Dilian Nedev Публикувано Май 17, 2006 Публикувано Май 17, 2006 Така ... Еми ще започна от там , че без да знам ще се здобия до две седмици с Farfisa VIP 255 . Някакви впечатления , семпли , други за това чудо на италианската технология ??? 2 клавиатури по 49 клавиша . Всякакви настройки като на хамонд Звук - не знам още Имал педали , подредени като клавиши , волум педал и Слалом педал (разбрах , че било нещо като pitch bend) . Цитирай
martist Отговорено Май 17, 2006 Отговорено Май 17, 2006 Как става туй без да знаеш...Иначе не е ли доста старо това та да му се слагат семпли...май е от 70's Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 17, 2006 Автор Отговорено Май 17, 2006 Как става туй без да знаеш...Иначе не е ли доста старо това та да му се слагат семпли...май е от 70's Не , в смисъл демота на звука му . Иначе първия семплер е '76 Стана така , че са го намерили без пари почти и са го взели ... Цитирай
Topsun Отговорено Май 17, 2006 Отговорено Май 17, 2006 свирил съм на фарфиса,но не на този модел.добри са като клавиатура определено,но като саунд малко не ме кефят.това си е мое мнение Farfisa VIP 255 най-вероятно си е подобие на хамонд орган.щом има педали в краката,значи се свирят басите.това е нещо като католически орган.абе като престигне го снимай и ще го разнищим... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 17, 2006 Автор Отговорено Май 17, 2006 (Редактирано) Другият ми въпрос е дали някой има демо-звуци от това нещо или съседни/подобни модели . И звучи ли като хаммонд или нещо подобно ? Редактирано Май 17, 2006 от RockMan Цитирай
CyberGene Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Изобщо не звучи като Хамънд, т.е. някакво бледо подобие е. Едно време на такива май свиреха по соц ресторантите и хотелите със специфичния саунд за онова време. Прави си сметка Цитирай
NoSoul Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Моят съвет е да не го купуваш това. Смисъл ако ти го подаряват за 300 лв някаде ок, но това е просто инструмент за брак. Не звучи изобщо като орган. Едно време имах една източно германска йоника... звука е отвратителен. Повече от 300 лв не давай. Човека просто иска да се отърве от това. Поне на това можеш да се научиш да свириш на орган Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 18, 2006 Автор Отговорено Май 18, 2006 Моят съвет е да не го купуваш това. Смисъл ако ти го подаряват за 300 лв някаде ок, но това е просто инструмент за брак. Не звучи изобщо като орган. Едно време имах една източно германска йоника... звука е отвратителен. Повече от 300 лв не давай. Човека просто иска да се отърве от това. Поне на това можеш да се научиш да свириш на орган Еми да ти кажа цената е има/няма 20лв . Но комент . Цитирай
eXile Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Лол За 20 кинта си е жестока играчка, какво толкова Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 18, 2006 Автор Отговорено Май 18, 2006 Лол За 20 кинта си е жестока играчка, какво толкова бе и аз така мислех , ама ако звука е гаден за кво ми е ? пс. внос от ГДР Цитирай
NoSoul Отговорено Май 18, 2006 Отговорено Май 18, 2006 Е браво бе колега... аз бях сериозен. Това нещо освен да го използваш за да се научиш да свириш на по сериозен инструмент от такъв клас за друго(пак според мен) не става. Пък ако искаш троши пари за инструмент от на баба ми абитуриентската. Аз мн добре знам че подобна машина под 1000 няма да ти я дадат и главите да си отрежеш Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 19, 2006 Автор Отговорено Май 19, 2006 Е браво бе колега... аз бях сериозен. Това нещо освен да го използваш за да се научиш да свириш на по сериозен инструмент от такъв клас за друго(пак според мен) не става. Пък ако искаш троши пари за инструмент от на баба ми абитуриентската. Аз мн добре знам че подобна машина под 1000 няма да ти я дадат и главите да си отрежеш Ти майтап мислиш . От пианист , който свирил по корабите е . Той си взел нова свирка , това го оставил на кораба . Митото или там каквото е му е 20лв ... но комент Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 20, 2006 Автор Отговорено Май 20, 2006 Чуйте Led Zeppelin - Dancing Days . В един сайт пише , че това , което се чува като орган след 1:38 е всъщност точно този модел Фарфиса . Дайте мнение . Цитирай
niki123bg Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 Aбе мнение Даваш 20 кинта, наиграваш се с него и ако те кефи си го оставяш, ако не го подаряваш на някого или го изхвърляш. Днес четох в книжката за Пинк Флойд, че една от първите им ел. свирки (дали не е била и първата - не си спомням - беше преди обяд като го четох) е била Farfisa Duo. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Май 20, 2006 Автор Отговорено Май 20, 2006 http://www.worksongs.net/2003/work/FARFISA.sf2 Ето ви и саундфонт . На мен лично ми харесва звука ... Цитирай
Recommended Posts