Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на барабани


Recommended Posts

Здравейте,

на път съм да си купя барабани и съм се спрял на няколко конкретни модела. До някъде най-голямото ми "изискване" всъщност е да са стандартен сет-22 бас; 12 и 13 аутове и 16 флор. Естествено не забравяме и че се нуждая от чинели, но ще обясня идеята си надолу.

 

Като цяло съм се спрял на чинели Paiste PST3

Единия сет е Mapex HZB5255T MB, като всъщност комплекта мисля, че е изчерпан и до няколко дни ще разбера със сигурност. Тук хубавото което ми се предлага е, че е с две стойки за чинели и така автоматично отпада закупуването на още стойки, защото се нуждая от 2.

Вторият вариант е PDP Mainstage Series, пак с две стойки, но тук друго малко ме притеснява - аутовете са 10х8 и 12х9, а останалото е каквото и си го искам- 22х18 и 16х14.

Три - Yamaha Gigmaker, тяхната цена е цена вече малко скача, защото са с една стойка и въпроса е дали наистина си заслужа и ако дам малко повече пари за Ямахата ще получа нещо наистина по добро от другите варианти.

И четири - Tama Swingstar от Томан. http://www.thomann.de/de/tama_swingstar_standard_bk22bd.htm Тук хубавото е че ги предлагат с Mainl HTC, но една стойка. И всъщност за една и съща цена са горните неща без чинели а тук само трябва да си купя малко по-хубав райд и стойка за него.

Сега видях и един Pearl Target от musicstore-a, но за тях не намирам много информация и не знам до каква степен са на едно ниво с другите горе споменати марки.

 

Надявам се не е отегчителен текста и благодаря на тези, които ще се опитат да ми помогнат да избера най-добрия вариант! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

според мен най - добрият вариант е Tama Swingstar. Трябва да отбележа, че 18 crash/ride-а, който е включен в сета, ще ти свърши достатъчно добра работа като за начало, тъй като идеята е да се ползва и като краш, и като райд. Но ако държиш да си вземеш отделен райд, изборът е твой :). И Yamaha-ta попринцип не е лош вариант, тъй като си правят доста добри барабани, всичко зависи от теб и паричните ти възможности. Като стана въпрос за краш/райдове, аз имам един Paiste PST3 18" crash/ride, не е голяма работа, но си е приличен за цената, взех го преди около година и съм доволен, но за другите PST3 не мога да кажа нищо. И все пак, всичко зависи от теб, надявам се да съм бил полезен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

www.thomann.de/de/mapex_hl6285fb_horizon_flat_black.htm поръчах тези, защото смятам, че ще получа по добро ниво отколкото на най евтините модели на големите марки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам mapex horizon точно този ,който си харесал от 3 месеца.

Чинелите са ми пст 3 фус и той

Много съм доволен и не бих казал,че ще се набуташ.

Гигмейкър и аз го мислех ,но както казаха по горе плащаш само за логото .

Получаваш сет със гадни тела на самите барабани по малко стойки и кофти кожи

При horizon поличаваш и столче ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.