travelcaster2 Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Попада ми китарка, евтина и обещава да има приятен звук заради това, че дървесината, надявам се смърч е изсъхнала. Но. Грифът, поддал на опъна на струните е Кривой рог. Струните са на 1 см от прагчетата. Снимка 1. Решението. Снимка 2. Цитирай
Joel Отговорено Декември 10, 2011 Отговорено Декември 10, 2011 Колега, тая китара да не е от Практикер? И аз имах такава и решението беше да я поизпиля малко. Твоето решение сработи ли ? Поздрави! Цитирай
travelcaster2 Отговорено Декември 10, 2011 Автор Отговорено Декември 10, 2011 (Редактирано) Едва ли е от Практикер. Мисля, че е залежала от години Кремона. Днес я подложих на крика, ще видим в Понеделник. Реших, че ако трябва да се пили, това означава да сваля няколко прагчета, да ги бележа, после пилене, дали имам инструменти за това, а после набиване на прагчета и т.н. Ще изпиля само нъта и бриджа, колкото е допустимо. Надявам се да се подобри значително. Редактирано Декември 10, 2011 от travelcaster2 Цитирай
Lathron Отговорено Декември 15, 2011 Отговорено Декември 15, 2011 @travelcaster2 номера провървя ли? Нищо не казваш, а с тази снимка ми даде страшна идея! Цитирай
L.K. Отговорено Декември 15, 2011 Отговорено Декември 15, 2011 Не очаквай чудеса. Бориш се със следствието, не с причината. Цитирай
majo_m Отговорено Декември 17, 2011 Отговорено Декември 17, 2011 С този метод маи ще е съмнително да стане или ако стане ще е до време пак да се върне в старото си положение. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Декември 18, 2011 Автор Отговорено Декември 18, 2011 Стана както очаквах, поизправи се, а като пилна нъта и бриджа ще постна снимки. Цитирай
majo_m Отговорено Декември 18, 2011 Отговорено Декември 18, 2011 Важното е че има напредък! Браво! Чакаме снимки. Цитирай
renegat Отговорено Декември 18, 2011 Отговорено Декември 18, 2011 (Редактирано) Здравей. Преди години един приятел си сложи грифа на кремоната под леглото си- русенско. Спа (и не само) на него две седмици. Излезе прав като пушка. Докато не сложи струните. След 2- 3 дни пак се изкриви. Аз самия имах корейска китара с гриф с обратна дъга. Поставих тежко лампово кубе отгоре за дълго време. Като резултат- усука се по оста си. Свиреше се на него, но не беше съвсем в ред. Дано тук се получи по- траен резултат Редактирано Декември 18, 2011 от renegat Цитирай
travelcaster2 Отговорено Декември 22, 2011 Автор Отговорено Декември 22, 2011 С легло и жена не е достатъчно, а комбото колко тежи. Колко да тежи една жена - 125кг, мъжът 75, с леглото 250. И не лежат денонощно. Опън на струните 7кг умножено по всички денонощия на 30 години е 76 тона! Сумарно така излиза, но тежестта е действала постепенно и дървесината се е съпротивлявала. Аз приложих 350 кг ( при повече става на трЕски) за 3 денонощия. Китарата се превърна в лък ( за стрели), което не е определение за китара. Лък ли е китарата? Според мен в никакъв случай. Наблюдавах с линеал изправянето и резултат има! Сложих стар струнник за метални струни. Звукът се оказа богат на басови, средни и високи тембри. До тук първото упражнение е изпълнено. Давам я на начинаещ да научи 2-3 акорда. Като залежи 2-3 месеца върху гардероба си я взимам и инвестирам в нея. Давам я на лютиер, маха прагчета, рендосва фингърборда, фрезова отвор за тръс род и слага абаносов фингърборд с радиус и свестни прагчета. Отлепва оригиналния бридж за найлонови струни и слага настройващ се, както и фирмен струнник. Мензурата остава същата - 63см или 24и3/4 инча, а отворите на главата се запълват и се слагат добри ключове за метални струни. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Декември 22, 2011 Автор Отговорено Декември 22, 2011 Ще се стремим към подобен звук. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZUvFJd9Psog#t=5s Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 А на мен най ми харесва тази дето е най-вляво. Защо не я представиш на страниците на форума? Мисля, че е много интересно решение . Цитирай
travelcaster2 Отговорено Декември 22, 2011 Автор Отговорено Декември 22, 2011 Набирам смелост, защото това е The Travelcaster, моя разработка. Китара със сачмени лагери, разглобяема, с 9 батерии, 2 от които в custom устройство, проектирано и изработено от soundman - фирмата на инж. Тони Манов. Цитирай
Recommended Posts