Vondai Публикувано Ноември 25, 2011 Публикувано Ноември 25, 2011 Първо да кажа Здравейте на всички музиканти Проблемът който имам е следният: Вчера ми пристигна китарата Cort X-2LH. На пръв поглед нямаше нищо, но когато започнах да свиря(изключена) на 5 и шеста струна(Ми и Ла) когато си сложа пръста на първото до петото прагче и се чува бучене сякаш струната се удряше в други прагчета. На какво може да се дължи това?
bghack Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 Ами ако китарата ти идва по поръчка от динакорд, ще рече че не е сетъпната и настроена и интонирана въобще, от което следва че се нужадаеш от услугите на лютиер или някой който може да сетъпва китари сносно, да ти оправо китарата. Ако си близо до Бургас, аз мога да ти помогна с това, но за другите градове не знам. В пловдив единствено се сещам за "Диката" ако не се лъжа, май така се казваше момчето. И той може да ти помогне в това отношение ако не и повече Надявям се да съм помогнал
Vondai Отговорено Ноември 25, 2011 Автор Отговорено Ноември 25, 2011 Прав си китарата идва от интернет, защото е за лява ръка, а аз съм от Сливен и тук няма много възможности Най-близкият град в който могат да ми помогнат е Нова Загора. Чудя се дали аз не мога да направя каквото е нужно.
Thrashed Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 Ако си начинаещ едва ли ... скоро бях пуснал подобна тема за сетъпа ... според мен най-сигурно ще ти е да я занесеш на лютиер ...
golfabitch Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 Моят бас е закупен от онлай магазинът на Динакорд,но беше интониран и сетъпнат перфектно.
Vondai Отговорено Ноември 25, 2011 Автор Отговорено Ноември 25, 2011 Моята китара не е от Динакорд. И ако може линк за сетъпа
jorog Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 (Редактирано) Ако разбираш английски тези клипчета ще ти помогнат. Успех. Редактирано Ноември 25, 2011 от jorog
IgniteAll Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 Имам усещането, че въртенето на тръсрода вече се състои като факт или вече е завършило. Много се надявам да е успешно, защото начинаещите в този тип настройка на китарата, след първия опит, повечето опират до запознати, лютиери или до ремонт.
jorog Отговорено Ноември 25, 2011 Отговорено Ноември 25, 2011 Съгласен съм.Vondai настрой си седлата на бриджа за 5 и 6 струна и не пипай тръсрода.
Vondai Отговорено Ноември 25, 2011 Автор Отговорено Ноември 25, 2011 Имам въпрос: За какво е винчето между струните горе при нъта? И за какво служи? ПП: Благодаря на всички които помагат
Mairomaster Отговорено Ноември 26, 2011 Отговорено Ноември 26, 2011 Ако съм разбрал правилно за кое винтче става въпрос, служи да крепи капачето, което покрива винта за настройка на тръс-рода.
Recommended Posts