Jump to content
Българският форум за музиканти

WD-40... шменти-капели...


Recommended Posts

Според мен @Parni_valjak има предвид ментетата които заляха пазара...Оригиналът си струва колкото винаги е струвал-10,15лв.Аз си купувам едни големи флакони от битака за 4.5олв!!Определено не вършат работа по предназначение,много бързо изчезва налягането(газировката :) ),цапат(вместо да почистват)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се опарих от тази тъпотия. При мен случаят беше , че ми трябваше спешно и го взех от едно магазинче на бул.Йерусалим. След като се усъмних в съдържанието ( понеже миришеше на ацетон) Разгледах флакона и се оказа , че има лепенка . Внимателно я изръчках и отдоло се оказа друг надпис. Добавка за гориво за апалване при свръхниски температури.!!! Вчера си купих оригинала и всичко е ОК. Дори не обърнах внимание каква е цаната му...не съм предполагал , че и на това има ментета. А ако братушките считат , че газиран керосин има същите свойства , поне да сменят марката...4174218W.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е толкова просто, като смес от газ за горене и течен и парафин, въпреки че в основата си е смес от наситени въглеводороди.

 

Ето го оригиналния MSDS:

http://www.wd40.com/files/pdf/msds-wd494716385.pdf

 

Съставките може да проверите по CAS No.

 

Дали е прекалено скъпо... зависи колко и каква работа ще ти свърши. Проблемът е, че хората го използват като пенкилер от преобразувател на ръжда, през почистващо средство, до смазка, а то не е нито едно от трите. Някой даже се беше изцепил, че ставало за почистване на аудио потенциометри :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.