goldcobra Публикувано Декември 15, 2011 Share Публикувано Декември 15, 2011 Разполагам с 1000 лв. и искам да си взема нещо добро.. Попаднах на тези барабани - > http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8580&category_id=61 Какво мислите? струват ли си? По-добре ли ще звучат примерно от един Mapex mbirch ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
darmonko Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 Следващите редове са ЛИЧНО МНЕНИЕ, с което не обвързвам никого и не представлявам някакви търговски интереси! Признавам си, че за първи път виждам такава серия на Фейм и поне от снимката на външен вид ми харесва. Обаче все пак това е само снимка - трябва да се видят на живо. И най-вече да се чуят. Mapex MBirch съм ги чувал и звучат добре за цената си. И двата модела са правени в Китай, така че качеството на материала сигурно е сходно, но все пак Мапекс са си световна марка и предполагам при тях изработката е по-добра, защото си имат наложени стандарти. От друга страна при Фейм, като при всички китайски производители, виждам тенденция да се копират елементи от големите марки. Окачването на томовете е независимо от касата, което първоначално беше въведено от DW. За мен лично това е голям плюс. В държачите на томовете има голяма прилика с тези на Ямаха (ябълковидната сглобка), а скобите за окчаването им са нещо средно между Тама и Мапекс... общо взето "сбирщайн". Ако тези неща са направени с прилично качество може да се окаже, че са събрали добрите идеи от всички марки на едно място. Но то така е и с китайските коли - на външен вид приличат на Мерцедес, който се е чифтосал с Тойота, но отвътре си е евтино и некачествено. Основната разлика, която виждам, е в дебелината на корпусите. И при двата модела са 6-слойни, но Фейм-а е дебел 12 милиметра, докато Мапекса е 7,2 милиметра (поне така пише в спецификациите им). Това е много сериозна разлика (66%) и ме навежда на мсълта, че при равни други условия Фейм ще имат повече атака и по-малко състейн, отколкото Мапекс и като цяло тонът им ще е по-висок. Това значи, че при озвучаване с кофти микрофони и липса на добра еквализация (каквито обикновено са условията в БГ-клубовете), ще звучат по-плоско. От друга страна при Мапекс-а по-тънкия корпус ще вибрира по-дълго, а вътрешният диаметът на барабаните ще е по-голям, което позволява излизането на по-ниските честоти, а именно те правят звука плътен и жив. И така: Фейм: + добър външен вид, (поне от снимки приличат на висок клас барабани) + Свободно окачени томове без дупки и железа в касата + Много добра цена - Неизвестно (поне за мен) качество на изработка. За хардуера им имам впечатления че е добър като дизайн, но доста чуплив. - Дебели корпуси, което по лично мои предпочитания е недостатък Mapex Mbirch: + По-тънките корпуси + Световна марка, с наложени стандарти за качество (колкото и да е евтина серията) + Доста по-голямо разнообразие от допълнителни компоненти, с които да се обогати комплекта впоследствие и по-лесно достъпни резервни части - Касата е пробита отгоре и от нея стърчи грозен том-холдер. Лично аз предпочитам другият вариант. Но естествено нищо не пречи и на Мапекс-а да му окача томовете на стойки и да запуша дупката на касата. - По-висока цена (макар и малко) Ако трябваше аз да избирам между двата, бих взел Мапекс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 За 1000 лева все са кофи, тей че... Харесвай си едни кои да е и СВИРИ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
юлчо Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 Цената на Fame не включва стойките! Като собственик на Mapex, бих ти препоръчал тази марка. Но барабаните ми са кленови и незнам как звучи M Birch-a. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mike_portnoy Отговорено Декември 16, 2011 Share Отговорено Декември 16, 2011 +1 за М Birch-a. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sasho_Crasho Отговорено Декември 17, 2011 Share Отговорено Декември 17, 2011 И аз съм за М Бърч. Касата, пробита или не, вади най-добрите ниски, които съм чувал от барабани под 3000 лева. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Декември 18, 2011 Share Отговорено Декември 18, 2011 Един доста по-добър сет пак там - Pearl FZ Forum Set FZ-705Z/B Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goldcobra Отговорено Декември 18, 2011 Автор Share Отговорено Декември 18, 2011 нямам лев за тези... ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goldcobra Отговорено Декември 18, 2011 Автор Share Отговорено Декември 18, 2011 а каква е разликата между този http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8573&category_id=61 и този сет http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8580&category_id=61 освен в цената,която на 1-вия е 839 , а на втория 920 лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ammanas Отговорено Декември 19, 2011 Share Отговорено Декември 19, 2011 Човек от това което виждам казваш, че имаш 1000лв. и искаш да си вземеш възможно най доброто за тези пари (е до колкото е възможно да се вземе нещо супер качествено за тези пари). И въпреки това се заглеждаш само в сетове за по 1000лв., които не включват нито стойки, нито чинели.Ще ти дам съвет, като човек който е изправен пред същия проблем като теб в момента.... 1. Спри да гледаш в този сайт цените там са завишени доста в сравнение с musicworld.bg 2. След много "безсънни" нощи прекарани в четене гледане на разни ревюта и т.н. се убедих, че за толкова пари най доброто което може да се вземе е GRETSCH Blackhawk http://www.musicworld.bg/bg/m_3850319/i_35323/GRETSCH_Drums_BH_S825H2_LB.html дори успях да ги пробвам и останах много очарован. 3. Но не на последно място много тормоз над Sasho_Crasho и много безценни съвети от него. Надявам се да съм ти помогнал и успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evans Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 (Редактирано) Аз ти препоръчвам да си купиш този сет,все пак фирмата е една от водещите в сверата на ударните инструменти. http://www.musicworl...OCK_Bundle.html Все пак за 1000лв неможеш да купиш професионални барабани.Високите серии започват от 1500евро и стигат до 5000евро Редактирано Декември 20, 2011 от evans Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ammanas Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 Според мен няма смисал от този сет на Premier като цена е добъре, но се съмнявам че е много качествен а пък и ако изкаш да свириш нещо по-тежко се съмнявам да звучи добре на томове 10,12,14....а за чинелите които се предлагат със сета няма смисал дори да си говорим звучат отвратително и според мен е много по добре ако не останат много пари за чинели да си вземеш Paiste PST3 малко по скъпи са, но според мен много по-добри. Естествено това си е лично мое мнение...+ това Gretsch-a е със много добър hardware за парите си... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
a1RwalK Отговорено Декември 20, 2011 Share Отговорено Декември 20, 2011 + 1 M Birch Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ammanas Отговорено Декември 21, 2011 Share Отговорено Декември 21, 2011 М-Бърч +1 ама не мислите ли че след като тавана е 1000лв. няма как да стане все пак май най-евтиния вариант е 1200-1300лв. и то без чинели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gianev Отговорено Декември 21, 2011 Share Отговорено Декември 21, 2011 Sonor 507 също не е за подценяване в този клас(Под 1000лв. с хардуер). А като може да вземе М-Бърч , може да добавя и Gretsch Catalina Ash в този ценови диапазон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts