Jump to content
Българският форум за музиканти

Нов продукт на Soundman - SM1414 1x4 input matrix


Recommended Posts

Дойде време да представя нов продукт на Soundman - SM1414 1x4 input matrix. Концепцията се роди в съвместни разговори с музиканти - инженери :thumbs_up: .

Идеята беше да се прави чист запис, който да се обработва постфактум. При анализа обаче се оказа, че трябва да се записват едновременно няколко писти. Първо, заради различното тоноизвличане при различните видове звук. Например, когато се свири в lead режим, трябва да се слуша изкривеният сигнал, за да има свирещия обратна връзка за начина си на свирене, а в същото време ще се записват две (или повече) писти, с чист, изкривен и какъвто още сигнал се желае. И второ, за идеален синхрон при изсвирването, което няма как да стане при последователни записи.

Входът на устройството е високоомен, за изваждане на възможно най-добрия сигнал от китарата.

Устройството има 4 регулируеми изхода, два от които са снабдени с вградена електронна комутация на изходния сигнал. Регулирането е от минус безкрайност, през 0 dB (усилване=1) до 20dB усилване. Така всеки изход може да се използва за "буустване" на сигнала към следващото устройство, или за правилно съгласуване по ниво. Ниският изходен импеданс позволява безпроблемно използване на дълги кабели.

Като бонус към студийното приложение е комутирането на два от каналите (1,2) за работа на живо. Само с един двоен "footswitch"

може да се получат следните комбинации-

-изключени изходи

-първи включен, втори изключен

-втори включен, първи изключен

-двата изхода включени

Тези възможности позволяват лесно да се получат различни видове звук.

С помощта на допълнителни комутационни устройства SM1414 може да разшири сериозно възможните комбинации, водещи до удобство и разнообразие от звукове.

Първите две снимки са на устройството, а третата картинка представя една възможна система изградена около SM1414.

 

 

IMGP5814.jpg

IMGP5808.jpg

distributionsystem.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, устройството е супер и има много възможности, особено след като има вход за включване на футсуич.

Друго приложение, което не е описано, но би могло да се използва е, като паралелен ефект лооп, което малко от усилвателите предлагат като възможност.

Друго предимство за което се сещам е, че тъй като устройството е активно, би трябвало да няма проблеми от рода на ground loop, каквито се срещат при A/B/Y превключвателите, особено при по-евтините.

Аз лично ще се сдобия с такова устройство.

Поздрави и успехи на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Полезно устройство. Единственото, което на мен би ми се искало е един от изходите да беше балансиран, което би спомогнало за намаляване на EMI при използване на по-дълги кабели в ЕМ замърсена среда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: Наистина, устройството ще ни е много полезно!

Скоро, ще споделим впечатленията си, но аз лично не се съмнявам въобще, относно качеството на изработката!!! В процеса на работа с него, е възможно, да ни хрумнат и нови идеи...?! :ok:

Убеден съм, че колегата Parni_Valjak, ще приветства новаторски предложения и от други колеги-музиканти....

Нека си помогнем взаимно!!! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Единственото, което на мен би ми се искало е един от изходите да беше балансиран, което би спомогнало за намаляване на EMI при използване на по-дълги кабели в ЕМ замърсена среда.

Клиентът винаги има право... стига да застава финансово зад желанията си. Един качествен трансформатор за посочената цел е сериозна инвестиция. Балансираните електронно изходи не осигуряват галванично разделяне и са силен компромис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, ако устройството е разработено с бюджетни ограничения, съвсем разбираемо е, че не сте включили скъп компонент, като разделирелен, аудио трансформатор. Предполагам също, че сте мислили по-скоро за приложение в студио, отколкото на живо. Всяко уважаващо себе си студио би трябвало да предоставя сравнително чиста от EMI среда и в повечето случаи кабелите не са много дълги. Искам да кажа, че при употреба в студио наличието на балансиран изход не е чак толкова необходимо. Разбира се, симетриращо устройство би могло да се постави след изхода и в тази връзка, можем ли да очакваме такова от Soundman?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има желаещ, ще има такова устройство и не само.

Смених си титлата - вече отразява по-точно същността на Soundman :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Желаещ е налице и би трябвало да не съм само един. Моите впечатления са, че т.нар DI box-ове са не само неразбрани, а и често недооценявани устройства, в смисъл, че наличието на некачествен такъв, често създава повече проблеми, отколкото решава. В тази връзка, би било много добре ако такова изделие от Soundman види бял свят, имайки предвид високото качество на продуктите на марката.

 

ПП: Май се поотклоних(ме) от темата. Ако е уместно бих могъл да стартирам нова такава, където да обсъждаме този проект. Ако пък Parni_Valjak предпочита лична комуникация, можем да минем и на такава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.