Svanio Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Ич не ми и дреме, брат Затова писах ако някой има обосновано мнение как това може да бъде проблем да пише Цитирай
Fats Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Твоята руска китара се казва Аэлита 2, произвеждана е в Ростов-на-Дон от МПО "Кавказ" (каквото и да значи това) през 80-те и 90-те години. Цена 190 рубли. Тяло - шпервана плосткост, гриф - парен бук. http://oecc.ru/guitars/aelita2.php Цитирай
ciriljhonson Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 (Редактирано) ^^Дали има проблем, не знам ? Но че има разлика, да има. Адаптера, сам посебеси е микрофон, малко по-особен, но все пак микрофон. Ако е отдалечен от струните, магнитните пинове влияят по-слабо в/у трептенето на струната и обратно, ако са близо, китарата звучи по-силно но пък магнитите "укротяват" по-бързо струната. Има значение и профила(радиуса) на грифа, дебелината на струната, дали тя е с намотка или не, в кой строй е настроена китарата. Не случайно има единични адаптери с различни по височина пинове, както и винтчетата на хъмовете не са сложени само за красота, а при някои адаптери за бас струната се "заключва" м/у два пина. В този ред на мисли, всяко конструктивно отклонение, ще даде и отклонение в звука, но това не означава, че трябва задължително да е в негативна посока. Спомнете си за различни модове, като например при Питър Гриин или Гари Муур, чрез промяна в конструкцията и положението е търсен различен и характерен звук. Лично аз се дразня от криви и разминаващи се адаптери, за това има измервателни уреди и ТТД (тактико технически данни), или иначе казано два пъти мери, един път купувай. Редактирано Май 26, 2012 от ciriljhonson Цитирай
Svanio Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 (Редактирано) @ciriljhonson Хмм, последното само не го разбрах за меренето Просто адаптерът не седи в "центъра" на рамката, т.е. долната част(към 1ва) почти опира в рамката, а в горната има разстояние. Както писах, като се бутне едно перце (може и друго, това имах под и в ръка )и се намества, но разлика не чух Не съм сигурен как и какво точно е било нужно да премеря/измеря Иначе съм супер доволен от адаптерите, но това е друга тема. Малко май се получи, сори, за което, но видях, че при автора на темата е същото положение. Мен такива неща не ме дразнят, просто исках да чуя и чуждо мнение Благодаря ти за отзоваването Едит: Владо Балев ги връзва адаптерите и като го видях това го попитах какво мисли, на което той отговори "Глупости са това, виж колко хубаво звучат адаптерите, я си свири и да не ти пука!", с което се съгласих напълно. Редактирано Май 26, 2012 от buy&sell Цитирай
ciriljhonson Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 (Редактирано) Факт, щом си доволен, няма проблем. Въпросът е, дали си доволен с лек компромис, или на 100 %, но не защото някой то го е казал. С клещи можеш да изкривиш "крачето", при теб от към първа струна, и всичко да си дойде на мястото. Що се отнася до и аз поднасям моите извинения, но пък мисля, че стана интересно. Редактирано Май 26, 2012 от ciriljhonson 2 Цитирай
Svanio Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Хич не ми беше хрумвало И аз мисля, че помагайки на мен, помогнахме и на темата Като сменям струните може и да пробвам. но не защото някой то го е казал. Мен, аз никого не слушам за такива неща, просто го дадох за пример, тъй като Владо Балев, все нещо разбира, нищо, че това е първото нещо, за което се съгласих с него откатко го познавам Цитирай
Recommended Posts