Jump to content
Българският форум за музиканти

кой как вади парчета


Recommended Posts

извинявам се ако писано за такава тема ,ама ми е интересно ,кой как вади парчета.Аз по принцип вадя ,като си анализирам парчето ,къде има подчертаващ преход ,някакви акценти и чинели.Отскоро(благодарение на моя преподавател който ми даде тази идея) практикувам с щимове,независимо какви ,общо взето най ми вършат работа ,китарните щимове ,ефекта е направо потресаващ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сядам слагам си слушалките, слушам и свиря. Гледам да запомня възможно най-бързо за какво става дума и така.... Общо взето повечето парчета, които вадя са прости като схеми и за това почти никога не си разписвам нищо, а и сложна да е схемата предпочитам да го науча на изуст, а не да разчитам на щимове (ся ако имам да вадя 20 парчета за един ден ще се пише :godbless: ). Кефя се след като извадя парчето да го свиря сам без музика...щото така обикновено се разбира какво си запомнил и какво не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сядам слагам си слушалките, слушам и свиря. Гледам да запомня възможно най-бързо за какво става дума и така.... Общо взето повечето парчета, които вадя са прости като схеми и за това почти никога не си разписвам нищо, а и сложна да е схемата предпочитам да го науча на изуст, а не да разчитам на щимове (ся ако имам да вадя 20 парчета за един ден ще се пише ;) ). Кефя се след като извадя парчето да го свиря сам без музика...щото така обикновено се разбира какво си запомнил и какво не.

И аз така правя общо взето.Само че аз само слушам парчетата и запомням схемата и после Аз си решавам какво ще подходи на парчето като бийт и стил на свирене;).Така никой не може да каже,че свиря като еди кой си или съм понтатор,нищо че по някой път става подсъзнателно :cheers: .При сложни парчета си трябва да се отдели повечко време,за да може да влезеш в парчето и да нямаш проблеми с нищо.Най се кефя като съм извадил нещо и после се чудя:"сега първи или втори том беше тук"(не че има значение) :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ноти...партийте на китарата в парчето :cheers: .... по принцип ако свириш джаз стандарти така се прави...дават ти щимовете на китариста/ пианиста/ или който там и свириш по тях....смисъл гледаш схемата на парчето...интро-тема - бридж- соло-ала бала :happy: така съм чувал де

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тъпо копеле няма да те тормозя пове4е с глупави вапроси :blink: , та едва ли има кой знае колко на4ина да извадиш едно пар4е..., макар 4е понякога има и феномени, тук в стара загора още се носят легенди за един много добър барабанист, който оба4е бил много тъп и вместо с някви знаци пи4а си нотирал с думи4ки от сорта на: дум , прас , джазз, гхии, шлиуп и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ги вадя по слух по-същия на4ин както ако 4уя някоя мелодия и трябва да я повторя на синтезатора,същото е и със сета нищо 4е е ритъм.После имитирам това което съм 4ул и сравнявам със оригинала.Разбирасе ако няма време или пар4ето е дълго тогава пиша.

 

За щимовете изкам да кажа 4е от тях мога само да се ориентирам колко такта е пър4ето дали някои има соло и обиновенно пише хармонията със букви Т,S,D и тн ,а не какво има да изсвирят барабаните като ритъм.

 

Овен това за Jazz-a е по-полезно да слушаш баса какво прави като свириш от колкото другите инструменти. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вадя такт по такт, всеки нов изваден залепвам към вече готовите. Ако много ме кефи парчето, тогава сядам и го нотирам за да си го имам за спомен. ;) Признавам, че има барабанисти, които не мога да вадя, защото не ги разбирам, макар и да ми харесват. Типичен пример е Щефан Кауфман... ;):D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ги вадя такт по такт като записвам всичко стриктно в ГитарПро. Повечето пъти ми се получава пърфект, но надали съм вадил много сложни неща. Не знам дали липсата на дръм експиърънс е причината, но не мога да запомня повече от такт-два :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ги вадя по слух но никога със слушалки :headbang: има вероятност ако си сложиш слушалки да не си 4уеш грешката и така я вадиш грешно и като идеш на репетиция и запо4неш да свириш си казваш "а тва тука не било така" и аиде пак отна4ало :wall: тва си ли4но мое мнение но си мисля 4е и други като мен които си вадят песните по слух имат такива проблеми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.