EmchoDT Публикувано Май 20, 2006 Публикувано Май 20, 2006 Имам чуството, че грифът на китарата ми е крив??? Значи от 1-6 прагче струните ми седят нормално, на 6,7 и 8 прагче ми браждят леко (т.е. ми опират в грифа) и след 14 прагче ми стават високи?? Я кажете, тва значи, че е крив или само се заблуждавам??? И ако е така, как да си го оправя???? Знам, че е от онова желязо на главата, под триъгалното капаче, но въпросът ми е на къде трябва да го въртя Да не стане някой сакатлък??? Цитирай
Sieger Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Това според мен е явление дължащо се на neck relief... Каква е китарата ти? Попринцип за да я сетъпнеш трябва да се допиташ до съветите на производителя, тъй като при всяка китара е строго индивидуална работата с тръс род-а Но дай повече инфо за китарата... Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Имам чуството, че грифът на китарата ми е крив??? Значи от 1-6 прагче струните ми седят нормално, на 6,7 и 8 прагче ми браждят леко (т.е. ми опират в грифа) и след 14 прагче ми стават високи??Я кажете, тва значи, че е крив или само се заблуждавам??? И ако е така, как да си го оправя???? Знам, че е от онова желязо на главата, под триъгалното капаче, но въпросът ми е на къде трябва да го въртя Да не стане някой сакатлък??? :think: Ба... амчи погледни косо към грифа от тялото към главата - т.е. погледът да ти е в равнината на тялото и грифа - и ще видиш дали ти е изкривен грифа, с с колко, и горе-долу на кои позиции! То и мойта китарка има същия проблем, но в момента нямам средства за да я оправя (или сменя). Според мен най-добре на чичо доктор да се заведе - т.е. при някой майстор-лютиер да я фиксне или направо да смени грифа ако е много зле положението! Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 20, 2006 Автор Отговорено Май 20, 2006 Китарката ми е Ibanez EX серия, моделът е може би от 92-93 година. Иначе като го гледаш с просто око не се забелязва да е крив ма като свиря и го осещам. Пък няма кинти за лютиер!!! Цитирай
LOE Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Ми като немаш кинти или си свири така, или върти желязото пък квото стане Втория вариант не ти го препоръчвам, при мен имаше успех, но гаранция за успех няма Цитирай
Overdrive Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 влез в сайта на производитела и си изтегли ръководство за настройка от SUPPORT, там е обяснено кат за улигофрени кво да правиш, как да го правиш, с кво да мериш пормяната, абе всичко абсолютно подробно (обикновено е един документ за вс. китари на марката и там пише - примерно ако е с флойд как да го настроиш, ако е със станд. тремоло как да го настроиш, ако е с незнам си къв тръс род и ти е изметнато незнам си накъде кво да правиш и т.н. е обяснено всичко) Повечето евтини китари даже идват от магазина в състояние като твоята, но с 2-3 часа настройки според менюъла стават добре винаги (почти винаги де). Успех в настройката ! Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Емчо,получил се е backbow на грифа.Отпусни го малко,като завъртиш тръс-род-а наляво 1/4 или 1/2 оборот и след това нагласи височината на струните(action-a)от бридж-а! Владо Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Супер яка е ЕХ серията! Успех със сетъпа! Цитирай
Sieger Отговорено Май 21, 2006 Отговорено Май 21, 2006 Китарката ми е Ibanez EX серия, моделът е може би от 92-93 година. Иначе като го гледаш с просто око не се забелязва да е крив ма като свиря и го осещам. Пък няма кинти за лютиер!!! Оп оп! Чакай... Ако не си свършил вече работа дай някакав мейл или ICQ да ти пратя ръководството на Ibanez... Цитирай
Glacierise Отговорено Май 21, 2006 Отговорено Май 21, 2006 Пишеш 'truss rod adjustment' в google, и се образоваш, предостатъчно има Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 21, 2006 Автор Отговорено Май 21, 2006 Мерси Ицо, но вече си свърших работа Sieger ми прати мануал за ибанец, за което съм му много благодарен Цитирай
Recommended Posts