Jump to content
Българският форум за музиканти

Rock Up! Bring Me To Life \Evanescence\ (cover)


prodanoff

Recommended Posts

С групата днес се събрахме да посвирим малко и записахме няколко песнички. Не са кой-знае какво, но все пак не сме свирили заедно от 2 седмици, а днес не бяхме в пълен състав, липсваха 2-ма човека.

 

Чакам коментари :))

 

http://youtu.be/l4TFIkU9y8k

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре! Хареса ми! Имате наистина добра вокалистка, справя се страхотно. :coolp: Защо обаче момичето на баса изглежда толкова отегчено на места? :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужас ! Отдавна не бях виждал толкова отегчен басист... Ако на мацката не и е интересно - да не се занимава ! Да фане некой дудук, цуг-тромбон или нещо, дето ще и е по -интересно. Така убива цялата група !

 

Бас-партията на парчето може да е 3 тона, но това е не щото басиста толкова си може, а да не пречи на китарите и клавира с по- раздвижен бас. При положение, че имате само една китара и нямате клавир, баса може да е доста по- раздвижен, да хваща тонове на вокала, да пълни повече. А не да си изкълвеш 3-те тона и да кажеш - ми то това е баса... НЕ ! НЕ Е !

За да не съм голословен - ето как един пич, случайно намерен в нета, го свири:

 

Китариста и барабаниста - добре, вършат си работата, макар че и там търпи известно раздвижване...

Певицата - Браво !

 

Ама като цяло - хора, като не ви е интересно и не вярвате в това, дето го правите - що изобщо се мъчите ? Някакъв тинейджърски емо- мазохизъм ? Не ви разбирам...

Редактирано от Demiurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам какво имаш в предвид, но не всички можем да имаме сценично поведение. Все още се учим и се стараем да свирим вярно и в темпо.

Аз лично ако почна да блъскам и да си размахвам ръцете и косата по целите барабани съм сигурен че ще объркам нещо :) Предполагам така е и с басистката.

А и в момента няма човек, който да ни покаже как се прави, сами се учим с идеята един ден да стигнем до такава степен, да не сме поредната група :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво. Радвам се, че не почна обидчиво да се отбраняваш. Целта на пиперливия ми език е да вникнете зад думите и да се замислите. Не говорех точно за сценично поведение, а за раздвижване и запълване на парчето. Малко хора сте и не стои плътно парчето. Китариста ви да се съдере не може да изкара звук, който да наподоби ония 20-тина дублирани китари в оригинала, а там баса и барабаните са простички именно за постигане на по- голяма ударност. Като нямате такава ударност, запълвайте парчето с тонове, ама смислено. Баса и барабаните могат да пълнят МНОГО - не се притеснявайте да експериментирате в тая насока ! Никой не очаква един кавър да е 1:1, щото тия "купешките" песни са едно 90% звук, който вие нямате. Компенсирайте със свирене. А и да станат малко по- фънки нещата, ще бъде само в плюс - ще стане по- интересен кавър !

Ако наистина сте убедени в това, което искате да правите - продължавайте !

 

А клипове, които видимо не изглеждат добре, просто не пускайте. Случва се всекиму - един имал кофти ден, втори е препил, на трети му се спи... случва се, но не го поствайте на всеослушание, щото се създава лошо мнение за групата. А да се оправдавате после - ама то така било.. - още по- зле ! Така и така сте взели тая камера (дали е ваша, дали е назаем от приятел) - направете няколко клипчета и изберете най-доброто. Не пускайте първото ей така, заради самото пускане.

 

Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене па басистката ми харесва ...Убавицата на бате .БРАВО!..само така...Имах същия бас като малък....

Редактирано от rudibass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз не мога да разбера 1 нещо: защо всяка група като се снимат и все когато липсва някой човек от групата, не били репетирали отдавна и т.н. Снимането не е ли да покажете най-доброто от вас и тогава да търсете съвети/коментари от хората?!? Вземете и се снимайте когато сте отработили дадена песен... защото ето какво става: ако наистина липсват 2-ма човека, значи и звука с тях ще е по-различен, следователно нямаше да има толокова съвети за скучен бас и т.н.

п.с. подкрепям Demiurg, човека доста добре ви го каза

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления и от мен!! Продължавайте да ни радвате с нови кавъри :) А басистката - да се усмихва по-често ;)

Редактирано от danail7
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.