evans Публикувано Май 18, 2006 Публикувано Май 18, 2006 извинявам се ако писано за такава тема ,ама ми е интересно ,кой как вади парчета.Аз по принцип вадя ,като си анализирам парчето ,къде има подчертаващ преход ,някакви акценти и чинели.Отскоро(благодарение на моя преподавател който ми даде тази идея) практикувам с щимове,независимо какви ,общо взето най ми вършат работа ,китарните щимове ,ефекта е направо потресаващ Цитирай
tupoto kopele Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Ами сядам слагам си слушалките, слушам и свиря. Гледам да запомня възможно най-бързо за какво става дума и така.... Общо взето повечето парчета, които вадя са прости като схеми и за това почти никога не си разписвам нищо, а и сложна да е схемата предпочитам да го науча на изуст, а не да разчитам на щимове (ся ако имам да вадя 20 парчета за един ден ще се пише ). Кефя се след като извадя парчето да го свиря сам без музика...щото така обикновено се разбира какво си запомнил и какво не. Цитирай
bonzo Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Ами сядам слагам си слушалките, слушам и свиря. Гледам да запомня възможно най-бързо за какво става дума и така.... Общо взето повечето парчета, които вадя са прости като схеми и за това почти никога не си разписвам нищо, а и сложна да е схемата предпочитам да го науча на изуст, а не да разчитам на щимове (ся ако имам да вадя 20 парчета за един ден ще се пише ). Кефя се след като извадя парчето да го свиря сам без музика...щото така обикновено се разбира какво си запомнил и какво не. И аз така правя общо взето.Само че аз само слушам парчетата и запомням схемата и после Аз си решавам какво ще подходи на парчето като бийт и стил на свирене.Така никой не може да каже,че свиря като еди кой си или съм понтатор,нищо че по някой път става подсъзнателно .При сложни парчета си трябва да се отдели повечко време,за да може да влезеш в парчето и да нямаш проблеми с нищо.Най се кефя като съм извадил нещо и после се чудя:"сега първи или втори том беше тук"(не че има значение) Цитирай
Spaz Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 аз се старая да си набутам парчето в главата. После е лесно Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 кво е тва китарни щимове???, обяснете... щом и ефекта бил потресаващ Цитирай
tupoto kopele Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Ноти...партийте на китарата в парчето .... по принцип ако свириш джаз стандарти така се прави...дават ти щимовете на китариста/ пианиста/ или който там и свириш по тях....смисъл гледаш схемата на парчето...интро-тема - бридж- соло-ала бала така съм чувал де Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 гледам схемата на пар4ето или гледам - до , фа , ла, си.... ??? Цитирай
tupoto kopele Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Ориентираш се по шибаната хармония...и гледаш схемата Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 тъпо копеле няма да те тормозя пове4е с глупави вапроси , та едва ли има кой знае колко на4ина да извадиш едно пар4е..., макар 4е понякога има и феномени, тук в стара загора още се носят легенди за един много добър барабанист, който оба4е бил много тъп и вместо с някви знаци пи4а си нотирал с думи4ки от сорта на: дум , прас , джазз, гхии, шлиуп и т.н. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 хахаха не бе не ме тормозиш...споко то и аз не съм много наясно с нещата Цитирай
aladin Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Аз ги вадя по слух по-същия на4ин както ако 4уя някоя мелодия и трябва да я повторя на синтезатора,същото е и със сета нищо 4е е ритъм.После имитирам това което съм 4ул и сравнявам със оригинала.Разбирасе ако няма време или пар4ето е дълго тогава пиша. За щимовете изкам да кажа 4е от тях мога само да се ориентирам колко такта е пър4ето дали някои има соло и обиновенно пише хармонията със букви Т,S,D и тн ,а не какво има да изсвирят барабаните като ритъм. Овен това за Jazz-a е по-полезно да слушаш баса какво прави като свириш от колкото другите инструменти. Цитирай
bi4o Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 аз се старая да си набутам парчето в главата. После е лесно и аз действам така...по-сложните песни ги "въртя" буквално до припадък... Цитирай
imperor Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Вадя такт по такт, всеки нов изваден залепвам към вече готовите. Ако много ме кефи парчето, тогава сядам и го нотирам за да си го имам за спомен. Признавам, че има барабанисти, които не мога да вадя, защото не ги разбирам, макар и да ми харесват. Типичен пример е Щефан Кауфман... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Аз ги вадя такт по такт като записвам всичко стриктно в ГитарПро. Повечето пъти ми се получава пърфект, но надали съм вадил много сложни неща. Не знам дали липсата на дръм експиърънс е причината, но не мога да запомня повече от такт-два Цитирай
BODOM4o Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 аз ги вадя по слух но никога със слушалки има вероятност ако си сложиш слушалки да не си 4уеш грешката и така я вадиш грешно и като идеш на репетиция и запо4неш да свириш си казваш "а тва тука не било така" и аиде пак отна4ало :wall: тва си ли4но мое мнение но си мисля 4е и други като мен които си вадят песните по слух имат такива проблеми Цитирай
Recommended Posts