кабелите,дист с адаптер) и шума винаги го има. Ако сте изтърпяли целия този роман, който току-що изписах, сигурно вече сте на мнение, че целия проблем е в адаптера Но ако въпреки това, не сте съгласни, чакам предложения. Мерси отново на всички! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 1, 2006 Share Отговорено Юни 1, 2006 ами значи е от адаптера цялата работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 1, 2006 Share Отговорено Юни 1, 2006 MT-2 MOD-a ти няма ли опция да се храни от батерийка? Това ще улесни доста задачата ти... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Отговорено Юни 1, 2006 Share Отговорено Юни 1, 2006 (Редактирано) По принцип май няма, или аз не намерих, но направих друго. Адаптера ми, при накрайника с жаковете, има един извод за батерийка, пробвах днеска една батерийка там, шума значително намаля Може да се каже, че го оправих Сега ще работя по звука (който даже се промени малко, след като сложих батерията, басите намаляха, сигурно защото брума вкарваше доста) Мерси на всички отново !!! Редактирано Юни 1, 2006 от _-BlackDragon-_ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts