Jump to content
Българският форум за музиканти

Усилвател за Alesis one mk2 passive


siperdimo

Recommended Posts

Накратко , поръчах си пасивните мониторчта на Алесис които в момента са на много добра цена тъй- като ми трябва бюджетно решение . Въпросните колонки работят на 4 ома . Мисля да не взимам ра150 който е по подразбиране правен за тях , чух че не бил нищо особено а пък и цената не ме кефи особено . Имам избор между ралзични марки и модели които покриват от 4-16 ома импеданс поне така пише отзад - NAD , PIoneer , Technics ,Sony( към тази марка съм по принцип резервиран) .Какво да гледам при избора до няколко дни колонките са при мен и мисля да се отправя с тях към магазина за проба на амп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко ги взех на първо слушане в магазина много ми харесаха . Някой няма ли да се включи утре отивам за усилвател .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усилвател от споменатите марки не е никак добро решение. За скромните си пари имат много калпави конструкционни решения, които не стават за студийни цели. Те са за домашно, непретенциозно слушане...за хора които слушат без да чуват..

Читави Куадове няма на ниски цени, а авторът на темата търси усилвател хем да е по-добър от Alesis, хем да е по-евтин.

Иначе една сДелана кутия с насипани части и кръстена Quad, особено от "Млад тиквеник" сигурно ще може да се намери и за по-ниска цена от Алесиса. Такова чудо обаче и подарък не се взима.

Да не пропусна - на 4 ома Куад 405 не дава добри резултати. Свири, ама не като на 8 ома, за които е разработен.

За 4 ома се използва 520, но той е още по-нагоре по стълбицата.

 

Пак се занимаваме с надхитряне на дявола, как с малко да постигнем много.

Е, пожелавам успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав (особено за 4-те ома - ама не съм си и представял студийни монитори на 4 ома :blush: ) - имах предвид по-скоро оригинален, но... за малко пари - малки резултати...

Деба, на 18 години и аз не вярвах в това правило....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав (особено за 4-те ома - ама не съм си и представял студийни монитори на 4 ома :blush: ) - имах предвид по-скоро оригинален, но... за малко пари - малки резултати...

Деба, на 18 години и аз не вярвах в това правило....

Има и други модели на 4 ома при пасивните е често срещано даже . В крайна сметка може да взема и ра 150 но дотук никой не се намери да ми обясни точно защо си давам парите .Естествено и консултантите в магазина не можаха .

 

А ето това са му характеирстиките на въпросния усилвател :

Height:

2 RU

Rated output:

* 4 ohms: 75 watts RMS per channel

* 8 ohms: 45 watts RMS per channel

* 8 ohms: 150 watts RMS, bridged mode

Signal to Noise Ratio:

* >105dB

Frequency Response:

* 10Hz - 70kHz +0, -3dB

Distortion:

* < 0.02% @ 4ohms, 20Hz - 20kHz

Input Sensitivity:

* +4dB for rated output

Crosstalk:

* -85dB, 1kHz

Output offset:

* +/- 50 mV, Servo controlled

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте,

без да претендирам за знания по тоците и омовете, ще кажа следното - при мен ползвам едни ТАнои пасивни студийни монитори, захранени с крайно стъпало Акаи - според думите на човека, който ми го продаде било супер висок клас, с тороидален траф. Та, според мен, хайфи усилвател от ония, старите и тежките, който има директ бутон е по-добро решение, от колкото ново стъпало. В къщи имам и един Маранц, лимитед едишън, купих го за 80 марки едно време, свири зверски (вярно).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма спор, че нищо от съвременните пластмасови боклуци не може да се сравнява със старите, тежки машини направени с идея за качество, не за печалба от робски труд. Старите машини работят, звучат и са дълготрайни. Освен това, са и красиви! Нещо като старите музикални продукти, които са несравними със сегашните ерзац напъни.

Едно време, от 20-те песни на TOP20, най-малко половината оставаха във годините като хитове. Сега , когато се опитах да се ориентирам в съвремието, свалих две класации на TOP40 на BBC.... Бога ми, от 80 броя, само две можеха да се слушат без да се получи ортикария, а и те самите не бяха нищо, което да се запомни. Както KM7 сподели в друга тема

Да, златните години си отидоха заедно със стария век и глобално обедняхме...всякак... Марките, чиято продукция от миналото сме ценели, днес не са същите.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е за което говоря :) . Най -после се разбрахме . Аз разполагам с една ямаха от същото време но под щипките беше упоменато само 8 ома.

Та си мислех за една машина точно от тези която работи на 4 ома.Още не съм пробвал кво ще стане с ямахата тъй -като живея на 2 различни места и не е при мен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.