NOmastrubation! Публикувано Май 23, 2006 Публикувано Май 23, 2006 хора имам един въпрос: дали може да се рисува в/у китарите с онези джаджи дето худ. рисуват каски,коли и тн?щото ако може е оферта-не е мн скъпо!!! мнения? Цитирай
wessy Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 200-250 кинта на китара взимат Виждал съм готови неща и се предлага като услуга Куул Цитирай
NOmastrubation! Отговорено Май 23, 2006 Автор Отговорено Май 23, 2006 оооо куул щото имам приятел който се занимава с рисуване върху коли и др но не съм го питал!!може да смъкне цената и ако стане и ако има желаещи ще ви кажа къде е...10х за инфото!!! Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 оооо куул щото имам приятел който се занимава с рисуване върху коли и др но не съм го питал!!може да смъкне цената и ако стане и ако има желаещи ще ви кажа къде е...10х за инфото!!! Същото се отнася и за Quad Damage (вокалиста на Regressor), а подобна подтема се беше разисквала за кратко в Арт темата за китари: ЕТО ТУК. Ето и въпросната китарка, пръскана от Quad Damage с аерограф ("оная джаджа" която не е само за пръскане върху коли а за всякакъв вид рисуване с техниката аерография) : Цитирай
Glacierise Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 Маниащина Единствения проблем е, че имам само една китара, и триаа да не свиря хич, докато ми я рисува Колко време триаа за това? Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 Колко време триаа за това? Еми... то зависи от това какво точно ще се рисува, с каква степен на детайлност и на каква площ! :think: Мисля, че специално тази китара Quad Damage я е напръскал за 2-3 дена максимум. Най-добре той сам да каже когато пак влезе във форума (което не се случва твърде често поради заетост), че да не оплескам нещо и после да има :killyou: Цитирай
vlex Отговорено Май 24, 2006 Отговорено Май 24, 2006 Aбре всичко от боите си зависи... Също така и от апаратурата. Ако има пистолет с голяма разделителна способност ще си играе доста за големите фрагменти, но ако е профи пича и има и различни капове на пистолета може и за ден два да я пръсне Боите поне тези с които аз съм си имал работа съхнат бързо за 2-3 часа отгоре един лак бе сложи го 3 дни и всичко заспива Цитирай
Quad Damage Отговорено Май 24, 2006 Отговорено Май 24, 2006 брато...личи си,че изобщо незнаеш за какво става въпрос...първо това с пистолета с голямата разделителна способност просто ме разби... не неее то направо ме размаза хахаха,второ какви капове бе приятелю? няма такива неща! рисува се с аерограф и с нищо друго! ползва се дюза 0,35,боите е добре или да са акрилни или автоемайл лак,лакирането трябва да е поне 2 пласта.Онязи китара е рисувана със супер смотан и стар руски аерограф и изобщо не е детайлна и изпипана! сега притежавам друг,който е много по-фин и в зависимост от шаблоните може да се получи много по-прецизна графика. Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 24, 2006 Отговорено Май 24, 2006 Хаха, бухаха! Това за пистолет с голяма разделителна способност и различни капове на пистолета ме изпълни тотално! Искам да направя уточнение за какво става въпрос тъй като аз също съм рисувал (пръскал) с аерограф (въпросната "джаджа", "пистолет" и т.н.), макар и да не е било върху китари, а само на хартия (картон)! Значи... тук не иде реч за боядисване, а за рисуване! Т.е. за целта не се използва пистолет за пръскане, а аерограф (за рисуване - грубо казано представлява нещо като писалка под налягане с резервоар за боя и дюза). При достатъчно добрите (дори при повечето) аерографи има опция за регулиране диаметъра на пулверизираната струя - предварително или по време на самото пръскане - а както е в случая при аерографа на Quad Damage - с едновременно регулиране на диаметъра и интензитета на струята (с "двоен ход"). Относно "апаратурата", нужни са - компресор, "маркуч" , аерограф и умела ръка! Цитирай
rockstar666 Отговорено Май 25, 2006 Отговорено Май 25, 2006 умела ръка! Te наистина са малко в БГ,но пък един от тях е и Световен шампион Цитирай
NOmastrubation! Отговорено Май 25, 2006 Автор Отговорено Май 25, 2006 брато...личи си,че изобщо незнаеш за какво става въпрос...първо това с пистолета с голямата разделителна способност просто ме разби... не неее то направо ме размаза хахаха,второ какви капове бе приятелю? няма такива неща! рисува се с аерограф и с нищо друго! ползва се дюза 0,35,боите е добре или да са акрилни или автоемайл лак,лакирането трябва да е поне 2 пласта.Онязи китара е рисувана със супер смотан и стар руски аерограф и изобщо не е детайлна и изпипана! сега притежавам друг,който е много по-фин и в зависимост от шаблоните може да се получи много по-прецизна графика. добре а какви пари?орентировачно Цитирай
vlex Отговорено Май 25, 2006 Отговорено Май 25, 2006 (Редактирано) Ще игнорирам критиката и ще обясня че имаше тема за аерографи и там бях постнал линк към дистрибутор. Аз лично досега съм търсил и съм намерил само на едно място. ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ: това беше отдавна и става въпрос за аерографи за самолетни модели. Няма да се впускам в подробности само ще споделя че имаше 3 модела и единия беше за основно боядисване, вторият среден, а третият беше за детайли... Не съм се занимавал никога с рисуване камо ли за такъв тип и затова ще си затрая и излизам от спора на заден ход... Ае успех в пейнт арт-а едит: под кап имах предвид "дюза" нямам си на идея че така се нарича както споменах не съм се занимавал с подобно нещо Редактирано Май 25, 2006 от vlex Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 25, 2006 Отговорено Май 25, 2006 (Редактирано) Ще игнорирам критиката и ще обясня че имаше тема за аерографи и там бях постнал линк към дистрибутор. Аз лично досега съм търсил и съм намерил само на едно място. ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ: това беше отдавна и става въпрос за аерографи за самолетни модели. Няма да се впускам в подробности само ще споделя че имаше 3 модела и единия беше за основно боядисване, вторият среден, а третият беше за детайли... Не съм се занимавал никога с рисуване камо ли за такъв тип и затова ще си затрая и излизам от спора на заден ход... Ае успех в пейнт арт-а едит: под кап имах предвид "дюза" нямам си на идея че така се нарича както споменах не съм се занимавал с подобно нещо :think: Ей, сори, vlex, човече - няма да се обиждаш - то вярно, че се получи няква двойна нападка към теб, ама със сигурност не сме имали точно това предвид! Просто и двамата с колегата Damage се опитахме да вкараме повече светлина по въпроса, но това в комбинация с приповдигнатото настроение и усмивката (вследствие на твоето мнение) явно се е превърнало в един вид ирония! :think: Както и да е... Сега пак искам да доуточня нещата (без да засягам vlex)! Има доста голяма разлика между аерографа и пулверизатора (грубо казано - като разликата между четката и баданарката). Аерографа служи изключително за рисуване, а пулверизатора за боядисване на всякакъв вид моделчета на коли, самолетчета и т.н. (което не означава, че с аерографа не можеш и да боядисваш). И двете могат да се купят в много от по-заредените (специализирани) книжарници в София! Разликата е както в предназначението, качеството, така и в цената - сравнително добър аерограф минимум 150лв. - пулверизатор около 30-40 лв! Редактирано Май 25, 2006 от icho7ryches Цитирай
npace Отговорено Май 25, 2006 Отговорено Май 25, 2006 и все още чакаме ориентировъчна цена то аз не че имам нещо, което да си струва да се боядисва чак толкова, ама все пак... смятам да си взимам нова китара по някое време и да е по-солидна от сегашната ми, която е с пикгард и издълбана каплаво отвътре Цитирай
vlex Отговорено Май 25, 2006 Отговорено Май 25, 2006 (Редактирано) Ми всъщност бята за модели не случайно се нарича "боя за аерографи" На българските си го пише черно на бяло, а на хамериканските си пише за авиомоделизъм, а пистолетите варират при оня дистрибутор от 70 лв до 150 ако се не лъаж ще се поразровя за линка отново :idea: едит: Леко цените са се променили както и инвентара на хората: цък Ако някой го интересува имат магазини в по-големите градове може да си поръчате всичко кеото го нямат в момента по каталог. Чака се седмица-две и се заплаща върху цената едно ДДС. Успех в търсенето Редактирано Май 25, 2006 от vlex Цитирай
Recommended Posts