Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 POD 2.0 подробно!


lyu_records

Recommended Posts

Здравейте колеги тук ще обясня малко за софта с който може да разбазикате по обстойно вашият POD 2.0.

1. Версията на POD 2.0:

Важно е какъв е вашият LINE 6 POD 2.0. Има 2 варианта, различават се по ъпдейта на софтуера. Старата или новата версия.

Това е старата версия, разпознават се по логото:

EM_99POD2US.jpg

А ето това новата:

preview.jpg

Та ако сте със старата версия недостатъка е че не работи с новите футсличове на LINE 6, също така има липси на някои амп симулации. Но това може да се промени като се ъпдейтне за целта ви трябва MIDI кабел. Ако не разполагате със саунд карта чрез която да свържете мидито от пода куп PC-то си закупувате кабел който е MIDI--->USB, цената му варира около 20лв.

 

2. Ъпдейта:

Става по следния начин изтегляте си от официалния сайт на производителя това-Line 6 Monkey. След като е свързан през мидито с компютъра, стартирате програмата и вътре си пише дали има нов ъпдейт за вашия процесор. Разбира се трябва компютъра да е вързан към нета, за да си изтеглите ъпдейта, програмата сама си го намира.

Ако сте с новата версия (моя е такъв) най вероятно си е ъпдейтнат, като последния ъпдейт за този процесор е 2.54

 

3. Подробна настройка:

Влизате пак в офицялния сайт и си изтегляте това-Line 6 Edit. Чрез тази програма можете да качвате различни саунд настройки от ето този сайт: http://line6.com/customtone/browse/pod20/ , където има всичко от имитации на известни групи до дадени парчета. Освен това може и ръчно да настроите процесора пак през същата програма.

И сега най интересното което намерих и зареди което пуснах и темата, това вече го няма в официалния сайт на LINE 6, програмата се казва PODMAN, ако има интерес мога да я кача и да пратя линк тук. В тази програма има доста неща които не са изкарани на пода и чрез нея човек може доста подробно да си разцъка машинката и да извади това което му трябва ето малко картинки как изглежда тя. Между другото тя се стартира директно не е нужна инсталация.

 

99876862.png

 

48732869.png

 

99876862.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Платформата им е една и съща всички неща на въпросната фирма звучат добре, всичко опира до настройка. Аз от много време се точа да взема нещо за рак 19" обаче все не прежалвам парите които струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно съм нещо зле с настройките,продадох си 2.0 за да си купя XT,но звук от него беше доста по-трудно да се постигне-,по-глух и просто по-лош.Така и след това не съм свирил с техен продукт освен POD Farm,но и той не е кой знае какво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А! колега недей така! Много неща са записани с POD 2.0. POD XT днес си закупих от един колега. Много хубаво си звучат въпроса е до настройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно съм нещо зле с настройките,продадох си 2.0 за да си купя XT,но звук от него беше доста по-трудно да се постигне-,по-глух и просто по-лош.Така и след това не съм свирил с техен продукт освен POD Farm,но и той не е кой знае какво.

 

И аз мисля така. POD 2 е най- успешния. Минавали са ми всичките през ръцете. Много години съм ползвал само него. Наистина при XT нещата се разплякват. Играл съм си с двата едновременно, уж сме ги настройвали с еднакви параметри, не се получава естествения звук на двойката. Не знам с какви платформи са, но новите не свирят добре. Даже има разлика в звука между двете версии на двойката. Но това е факт при много фирми, които създават нещо хубаво и после от престараване го развалят и повече не могат да надминат стария успех. А до скоро процесорите ми бяха много голяма слабост, така, че имам дългогодишни наблюдение. За щастие, аз все още си пазя първата версия на Line6 POD 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О Стойо мама и аз си я паза, но XT-то си звучи доволно. Разбира се че звучат различно нали са различни, ако звучаха еднакво нямаше смисъл да правят следващи модели. Всичко опира до настройки XT e много различен от гледна точка на настройка спрямо 2.0 (няма почти нищо общо)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.