Jump to content
Българският форум за музиканти

Здравейте, пианисти !


Recommended Posts

Така ... Еми ще започна от там , че без да знам ще се здобия до две седмици с Farfisa VIP 255 . Някакви впечатления , семпли , други за това чудо на италианската технология ???

 

2 клавиатури по 49 клавиша .

Всякакви настройки като на хамонд

Звук - не знам още

Имал педали , подредени като клавиши , волум педал и Слалом педал (разбрах , че било нещо като pitch bend) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как става туй без да знаеш...Иначе не е ли доста старо това та да му се слагат семпли...май е от 70's

Не , в смисъл демота на звука му . Иначе първия семплер е '76 :godbless: Стана така , че са го намерили без пари почти и са го взели ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свирил съм на фарфиса,но не на този модел.добри са като клавиатура определено,но като саунд малко не ме кефят.това си е мое мнение:godbless:

Farfisa VIP 255 най-вероятно си е подобие на хамонд орган.щом има педали в краката,значи се свирят басите.това е нещо като католически орган.абе като престигне го снимай и ще го разнищим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

vip255_600_c.jpg

vip255_600_d.jpg

 

Другият ми въпрос е дали някой има демо-звуци от това нещо или съседни/подобни модели . И звучи ли като хаммонд или нещо подобно ?

Редактирано от RockMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не звучи като Хамънд, т.е. някакво бледо подобие е. Едно време на такива май свиреха по соц ресторантите и хотелите със специфичния саунд за онова време. Прави си сметка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет е да не го купуваш това. Смисъл ако ти го подаряват за 300 лв някаде ок, но това е просто инструмент за брак. Не звучи изобщо като орган. Едно време имах една източно германска йоника... звука е отвратителен. Повече от 300 лв не давай. Човека просто иска да се отърве от това. Поне на това можеш да се научиш да свириш на орган :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет е да не го купуваш това. Смисъл ако ти го подаряват за 300 лв някаде ок, но това е просто инструмент за брак. Не звучи изобщо като орган. Едно време имах една източно германска йоника... звука е отвратителен. Повече от 300 лв не давай. Човека просто иска да се отърве от това. Поне на това можеш да се научиш да свириш на орган :)

Еми да ти кажа цената е има/няма 20лв . Но комент .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лол :)

За 20 кинта си е жестока играчка, какво толкова :)

бе и аз така мислех , ама ако звука е гаден за кво ми е ?

пс. внос от ГДР :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е браво бе колега... аз бях сериозен. Това нещо освен да го използваш за да се научиш да свириш на по сериозен инструмент от такъв клас за друго(пак според мен) не става. Пък ако искаш троши пари за инструмент от на баба ми абитуриентската. Аз мн добре знам че подобна машина под 1000 няма да ти я дадат и главите да си отрежеш :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е браво бе колега... аз бях сериозен. Това нещо освен да го използваш за да се научиш да свириш на по сериозен инструмент от такъв клас за друго(пак според мен) не става. Пък ако искаш троши пари за инструмент от на баба ми абитуриентската. Аз мн добре знам че подобна машина под 1000 няма да ти я дадат и главите да си отрежеш :blink:

Ти майтап мислиш . От пианист , който свирил по корабите е . Той си взел нова свирка , това го оставил на кораба . Митото или там каквото е му е 20лв ... но комент

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуйте Led Zeppelin - Dancing Days . В един сайт пише , че това , което се чува като орган след 1:38 е всъщност точно този модел Фарфиса . Дайте мнение .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе мнение :headbang: Даваш 20 кинта, наиграваш се с него и ако те кефи си го оставяш, ако не го подаряваш на някого или го изхвърляш.

 

Днес четох в книжката за Пинк Флойд, че една от първите им ел. свирки (дали не е била и първата - не си спомням - беше преди обяд като го четох) е била Farfisa Duo.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.