Evtim Djerekarov Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 (Редактирано) Точно на микс си пее и коплетите и припева, евентуално някъде може да задира малко. Понякога за малко минава и на фалцет заради лигавщината. Принципно дори същинските тенори имат преход на фа-фа диез, така, че и при тях сол не е изпят изцяло гръдно. И нека направим разлика между гръдно пеене(както говорим, но постановъчно), и пене на гърло(пеене със стискане в ларинкса, вредно, ако се превърне в честа практика). Редактирано Декември 13, 2006 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
spaiki Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Имаше някъде из нета концерт на Пърпъл с Ковърдейл и Хюз...разбира се Хюз показва как се пее на живо като за световно,Ковърдейл тренира със стойката на микрофона и пее ниските партии Последния концерт на Витеснаке в София...ами аз отидох да гледам Ахат,то си пролича кой е по добрия вокалист,иначе уважение за големия Ковърдейл,не малко е дал на рокфеновете надиявам се не визира6, че по-добрия е Звазди,това би било смешно казано!!!! самият той седеше като треснат с мокър парцал като излезе Ковърдейл!!!и с право Цитирай
Ivan Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 @spaiki-не разбирам защо казваш "надявам се",да не би да съм казал нещо нередно ...не съм забелязал да стои като ударен с мокър парцал,по скоро показа вид уважение към Ковърдейл,а че Звезди пее по добре от него,то това си е факт,никога не съм оставял да ме водят величията на имената,слушах единия,така също и другия,просто Звезди пя по добре,Ковърдейл никога не е пял на живо добре,поради простия факт че гласът му е баритонов и не може да носи на теноровия репертоар и имидж който подържа.Най добрите му неща са студийни,а в студието е друг филм. Ако говорим наистина за глас като даденост и талант,то Ковърдейл не е сред водещите.Има далеч по добри вокалисти,аз ще припомня само един,че ми е много любим Joe Lynn Turner,това е вокал,висок и тембрист глас,драматичен и тежък,а Ковърдейл,Гилън го слагаше в малкия си джоб,изнаписах се Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Джо Лин Търнър, бате, е история. Щото у зала Христо Ботев преди едно ли, две ли лета издиша като стар плондир. За разлика от Ковърдейл, който дали с хитринки, дали с глас, още пали мокети, изтърбушва салатиери и гиздосва стари абрихти. Но истината от старите е Хюз - не че ми фаворит нещо, обаче не е мръднал. И го чухме тоя факт доста хора форумни не много отдавна. Цитирай
Ivan Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 @satiat- няма спор за Хюз,не мога да кажа на бялото черно,сега.. че Търнър поиздишнал...простено е,случва се,за Ковърдейл,ако продължава да пали да викам пожарната Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 Мноо му се случи на Търнър... почти цял концерт. Вярно е, че с рутина се справи горе-долу, закърпи нещата. Но това е думата - закърпи. Не беше това, което помним. За разлика -значителна, от Ковърдейл. И абсолютна - от Хюз. Цитирай
Ivan Отговорено Декември 13, 2006 Отговорено Декември 13, 2006 ..какво стана сега,да припоням първото идване на Ковърдейл в Бг,ми той тогава едва говореше,нека да бъдем малко повече реалисти Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 (Редактирано) Е, вижте сега, като баритон да си кажа и аз мнението. Нека не отъждествяваме високо пеене с красиво пеене. Ясно ми е че всеки иска да вика максималко високо, това често е много ефектно, наистина, но не винаги е безкрайно красиво. Ако поставим критерии ниско пеене, тогава пък повечето тенори издишат тотално, а ниското пеене също има своята красота, а и доста по малко хора го владеят изкусно, от високото пеене. Споден мен Хюз и Търнър са едни добри, високи тенори, а ковърдейл е един добър баритон. Аз не бих казал, че теноровият глас е задължително по-красив от баритоновия, ако например се позоваваме на мнението на голяма част от жените, то ниските гласове са по-привлекателни тогава. Слушал съм акустичен концерт на Ковърдейл с whitesnake, и там според мен, и другите гледащи, той пееше много красиво, с много номера, използвани точно, и в подходящия момент. Освен това той много добре имитира насроения с гласа си, пее артистично. А сравнения между Ковърдейл и Звезди не знам дали има смисъл да се правят. Вярно, че звезди си е наш идол, но пък на мен, съпоставен с Ковърдейл, Звезди ми звучи толкова пискливо, че ми става едно забавно-развлекателно като го слушам.... Редактирано Декември 14, 2006 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
TONY Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 да се изкажа, като човек който не може да изпее нищо - просто като запален меломан - Ковьрдейл,Агнета Фелцкот - за мен, те са от най добрите в света Глен - сьщо е супер Джо Лин Тьрньр - беше вьрха - преди доста години - Трилогията с Малмстийн - сега - не е това, което беше.... Звезди си е наш певец - от най добрите но е безотговорно и проява на силно лично пристратие да се отнася кьм Дейвид Левски - Барселона - 0 - 6 сигурно за запалените фенове от Левски - по голями няма..... аз лично се кефя най вече на високи мьжки вокали -Дикинсьн,Халфорд,певеца на Деф Лепард(сутрин рано не ми се рови из кофата за името му) , но както казва Ефто - добрия ниськ мьжки глас - сьщо е гот - е, на мен не ми действа както на жените харесвам и по необичайни - като Кинг Даймьнд,Том Арая, Фил Анслемо - и някаде най горе в небесата е Фреди - най великия от всички велики за мен Цитирай
spaiki Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 @spaiki-не разбирам защо казваш "надявам се",да не би да съм казал нещо нередно ...не съм забелязал да стои като ударен с мокър парцал,по скоро показа вид уважение към Ковърдейл,а че Звезди пее по добре от него,то това си е факт,никога не съм оставял да ме водят величията на имената,слушах единия,така също и другия,просто Звезди пя по добре,Ковърдейл никога не е пял на живо добре,поради простия факт че гласът му е баритонов и не може да носи на теноровия репертоар и имидж който подържа.Най добрите му неща са студийни,а в студието е друг филм.Ако говорим наистина за глас като даденост и талант,то Ковърдейл не е сред водещите.Има далеч по добри вокалисти,аз ще припомня само един,че ми е много любим Joe Lynn Turner,това е вокал,висок и тембрист глас,драматичен и тежък,а Ковърдейл,Гилън го слагаше в малкия си джоб,изнаписах се Няма да спорим за глупости, тук не става дума за това дали Ковърдеил е световно известна звезда, а Звезди не е, самият факт че Звезди на времето го мислеха за българския Ков., (а не Емо Янчев).....Та не става въпрос за това, за разлика от първия си концерт, последният в София размаза всички, а за баритон май май тези височини и диапазон са доста ненормални!!!Да не говорим като цялостно торчество!!!Прав си за фалша на сцената, но тогава този елемент го нямаше за голяма моя изненада!!!Просто СПОРЕД МЕН това е един от малкото певци, на които като цяло малко могат да му стъпят на кутрето!!!Това е не само мое мнение, да кажем тук аз го изразявам!!!Споменах за Jorn Lande, незнам дали сте чували негови неща,ако не сте ВРЕМЕ ВИ Е- това е изродският Ковърдеил!!!Както и да е отнесох се!! а относно Д. Търнър, не случайно е едно от най-големите открития на Ричи Блекмор и е единственият певец , с който Ричи не се е карал!!!!Но за съжаление е попаднал на Николо коцев, който го прави за смях пред хората!!! Цитирай
vane Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Изпълненията на Coverdale в Live in Japan са невероятни. Прави много пинизи и тези малки наглед детайли, които ние в БГ често изпускаме и подценяваме, правят нещата от големи - да станат велики. Цитирай
spaiki Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 Изпълненията на Coverdale в Live in Japan са невероятни. Прави много пинизи и тези малки наглед детайли, които ние в БГ често изпускаме и подценяваме, правят нещата от големи - да станат велики. Верно е!!! Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 аз лично се кефя най вече на високи мьжки вокали-Дикинсьн,Халфорд,певеца на Деф Лепард(сутрин рано не ми се рови из кофата за името му) , но както казва Ефто - добрия ниськ мьжки глас - сьщо е гот - е, на мен не ми действа както на жените dry.gif Joe Elliott И беше култов, преди да задълбае в баладките. Но е класа, мама му. А Ковърдейл не беше на такъв лош хал първия концерт, като Търнър у Христо Ботев. Въпреки че на Академик определно беше по на ниво. Е айде Николо Коцев да не е виновен за слабото пеене на Търнър, а? Цитирай
Ivan Отговорено Декември 14, 2006 Отговорено Декември 14, 2006 ...каква стана тя,все едно че ни плащат да ги рекламираме,за себе си решавам,че всеки с предпочитанията си,в моите влиза и Ковърдейл,но не като фаворит,спирам да го споменавам че сигурно хълца вече Цитирай
TONY Отговорено Декември 15, 2006 Отговорено Декември 15, 2006 като говорите за японските изяви на Ковьрдейл, Starkers in Tokyo ли имате впредвид? днес го гледам за втори пьт -последователно и не мога да спра, да се вьзхищавам а сьм го гледал поне 10 пьти досега........ понеже сьм китарист и обикновенно най вече слушам китарата и макар Айдриан Вандерберг да е перфектият акопаньор на Дейв просто за пьрви пьт(от много години насам) не слушам китарата(не по този начин който обикновено слушам ) като китарист ПОБЬРКВАМ СЕ Цитирай
Recommended Posts