Jump to content
Българският форум за музиканти

OMF пренос на проекти между различен аудиософтуер


Telerig

Recommended Posts

Колеги може ли някой да помогне със идея как да пренеса проект който е записван в Cubase SX3 примерно в Pro Tools HD да речем. Пробвах опцията OMF, но проекта ми е записван във 32 bit float point формат, а OMF не го поддържа. Какъв е изхода и някой прехвърлял ли е по този начин проекти, че аз не съм много наясно. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако първо смениш bit depth и опиташ пак?

 

Каква информация от проекта е желателно да се запази? Плъгини, темпо трак или самото audio?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най желателно е аудиото и времевата сигнатура - темпо и размер. Траковете почват от едно и също място. Дали директно с копи -пейст ще стане от папката аудио на кюбейс? Иначе пробвах да сменя битрейта на самия проект ама пак реве, че файловете били 32 битови...те са и така записвани де...Не ми е кой знае какъв зора просто исках да пробвам микс в про тулс на въпросното парче. Иначе ги правя с Cubase 5 или Nuendo4 не е болка за умиране ако не стане. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако смениш битрейта на проекта без да му позволиш да конвертира файловете в съответния нов битрейт няма как да има разлика. Ако все пак не става с OMF, темпото и размера (не съм сигурен за него) могат да се предадат посредством midi файл и след като го import-неш в Pro Tools и всичко е както трябва, можеш да import-неш и аудио файловете, ако наистина почват от едно и също място и са цели от началото до края на проекта. Ако са на различни event-и или не почват от едно място, трябва първо да ги bounce-неш в цял вид. С цели файлове можеш и да не се занимаваш с подредба на темпа ако всичко вече е редактирано (i.e. quantized), но не е препоръчително, най-малкото заради синхронизацията на delay или модулационни ефекти, които могат да зависят от темпото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

промени битовете още от кюбейса, и просто запамети нов проект, със съответните битове за протулса. Най сигурно аудиоекпорт на траковете, ама тогава просто няма смисъл, щото ще смачкаш звука.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих го точно както каза колегата sw1tched - боунснах файловете да са еднакви по дължина и в предварително подготвен проект със същото темпо и размер ги импортнах като region в про тулс директно от папката аудио на кюбейса. Всичко си излезе...идеята ми беше да няма експорт или промяна на битрейт ама сега видях, че Про тулса работи макс на 24 бита, тъй че първоначалния ми ентусиазъм малко се поизпари...ще пробвам все пак и с 24 битов ОМФ какво ще стане само за спорта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то по принцип тоя 32 bit float point формат изключва местене от програма в програма.....остава си екпорт на траковете в 24, или просто първоначално сетване в 24 , ако ще се излиза в друга програма. Остава въпроса дали си заслужава....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Наложи се да отворя протулска сесия във Самплитюд. Не ме питайте защо....:). Та по тоя повод изрових една стара програмка - AA Translator

http://www.aatranslator.com.au/

 

По описание би трябвало да върши работа, но на практика се оказаха нещата много компромисни от към тайминг. С две думи - става, ама с много зор. Експорт на траковете си е най добре, стига да има такава възможност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А не изпробва ли новия aaf/omf импорт на Семплитюда? Във форума им разправят, че се справял, аз още не съм тествал - не ми се е налагало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.